Ekranda herhangi bir çizik oluşmasını önlemek için kullanılabilecek en iyi şey mikro fiber bezdir. Gözlük veya kamera lensleriyle birlikte gelen küçük bezler yeterli olacaktır. Az miktarda ılık, sabunlu su veya özel olarak dokunmatik ekranlar için yapılmış ekran temizleyici çözeltilerle de kullanılabilir.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek tesirli bir metottur. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Zira aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara veyahut deformelere kapı aralayabilir. Bir parça pamuk veyahut bez kullanarak bu metodu uygulayabilirsiniz.
Telefon ekranlarını temizlemek için temel malzemeler arasında yumuşak bir mikrofiber bez bulunur. Bu bez, ekranın yüzeyindeki tozu nazikçe temizler ve çizilmelere karşı korur. Ayrıca özel telefon ekranı temizleme solüsyonları veya su bazlı hafif temizleyiciler kullanmak da önemlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Bu nedenle telefona zarar verir ve çizer. Islak mendilin içinde bulunan su telefonun içine işleyebilir. Suyun telefona nüfuz etmesi demek telefonda bulunan elektronik bileşenlerin apaçık bir şekilde zarar görmesi demektir.
Telefonun üzerindeki tüm aksesuarları çıkartın. Telefon kılıfı, kulaklığı, şarj aleti ve kulaklık gibi tüm cep telefonu aksesuarları dezenfekte öncesi ayrı tutulmalı. Mikrofiber bezinize hazırladığınız dezenfeksiyon karışımı veya antibakteriyel temizleme spreyini sıkarak telefonunuzu ve tüm aksesuarlarını iyice silin.
Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Telefon hoparlör toz temizleme işlemini en basit şekilde bir bant yardımıyla yapabilirsiniz. Bantla temizleme en iyi yöntem sayılmasa da düzenli temizlediğinizde iyi sonuçlar alabilirsiniz. Küçük parça bandı telefonun hoparlörüne yavaşça yapıştırın ve 10 - 15 saniye bekledikten sonra çekin.
Çamaşır Suyu ile Telefon Kılıfı Temizleme
Bir ürünü beyazlatma denildiğinde akla ilk gelen şey elbette çamaşır suyu olacaktır. Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Dokunmatik ekranı nemli, yumuşak ve hav bırakmayan bir bezle silin. Notlar: Dokunmatik ekran zarar görebileceğinden evde kullanılan türden temizlik maddelerini ya da deterjanları kullanmayın. Temizledikten sonra dokunmatik ekranın kuru olduğundan emin olun.
Apple ürününüzün ekran ve klavye gibi sert ve gözeneksiz yüzeyleri ile diğer dış yüzeylerini yüzde 70 izopropil alkollü mendil, yüzde 75 etil alkollü mendil veya Clorox marka dezenfektan mendil kullanarak nazikçe silebilirsiniz. Aygıta hasar verebileceği için Apple Vision Pro'da bu temizlik maddelerini kullanmayın.
Pirinç kurtarıcı olabilir! Pirinç, nem hapsetme özelliğine sahip bir materyal olduğu için cihazı kapalı olarak bir iki gün içinde beklettiğinizde telefona su kaçması sonucu cihaza giren suyu emerek temizleme ihtimali var.
Hoparlör temizliğinde yumuşak fırça kullanımı:
Buna en ideal örnek, kuru bir sulu boya fırçası diyebiliriz. Fırçayı, hoparlörün boyunca yavaş bir şekilde birkaç kez hareket ettirin. Aynı şekilde yumuşak fırçayı telefonun altındaki hoparlör delikleri için de kullanabilirsiniz.
Hepimizin evinde bulunan kürdanlar, akıllı telefonunuzun hoparlör ya da ahize girişlerini temizlemek için tercih edebileceğiniz eşyalardan biridir. Fırça ve benzeri daha ince uçlu eşyalar ile temizleme yapmak daha kolay olsa da kürdan kullanarak da akıllı telefonlarınızın hoparlörünü temizleyebilirsiniz.
Bilinmesi gerekir ki kağıt peçete telefon temizliğinde kullanılmamalıdır. Nedeni ise kağıt peçete telefonunuzu çizebilir.Telefonunuzu temizlerken, öncelikle telefonunuzu kapatın.
Yaşam alanınızın temizlik ve hijyenini sağlamak için ıslak temizlik bezleri oldukça kullanışlıdır. Domol Islak Temizlik Bezi bir pakette 20 adet bez içerir. Bu ürün sayesinde cam ve parlak yüzeyleri iz bırakmadan pratik bir şekilde temizleyerek lekelerden arındırabilirsiniz.
Alkol veya deterjan içeren bir ıslak mendille silersen zarar verebilir. Kişisel temizlik için kullanılan ıslak mendiller deterjan içermez. Üstelik alkol de deterjan da plastikle veya camla tepkimeye girmiyor.
Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir. Fakat deterjan yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, az miktarda beyaz sirkeyi, suyla karıştırın. Mikrofiber bezi bu suya hafifçe daldırıp sıkın. Nemli bez ile ekranı dikkatli bir şekilde silin.
Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın. Dilerseniz sirkeli su karışımını sprey şişeye döküp beze püskürtebilirsiniz. Temizlik sonrasında ekranların parladığını fark edebilirsiniz.
Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri