Köprünün en önemli görevi tarihi ticaret yollarından biri olan ipek yolu ile
Taşköprü, toplum ve kültür özellikleri bakımından Türk-İslam kültürünün egemen olduğu tipik bir Anadolu ilçesidir. İlçenin, özellikle "kuyu kebabı" meşhurdur.
Adana Taş Köprü Seyhan Nehri üzerindedir. IV. (385) yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırılmıştır. Yüzyıllarca Avrupa ile Asya arasında önemli bir köprü olmuştur.
İlçenin en önemli simgelerinden olan Taşköprünün, Yağmur Bey'in oğlu Ali Bey tarafından 1366 yılında Celalettin Beyazıt adına inşa ettirilmiş olduğu yönünde rivayetler olsa da bu konuda kesinlik söz konusu değildir. Bu eserin uzunluğu 101,2 m, genişliği 8,4m'dir.
Son köprü 4. yüzyıla tarihlenen Taşköprü'dür ve olasılıkla Roma'nın askeri ulaşımını sağlamak için yapılmıştır. Bölgedeki ticareti elde tutan yol ağının da önemli bir parçasıdır. Bu eserin inşası, hem Roma uygarlığının başarısı, hem de Adana'nın durumunun gerçeğidir.
İlgili 18 soru bulundu
Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında yapılan Adana'daki Taşköprü dünya gündeminde... Associated Press (AP) Haber Ajansı, Adana'da Seyhan Nehri üzerindeki Taşköprü'nün fotoğrafını yayınladı. Ajans, Taşköprü'nün dünyada hâlâ kullanılabilen en eski köprü olduğunu duyurdu.
Taşköprü İlçesi doğal güzellikler ve tarihi eserler bakımından çok zengin bir ilçedir.
Kervan Köprüsü ya da Kemer Köprüsü, MÖ 850 yıllarında Meles Çayı üzerinde inşa edilmiş dünyanın en eski köprüsüdür ve dünyada henüz ayakta olan en eski insan yapımı yapılardan biridir.
Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan 2 bin yıllık Taş Köprü, adeta yıllara meydan okuyor.
Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde, Adana kent merkezinde, Adana (Seyhan) ve Karşıyaka (Yüreğir) yakalarını birleştiren köprüdür. Adana'nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseridir.
Dünyanın en uzun köprüsü: Danyang-Kunshan Köprüsü
Danyang-Kunshan Grand Köprüsü Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan 167 kilometre uzunluğunda bir köprüdür. Yangtze Nehri Deltası'ndaki Pekin-Hong Kong-Makao Yüksek Hızlı Demiryolu hattı üzerinde yer alıyor.
Hükümet Konağı Tarihçesi. Taşköprü'nün 1868 yılında ilçe olmasıyla yapılan ilk Hükümet Konağı 1890 senesinde meydana gelen büyük yangında tamamen yanmıştır.
Ülkemizin en önemli sarımsak üreten illerinden birisi Kastamonu'dur. Kastamonu kendi adını verdiği sarımsağı ile Türkiye'deki toplam yıllık sarımsak üretiminin yaklaşık %20'sinden fazlasını üretmektedir. Kastamonu sarımsağı denilince akla Taşköprü gelmelidir.
Feyzi Yıldırmaz ise yaz aylarında her hafta sonu piknik yapmaya Taşköprü'ye geldiklerini dile getirdi. Yıldırmaz, "Suyu temiz olduğu için Batman, Mardin ve Diyarbakır gibi birçok ilden buraya geliyorlar. Suyu, doğal alanı çok güzel. Kentimizde deniz de olmadığı için burayı tercih ediyoruz." ifadesini kullandı.
Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait Taşköprü Adana'nın en önemli simgelerinden biridir. Adana Arkeoloji Müzesi'nde bulunan kitabesine göre 1700 yıllık olan köprü Roma İmparatorluk Dönemi'nde “Auxentios” adlı bir mimar tarafından yaptırılmıştır. Dünyanın hala kullanılan en eski köprüsü ünvanına sahiptir.
Kastamonu - Taskopru otobüs yolculuğu ortalama 30d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 40 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 30d civarında gidebilirsiniz.
Danyang-Kunshan Köprüsü 167 km, Çin
Dünyadaki en uzun köprüyü inşa eden ülke 167 km ile Çin. Danyang-Kunshan Büyük Köprüsü, Çin'in Jiangsu Eyaletindeki Tai Gölü'nün üzerinde bulunan bir demiryolu köprüsü. Köprünün su üzerinde uzanan büyük kemerleri var.
Şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak" dedi. Türkiye'nin en uzunu henüz trafiğe açılmayan 1408 metre ana açıklığı ile İstanbul Boğazı üzerindeki Yavuz Sultan Köprüsü.
Siirt-Pervari'de devasa yapı: Beğendik Köprüsü - YouTube.
İşte Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 1700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüsü olarak tarihe geçen Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü tamamlamanın gururunu hep beraber yaşıyoruz.
Taşköprü, Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.
Taşköprü, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri