"işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez" anlamında kullanılan bir söz.
✏ TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ. "İşi yapacak oranda yeteri kadar güç ve yetenek. bulunmadıkça başkalarının küçük yardımlarıyla. sürekli ve büyük bir iş yürütülemez." anlamına gelir.
Atasözlerinin tam olarak manalarını öğrenerek bize verilen öğütleri daha iyi anlayabiliriz. Taşıma Su İle Değirmen Dönmez Atasözünün Anlamı Ne Demek? Günlük iletişim dilinde sıkça karşılaşılan bir atasözüdür. Bu sözde anlatılmak istenen bir işi yaparken sürekli olarak başkalarından yardım beklemek yanlıştır.
Cevap: işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez.
Taşıma su ile değirmen dönmez Atasözünün Anlamı: Geçici ve süreksiz çözümler, uzun vadede başarı getirmez veya bir işin sürekli yürümesini sağlamaz. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Atasözleri Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar. Taşıma su ile değirmen dönmez atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
Atasözlerinin gerçek özellikleri geçmişteki insanların deneyimlerini, tecrübe ettikleri iyi veya kötü olayları bizlere aktarmaktır. Bu hususta en çok bilinenlerden biri de 'el elden üstündür' atasözüdür.
Atasözleri anlam bakımından mecazi olsa da gerçek hayatta hep öğüt verici olmuştur. Hamama giren terler atasözünün ne anlama geldiğini sizlere derledik. Hamama giren terler atasözü bizlere aslında yapılan her şeyin bir bedeli olduğunu anlatan söz bütünüdür. Bu atasözü bize hayatta yol gösteren ışık niteliğindedir.
Kiminin Parası, Kiminin Duası Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir iş yapılırken veya yapıldıktan sonra kiminden para, kiminden dua alınabilir.
Horozu çok olan köyün sabahı geç olur Atasözünün Anlamı: Bir işte ya da karar vermede söz sahibi veya yetkili kişinin fazla olması, o işin ya da kararın gecikmesine sebep olur. Çok fazla kişinin karıştığı durumlarda, ortak bir karara varmak zorlaşır.
Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu (Ayranı) Üfleyerek Yer (İçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir olaydan gerekli dersi alan, sonra uyanık davranır.
Kişi Ne Yaparsa Kendine Yapar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İnsanlar davranışlarının karşılığını mutlaka alırlar. Birine iyilik yaptığınız zaman karşılığında mutlaka iyilik görürsünüz. Eğer insanlara karşı kötülük düşünür ve bunu da eyleme dönüştürürseniz bunun zararını siz de çekersiniz.
[1] Varlıklı olanların parası, yoksul olanların da duası alınarak işler yürütülür.
Hamama Giren Terler Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişen, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze almalıdır.
[1] Hiçbir destek sürekli olmaz. Bunun için insan yapacağı işte başkalarının desteklemesine güvenmemeli, yalnız kendi gücüne dayanmalıdır.
b. Mecaz Anlamlı Atasözleri: Sözcüklerden en az birinin gerçek anlamı dışında kullanıldığı sözlerdir. * Acı patlıcanı kırağı çalmaz. * Rüzgâr eken fırtına biçer (Rüzgâr ve fırtına mecaz anlam taşımaktadır.)
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Atasözü [1] Çok yakın kimseler, aralarında ne kadar anlaşmazlık çıkarsa çıksın, birbirlerinden ayrılmazlar.
Her kuşun eti yenmez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her fırsatın veya teklifin iyi olmadığına ve her konuda dikkatli ve seçici olunması gerektiğine işaret eder. Bazı fırsatların veya tekliflerin kişiye zarar verebileceği, bu yüzden her teklifi kabul etmekte acele edilmemesi gerektiğini belirtir.
"Dostun attığı taş baş yarmaz." Bu atasözü, gerçek dostların birbirlerine zarar vermek istemeyeceklerini ve hatta eylemleri kötü niyetli olsa bile gerçek dostların birbirlerine zarar vermeyeceğini ifade eder.
Lafla Peynir Gemisi Yürümez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: şöyle yaparım, böyle yaparım demekle yapılması gereken iş yapılmaz.
Mehmet Zeybek - Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir; Mazlumun duası misafirin duası ve babanın evladına duası... Hadis-i Şerif 🤲🕋 Hayırlı Cumalar 🇹🇷 #HayırlıCumalar | Facebook.
1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."
Kurunun Yanında Yaş Da Yanar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: beğenilmeyen tutumlarından dolayı cezalandırılan kişiler yanında suçsuzlar da suçlular gibi hırpalanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri