1- Bir kap alın ve kabın içini yeteri kadar pirinç ile doldurun. 2- Pirinç ile dolu kabın içine telefonunuzu yerleştirin. 3- Pirinçlerin tamamen telefonunuzdaki suları çektiğinden emin olana kadar telefonunuzu bu kabın içerisinde muhafaza edin. Bu işlem de yaklaşık 1 veya 1 buçuk gün sürebilir.
Pirinç taneleriyle dolu bir kavanozun ortasına cep telefonunu koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek ise içinde nem olan cep telefonlarını kurutmanın en iyi yolu...
Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın.
A) Telefonu pirincin içine koyun
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin.
İlgili 16 soru bulundu
Hemen ardından gelen içgüdünüze karşı koyun ve telefonunuzu açmayın. Eğer telefonunuz suyla temas ettiğinde kapandıysa yapacağınız en kötü şey onu yeniden açmak olacaktır. Telefonu açma denemesi kısa devreye sebep olabilir ve telefonunuzun sonsuza kadar bozulmasına sebep olabilir.
8.Telefonunuzu silikajel paketleri (yeni alınan ayakkabı ya da çantaların içinden çıkan küçük paketler) dolu hava geçirmez bir kabın içine koyun. Bu, nemin emilmesini sağlar. 9.Kuruduğundan emin olana kadar telefonunuzu kesinlikle şarj etmeyin. İçinde sıvı olan bir telefonu şarj etmek daha büyük hasar yol açabilir.
Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak İşe Yarıyor mu? Hayır, suya düşen akıllı telefonu pirince yatırmak herhangi bir fayda sağlamaz. Pirincin neden hiçbir işe yaramayacağını anlamak için suyun neden akıllı telefonunuzu bozduğunu da anlamanız gerekiyor: …
Kurutma makinesini kullanmayın.
Cihazı kuruturken saç kurutma makinesi gibi herhangi bir ısı kaynağı kullanmaktan da kaçının. Bunlar yalnızca telefonunuzu aşırı ısıtırken, suya ve elektrik sorununa ısıyı da ekleyerek bileşenlere zarar verir.
Suya düşen telefonu pirince yatırma çözümünden önce ise telefonunuzun hoparlörüne kaçan suyu dışarı çıkarmak isteyebilirsiniz. Bunun için hazırlanan internet tabanlı uygulama Fix My Speakers, çözüme en yakın servisler arasında yer alıyor.
Herhangi bir tuşa basmayın. Telefonu sallamayın ve sarsmayın. Üzerine üflemeyin veya içerisine hava vermeyin. Fön makinesiyle veya mikrodalga fırında ısıtmak gibi işlemler uygulamayın.
Telefon kapalıysa, açmayın eğer açıksa kapatın ve en az 24 saat geçtikten sonra açın. Şarja takılı telefonların fişini hemen prizden çekin ve kurumadan asla şarja takmayın. Herhangi bir tuşa basmayın. Islak telefona çok fazla dokunmayın, sallamayın.
Telefonunuzu saç kurutma makinesi, fırın veya ısı üreten diğer cihazlarla kurutmaya çalışmayın. Aksi takdirde sıvı, telefonunuza daha fazla girebilir veya telefonun bileşenleri, ısı nedeniyle zarar görebilir. Telefonunuzu açmayı denemeyin. Açarsanız su, telefonunuzun elektronik bileşenlerine hasar verebilir.
Pirincin nemi çekme özelliği bulunuyor. Büyük bir kase içerisine pirinç koyarak içine telefonunuzu yerleştirin. Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin.
Suya Düşen Telefonu Kurtarmak için Pirincin İçine Koymak En Doğru Yöntem mi? Akıllı telefonlar ortaya çıktığından beri insanlar suya düşen telefonları pirince koyuyorlar. Pirincin telefonun içindeki suyu kuruttuğu düşünülmektedir.
Deneylere göre, yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanıyor. Pirinci pişirince söz konusu zehirlerin atıldığı sanılıyordu. Şurada Paylaş! Ancak bilim insanları, pirincin ancak bir gece önceden suda bekletilirse zehirlerinden arınabileceğini söylüyor.
Çünkü buzdolabından çıkarıldığında bataryada yoğuşma oluşabilir. Akü depolama sırasında ıslanırsa, ıslak yüzeyi terminaller arasında iletken bir yol oluşturabileceğinden, boşalma hızı artacaktır. Donma, elektrolitin genişlemesi nedeniyle su bazlı akülere (lityum-iyon hariç) zarar verebilir.
Bazı telefonlar 30 dakikaya kadar su altında durabilme özelliğine sahiptir, bu nedenle kısa bir sıvıyla temasta hemen su almazlar. Dolayısıyla arızalanmaları ya da veri kayıpları gibi bir durum söz konusu değildir.
Telefon tuvalete düştüyse hemen tuvaletten çıkarıp temizleyip nem giderici poşet ya da pirinç içinde 24 saat bekletin ve daha sonra tüm girişlerinin ve aralıklarının kuruyup kurumadığını kontrol edin. Tam olarak kuru olduğuna emin olduktan sonra telefonunuzu açabilirsiniz.
Buğdaydan bulgur elde edilirken, pişirme aşamasında bulgurun yapısındaki nişasta jel kıvamı alırken, kurutma aşamasında sertleşir. Bulgurun nem oranının düşük olması da bu aşamalar sonunda dayanıklı bir yapısının oluşmasını sağlar. Ve böylece bulgur en dayanıklı tam tahıl ürünü olarak mutfağımızda yerini alır.
Telefona su kaçması ve dokunmatiğin çalışmaması durumunda yapılabilecek ilk şey cihazı kurumaya bırakmak ve kuruduğundan emin olana dek tekrar çalıştırmamaktır. Ekran koruyucu cam ile LCD arasına giren su telefonun dokunmalarınızı algılamasına engel olabilir. Cihaz kuruduğu takdirde ise dokunmatik tekrar çalışabilir.
Kişilerinizi SIM karta kaydediyorsanız pilin ardından hemen kartı çıkarın. SIM kartı sudan zarar görmez ancak telefon tekrar takılı olmamasına özen gösterin.
Saç kurutma makinesi telefonun mekanik parçalarına zarar verdiği gibi, suyu yok etmiyor ve iç parçalara iyice yayılmasına sebep oluyor. Aynı şekilde bu durumun tersini düşünerek elektirikli süpürge ile suyu çekmenin etkili olduğu kanısı da doğru bildiğimiz yanlışlardan.
Suya düşen telefonlarda ilk olarak batarya bozulmaktadır. Bu durumda batarya değişimi yapılması mecburidir.
Bırakın güneş yardımcı olsun Telefonunuzu bir havlunun üzerinde güneş gören bir yere koyun. Bu daha çabuk kurumasını sağlayacaktır. Pirince ya da kurutucu kimyasala koyun Telefonunuzun ulaşamadığın bölgelerindeki nemin kuruması için pirinç ile tamamen kaplayın ve bir gün bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri