Telefon Gürültüsünü Gider seçeneğinin hemen altında "gürültü giderme, alıcıyı kulağınıza doğru tutarken telefon görüşmelerindeki çevre gürültüsünü azaltır." açıklaması da yer alıyor. Hepsi bu kadar. Bu işlemi gerçekleştirerek telefon görüşmelerinde arka plandaki gürültülerin karşı tarafa daha az gitmesi sağlanabiliyor.
Telefonda Gürültü Engelleme: Belirli gürültülü ortamlarda yapılan telefon aramalarında alıcıyı kulağınıza tuttuğunuzda daha iyi duymanıza yardımcı olmak üzere ortam arka plan gürültüsünü azaltmak için hava basıncını kullanır.
Gürültü engelleme işlevi bulunan kulaklıklar, gürültüyü azaltmak için dahili mikrofonu ve çıkış zıt evre sesini kullanarak ortam gürültüsünü algılar. Özellikle uçak, tren, otobüs gibi taşıtlarda istenmeyen ortam gürültüsünü azaltarak, müziğinizin keyfini daha düşük ses düzeyinde bile çıkarmanızı sağlar.
Gürültü dalgasının ses basıncı yüksek olduğunda yok eden dalganınki düşüktür (ve tersi). Zıt ses dalgaları çarpışır ve ortadan kaldırılır veya "yok edilir". Yok etme, yol gürültüsü gibi sürekli vızıltılı seslere odaklanır ve sesler veya cam kırılması gibi kısa/keskin seslerde daha az etkilidir.
Bu gibi durumlarda da sorunun üstesinden kolayca gelinebiliyor ve yaşanılan rahatsızlık işitmemiz için asla tehlikeli değildir. Bluetooth kulaklıklar veya kulaklıklar işitmemiz için de güvenlidir. Ayrıca kulaklıklar cep telefonlarının aksine düşük düzeyde radyasyon yaymadığı için sağlığımız için de güvenlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod nedir? Aktif Gürültü Engelleme özelliği sayesinde dışarıdaki sesler dış kısım mikrofonu (veya mikrofonları) tarafından algılanır. Ardından AirPods Pro (1. veya 2. nesil) ya da AirPods Max'iniz eşit derecede anti‑gürültü üreterek bu sesleri siz duymadan önce engeller.
Aktif gürültü önleyici kulaklıklar arka plan gürültüsünü etkisiz hale getiren harika bir çözümdür. Aktif gürültü önleyici kulaklık takmak, kulaklarınızı korumanıza ve hayatınızdaki stresi en aza indirmenize yardımcı olacaktır.
Aktif Gürültü Önleme özelliği nasıl çalışır? Aktif Gürültü Kontrolü (ANC), kulaklığın üzerindeki mikrofon ile dış sesleri tespit edip o seslerin tam tersinde sesler üreterek o sesleri sıfıra indirir. Böylece kulaklığınızda sadece sizin duymak isteğiniz ses olur.
Genel olarak, gürültü olarak adlandırılan her türlü ses insan sağlığını fizyolojik ve psikolojik olarak etkiler. İstenmeyen bu sesler sinir, saldırganlık, hipertansiyon, yüksek stres, kulak çınlaması ya da kulak uğuldaması, duyma kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok sonuç doğurabilir.
Hacim akustiği, kapalı hacimlerdeki reverberasyon süresi başta olmak üzere hacim akustiği parametrelerinin düzenlenmesidir. Gürültü denetimi ise, yapı kabuğu ve bölme elemanları aracılığıyla iletilen seslerin düzeylerini kontrol altında tutmak için alınacak önlemleri kapsar.
Aktif gürültü önleme (ANC), özellikle birinciyi iptal etmek için tasarlanmış ikinci bir sesin eklenmesiyle istenmeyen sesi azaltma yöntemidir. Yoğun bir ofiste çalışıyorsanız veya gürültülü bir yol güzergahında işe gidip geliyorsanız, gürültü önleyici kulaklıklar güzel bir avantajdır.
Gürültü engelleme işlevi, dış ortam seslerine (araçlardaki gürültüler veya kapalı alanlarda klimalardan gelen gürültüler) karşı gelen ve bunları iptal eden karşı zıt evre sesi oluşturarak ortam sesini azaltır.
Adaptif Şeffaf Mod nedir? AirPods Pro'ya eklenecek “Adaptif Şeffaf Mod” ismindeki yeni özellik, Gürültü Engelleme ve Şeffaf modun karışımı gibi çalışıyor. Otomatik olarak kullanıcıların çevresindeki istenmeyen gürültüleri azaltırken konuşma sesi, korna sesi, uyarı sesi gibi seslerin duyulmasını sağlıyor.
Aktif gürültü kontrolü bir güç kaynağı kullanarak sesi azaltmadır. "Pasif" gürültü kontrolü bir güç kaynağı yerine yalıtım, ses emici fayanslar veya bir susturucu gibi gürültüyü yalıtan malzemelerle ses azaltmadır. Aktif gürültü engelleme düşük frekanslar için en uygunudur.
0dB (işitme eşiği) -120 dB (acı eşiği) arasında değişir. Normal bir insan 0-50 desibellik sesleri kolayca işitebilir ve bundan rahatsız olmaz. 85 dB şiddetinde bir ses veya gürültü kulakları rahatsız eder ve uzun süre sunuk kalındığında kulakta hasar oluşur.
Çalar saat 70, normal bir konuşma 60 dB'e eşittir. Genelde kulak: •0-140 dB'i algılar, •120 dB'de rahatsız olur, •125-130 dB'de ağrı duyar, •140 dB'ağrı ve kulak zarı yırtılması meydana gelir. •170 dB ve üstüne insan dayanamaz. Normalde, çevremizde işittiğimiz ses 30-60 dB'den çok olmamalıdır.
Ancak uzun süreli ve tekrarlayan gürültü genellikle kalıcı işitme kaybı yapar. 90 db gürültüye günde 8 saatten daha fazla maruz kalınması, 100db gürültüye günde 2 saat, 115 db gürültüye de günde 15 dk'dan fazla maruz kalınması kalıcı zararlar verebilir.
İnsan için 35-65 dB sesler normaldir. 65-90 dB arasındaki sesler ise gürültü olarak tanımlanabilir ve sürekli duyulduğunda zararlıdır. 90 dB üstü gürültü seviyesi ise az süre maruz kalınsa bile tehlikelidir. Sağlıklı bir uyku için bulunulan ortamdaki ses seviyesi 30 dB'den az olmalıdır.
Gürültü, çevresel bir stres oluşturucu olarak kabul edilmektedir.
Fizyolojik etkiler: Ses kirliliği geçici ya da sürekli işitme kaybına, yüksek tansiyona, solunum ve dolaşım bozukluğuna yol açar. Psikolojik etkiler: Zihinsel etkinliğin azalmasına, strese,uyku düzeninin bozulmasına, sinirliliğe, dikkatin dağılmasına, iş veriminin düşmesine neden olur.
Aktif Gürültü Önleyici Kulaklıklar
Yapıları, yüksek frekanslı ses dalgalarını engelleyen bir bariyer oluşturur. Ayrıca, daha düşük frekanslı ses dalgalarını aktif olarak silerek, ekstra bir gürültü azaltma seviyesi ekler. Bunu, her açıdan gelen gürültüyü taklit eden kendi ses dalgalarını yaratarak yaparlar.
Pasif Gürültü Önleme
Özel olarak tasarlanmış kulak yastıkları sayesinde, kulaklığı taktığınız an insan sesi gibi yüksek frekanslı sesler önlenir. Biz buna "pasif gürültü önleme" diyoruz.
【Net Ses için ANC ve ENC】: Her kulaklıkta gürültüyü önlemek için dışa bakan bir mikrofon bulunurken, AI gürültü önleme teknolojisi sesinizi gürültülü bir ortamda bile etkili bir şekilde alarak üstün aktif gürültü iptali sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri