Tek Hekim Sağlık Raporu - 135 ₺ şeklindedir.
Ancak istisnai durumlar olabileceği gibi, Sağlık Bakanlığı tarafından; sağlık kurulu raporu almak isteyen bir kişi 200, üniversite raporu almak isteyen bir kişi ise 300 Türk Lirası ödemekle yükümlüdür.
Eğer sadece fiziki muayene yapılacaksa uzman doktor gerekli muayeneleri yapıp hemen ardından tek hekim sağlık raporu oluşturabilir. Fakat tahliller istendiyse her tahlilin sonucu farklı sürelerde çıkabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hekim, tahlil sonuçlarına göre tek hekim sağlık raporu oluşturabilir.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.
İlgili 21 soru bulundu
Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?
En temel kural olarak şunu bilmeniz gerekir: Birinci basamak sağlık kuruluşlarından alınacak tüm sağlık raporları ücretsizdir (Birinci basamak= Aile hekimi, sağlık ocağı vs.). Ücret ödemeniz gerekecekse, devlet hastanesinden ya da üniversite hastanesinden alınacak tek hekim raporu 220 TL ve heyet raporu 860 TL'dir.
d)Sağlık kurulu raporu almak için başvuran kişilerin, tüm polikliniklerde muayenelerinin tamamlanmaması ve/veya raporun düzenlenmemesi halinde yapılan işlemler; hizmet başına ödeme yöntemi ile (muayene ücreti ve yapılan tetkikler) % 10 indirimli olarak ücretlendirilerek fatura edilecektir.
Özel hastanelerde alınan sağlık raporu için ödenene ücret ise 50-70 lira arasında değişiyor.
Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödenir. Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir.
Buna ek olarak sağlık kuruluşları arasında da işe giriş sağlık raporu fiyatları değişebilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan 2023 yılı işe giriş sağlık raporu fiyatları şu şekildedir. Tek Hekim Sağlık Raporu - 135 ₺ şeklindedir.
Tek Hekim Raporunu; kurum hekimleri, Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri, hastanelerde görev yapan Göz, Dahiliye, KBB, vb tüm uzman hekimler de tek başlarına tanzim edebilirler. Bundan dolayı, tek hekim sağlık raporu için aile hekimine başvuru zorunluluğu bulunmuyor.
Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir. Esasında bu durum, "Bir doktor kaç gün rapor verebilir?" sorusunun cevabıyla da eş değerdir.
İşveren, çalışanın iş pozisyonuna uygunluğunu değerlendirmek ve iş sağlığı güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle, işveren işe alınacak olan çalışanın sağlık raporunu talep eder ve bu raporu ücretini karşılar.
En kolay sağlık raporu nasıl alınır? Bu raporu almanın en pratik yollarından biri, kayıtlı olunan aile hekimine başvurmaktır. Bu amaçla Aile Sağlığı Merkezinize gidip durumunuzu bildirebilirsiniz.
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur.
Muayenehanesi olan hekime ameliyat olan hasta ameliyat olduğu hastanede başka bir hekime mi rapor yazdırmak zorunda kalacak? Bu raporlar SGK Anlaşmalı veya anlaşmasız Özel Hastanelerde veya Tıp Merkezlerinde verilirse İş Göremezlik Belgesi Düzenlenerek verilen raporlardır.
Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir. Bu raporlar geçerlidir ve SGK tarafından raporlu olunan süre için iş göremezlik ödeneği ödenir. Raporun ayrıca devlet hastanesinden onaylanması gerekmemektedir.
Günlük gelir hesaplaması son üç aylık prime esas kazanç toplamının son üç aylık prim gün sayısına bölünmesi ile yapılıyor. Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.
Herhangi bir sağlık ocağından sağlık raporu alınamaz. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin aile hekimlerinin bulunduğu sağlık ocağına giderek sağlık raporu talebinde bulunmaları gereklidir.
Kan tahlili, akciğer filmi, Akdeniz anemisi testi evlilik için sağlık raporu alırken uygulanan testler ve tetkiklerdendir. İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Birçok farklı konuda sağlık raporu alınabilir, bunların bazıları özel hastanelerden temin edilebilmektedir. Ancak işe giriş sağlık raporu bunlardan biri değildir. Yani şöyle diyebiliriz, işe giriş sağlık raporu özel hastanelerden alınamaz.
Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır. Ödemenin yapılmaya başlanacağı gün ile ilgili olarak hukuki bir düzenleme yoktur fakat uygulamada SGK, geçici iş göremezlik ödemesini raporun 3. günü itibarıyla yapmaya başlamaktadır.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri