Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Açıköğretim Ön Lisans Programı AUZEF'e bağlı olan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Açıköğretim Dünyasına Hoşgeldiniz, Önlisans Bölümleri Nasıl 1 yılda biter. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 41 önlisans bölümü arasından seçim yapabilirsiniz.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programında Alınan Dersler Nelerdir? Mesleğin eğitim süresi 2 yıldır.
Tıbbi sekreterlerin maaşı ülkeye, deneyim seviyelerine ve çalıştıkları kurumlara göre değişiklik gösterebilir. Türkiye'de tıbbi sekreterlerin ortalama brüt maaşı 11.500 TL ile 20.500 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sağlık kuruluşlarında çalışan tıbbi sekreterlerin maaşları daha yüksek olabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Genellikle, sağlık kurumları hafta içi günlerde 8 saatlik bir çalışma süresiyle hizmet verirler. Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar.
Kamu sektöründe istihdam edilenler, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Tıbbi Sekreter (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
Kamu personeli olmak bir diğer deyişle bir devlet kurumuna atanabilmek için önlisans tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon mezunu olmanız, ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girip atanmanız için yeterli olacak puanı almanız gerekecektir.
Kariyer gelişimine önem veren tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı ile dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak lisans mezunu olabilirler. İşletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak daha üst düzey görevlere atanabilirler.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Açıköğretim Ön Lisans Programı AUZEF'e bağlı olan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
iki yıllık önlisans programları için dört yıl, dört yıllık lisans programları için yedi yıl, normal eğitim-öğretim süresi beş veya altı yıl olan programlar için dokuz yıldır.
Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır.
Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
2023 Tıbbi Sekreterlik Atama Puanları
Sağlık Bakanlığı alımlarında tıbbi sekreterlik için açıklanan KPSS atama taban puanı taban ve tavan olmak üzere yine ikiye ayrıldı. Bu bölüm için alımlardaki taban puan 65,21084 iken tavan puan ise 98,25569 oldu.
Hemşire İhtiyacı 2024, Ebe Ve Tıbbi Sekreter İhtiyacı İse 2025'Te Karşılanmış Olacak - Memurlar.Net.
2022 Aralık'taki KPSS 2022/11 atamasında ise 15 Bin 537 Tıbbi sekreter alımı yapıldı. Taban puanlar 70'e kadar düştü. KPSS 2022/11'de ise Ön Lisans Tıbbi sekreter kadrosu puanlarının oldukça düştüğü görüldü.. 72 puanla kapatan hastaneler bile oldu.
Devlette tıbbi sekreter olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve tıbbi sekreterlik alanında eğitim almış olmak gerekir. Devlette görev almak isteyen bir tıbbi sekreter, bu alanda aldığı eğitimleri belgelendirmeli ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 85 puan almalıdır.
Devlet hastaneleri ya da özel hastanelerde iş bulma şansı olan hasta kabul sekreterleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olurlar. Bu bölümden mezun olan kişilerin atanması kolaydır dense de KPSS puanı oldukça yüksektir.
Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.
Tıbbi sekreterler, sağlık kurumlarında çalışan ve tıbbi kayıtların yönetiminde önemli bir rol oynayan profesyonellerdir. Bu nedenle, tıbbi sekreterlerin giydiği forma da önemlidir. Tıbbi sekreterler genellikle alt-üst takım olarak farklı tasarımlı formalar tercih etmektedirler.
8 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) KPSS (P93) 18 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) - 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Öncelikle eğitim şartı, hem kamu hem de özel sektör kurumlarının muhakkak istediği bir koşuldur. Zaten tıbbi sekreter olmak isteyen birinin de en az lise, iş başvurularında öne çıkmak için ise üniversite mezunu olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri