API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API (Application Programming Interface), özellikle web tabanlı sistemlerde farklı uygulamalar ve platformlar arasındaki veri alışverişi ve işlevsellik için kullanılır. REST API, belirli standartlara ve prensiplere dayanarak istemciler ve sunucular arasında HTTP protokolü kullanarak kaynaklara erişim sağlar.
API'nin açılımı olan Application Programming Interface, Uygulama Programlama Arabirimi anlamına gelir. API'ler bağlamında Uygulama sözcüğü, ayrı bir işlevi bulunan her türlü yazılımı ifade eder. Arabirim, iki uygulama arasındaki hizmet sözleşmesi gibi düşünülebilir.
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
Belirlenen API Key ve şifre ile Authentication oluşturulduktan sonra istemci örneğin HTTP isteği yaparken Header ve gövdeye API Key'i ekleyerek göndermelidir. Bu key sayesinde istemcinin kimliği tanımlanır ve daha önceden Authentication sağlandığı için güvenli bağlantı sağlanarak talep ettiği veriler istemciye açılır.
İlgili 15 soru bulundu
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
Bir uygulama programlama arayüzü (API) anahtarı, talebi yapan uygulama veya kullanıcıyı tanımlamak için API tarafından kullanılan benzersiz bir koddur.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
Hedef API düzeyi, uygulamanızın farklı Android sürümlerinde nasıl çalışacağını belirtir. Uygulamanızın yeni bir API düzeyini hedeflemek üzere yapılandırılması, kullanıcıların önemli güvenlik, gizlilik ve performans iyileştirmelerinden yararlanmalarını sağlar.
API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
Özel güvenlik bilgileri (APIS) ülkelerin yolculardan uçuştan önce ya da uçuş sırasında havayolu firması tarafından alınmasını istediği pasaport bilgileri ve kişisel bilgilerdir.
API (Application Programming Interface), farklı uygulama yazılımlarının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan "Uygulama Programlama Arayüzü" anlamına gelmektedir. API, Müşterilerin/Üçüncü parti kuruluşların kendi uygulamalarından Banka yazılımına erişim imkanı sunmaktadır.
Tarayıcılar tarafından tarayıcıya ait işlevlere ve bunun içerisindeki standart objelere erişmeye sağlayan bir modeldir.
API Anahtarınızın geçersiz olduğunu veya istenen işlem için izninin olmadığını belirten bir hatayla karşılaşırsanız, borsanızda API anahtarını oluştururken yanlış bir şey ayarlamış olabilirsiniz. Ayarlar > Borsalarım'a giderek API profilinizi yeniden bağlamayı deneyin.
Bir API anahtar güvenliği tanımlaması, bir API istekçisi API işlemlerini çağırdığında kendisini tanıtmak için bir API istekçisi tarafından sağlanması gereken kimlik bilgilerini tanımlar.
Uygulama programlama arayüzü (İngilizce: application programming interface, kısaca API), bir yazılımın başka bir yazılımda tanımlanmış işlevlerini kullanabilmesi için oluşturulmuş bir tanım bütünüdür. API; web uygulaması, işletim sistemi, veritabanı, donanımlar yahut yazılım kütüphanesi için kullanılabilir.
"Api bilgileri bulunamadı" hata mesayı eğer api anahtarınız iyzico'nun sorgu yaptığınız ortamında (sandbox veya live) kayıtlı değil ise alınmaktadır. İlk olarak api anahtarınızı doğru girdiğinizi kontrol edebilirsiniz.
API anahtarı, API geliştiricilerinin API'lerine erişimi denetlemek için kullandıkları alfasayısal bir dizedir. API, iki yazılım modülü arasında veri alışverişine izin veren bir iletişim mekanizmasıdır.
Google Cloud Platform Console'a erişin ve bir hesap oluşturun veya var olan bir hesapla giriş yapın. Konsolda bir proje oluşturun veya var olan bir projeyi seçin. Açılan ekranda Create Credentials > API Key tıklayınız. Açılan ekrandaki API Key'i kopyaladıktan sonra “Anahtarı Kısıtla” butonuna tıklayınız.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
YouTube Uygulama Programlama Arayüzü (YouTube API), geliştiricilerin REST ve XML-RPC olmak üzere iki tür özellikler aracılığıyla video istatistiklerine ve YouTube kanalı verilerine erişmesine olanak tanır.
API, iki uygulamanın birbiriyle iletişime geçmesini sağlayan bir yazılım aracı olan Application Programming Interface ( Uygulama Programlama Arabirimi ) kısaltmasıdır. Facebook gibi bir uygulama kullandığınızda, bir anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzdaki hava durumunu kontrol ettiğinizde, bir API ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri