Defne yaprağı aynı zamanda halk arasında bitkisel tedavi için de kullanılır. Taze olarak toplanan defne yaprakları kaynatılarak vücut ve saç yıkamasında kullanılır. Ayrıca civanperçemi ile birlikte kaynatılıp çay olarak tüketilir. Toz haline getirilen defne yaprağı ile merhem yapılır.
Taze defne yaprakları keskin-acı bir koku ve tada sahiptir. Bu nedenle yaprakların kullanılmadan önce kurutulması gerekir. Yaprakların tazeyken kurutulması daha iyi ve derin bir tat vermesini sağlar.
Defne yaprağı nasıl kullanılır? Defne yaprağı, aromatik kokusuyla et ve balık yemeklerine tat vermek için kullanılır. Özellikle et yemekleri için hazırlanan soslara eklenen defne yaprağı, balık yemeklerinde marine yapımında kullanılır ve pilavlara eklenir.
Yaban defnesi, Arabistan defnesi gibi türleri zehirlidir.
Su kaynatıldıktan sonra demlik veya çaydanlığa alınır ve üzerine defne yaprakları eklenir. Defne yapraklarının suya salınması için demlenmesi gereken süre ortalama 5-10 dakikadır. Ancak istenilen yoğunlukta bir çay elde etmek için süre uzatılabilir veya azaltılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
Kırsalda yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı olan defne yaprağı ile ilgili Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bazı köylerde “kota” dolduğu gerekçesiyle defne yaprağı toplamak yasaklandı. Bartın'da kırsal alanda kendiliğinden yetişen defne yaprağı, ailelerin gelir kapısı oldu.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Defne yapraklarının kullanım alanı oldukça geniştir; Kurutulmuş defne yaprakları baharat olarak kullanıldığı gibi konservelerde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda defne yaprağı çiğ bir şekilde çiğnenerek de tüketilebilir.
Bu mucizevi tohumun faydalarından yararlanmak için her gün 2 adet defne tohumunu bir bardak suyla birlikte yutabilirsiniz. Ayrıca ezilip toz haline getirildikten sonra bal veya su ile karıştırılıp tüketilebilir.
Defne yaprağı kullanım amaçlarından biri de yakmaktır. Peki defne yaprağı nasıl yakılır? Genellikle yanmayacak bir kabın içine konan defne yaprakları uç kısmında başlanarak yakılır. Defne yaprakları yanarken çıkan dumanın solunması sağlıklı değildir.
Akçakoca Yaş Defne Yaprağı - 208.51 TL + KDV.
Taze defne yapraklarını hava almayan bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Zamanla rengi değişenleri atın. On günde bir kontrol edin. Bununla birlikte, taze defne yapraklarının aroması acı olabilir ve kurutulduktan sonra aroma daha tatlı hale geldiğinden, genellikle kullanılmadan önce kurutulur.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Halk arasında akdeniz defnesi olarak da adlandırılabilir. Sindirim hastalıkları, mide ve gaz problemlerinin giderilmesinde defne yaprağından faydalanılır. Aynı zamanda anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri bulunur. Yaprak şeklinde yemeklerde kullanıldığı gibi defne yaprağı çayı olarak da tüketilebilir.
Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
Bu iş bidattır, caiz değildir.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Salatalarda, ana yemeklerde ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılan defne yaprağı iyi bir antioksidan içerir. Stres ve sıkıntı içerisindeyseniz defne yaprağı çayı sakinleştirici özelliği taşır. Öte yandan Defne yaprağı, böbrekler için doğal bir iyileştiricidir.
Defne yaprağı çayı antioksidan olduğu için metabolizmayı arttırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle defne yaprağı zayıflama diyetlerine yardımcıdır.
Akdeniz mutfaklarında çok çeşitli tarihlerde kullanılan en popüler baharat kaynaklarından biri de defne yapraklarıdır. Defne yaprakları baharat olarak gıdalarda et ve balık yemeklerinde sık sık kullanılmaktadır. Defne meyvesi makarna soslarına da eklenebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri