Android içerisinde kullanıcıların daha fazla özelleştirme yapmalarına imkan sağlayan çeşitli araçlar mevcut. Bunlar genellikle ayarlar sekmesinden yapılsa da bazı durumlarda geliştirici seçenekleri olarak adlandırılan ve kullanıcılara daha fazla hakimiyet veren kategori üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.
Android geliştirici, Android açık kodlu işletim sistemi tarafından desteklenen cihazlar için uygulama geliştirmekten sorumludur.
Android geliştiricinin temel görevi, Android işletim sistemini kullanarak akıllı telefon ve tabletler için uygulamalar geliştirmektir.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
•
o Devam edin ve Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını başlatın. o Ardından devam edin ve “Geliştirici Seçenekleri”ni seçin. o Bundan sonra devam edin ve kapatmanız için yanındaki kaydırıcıya dokunun.
İlgili 25 soru bulundu
Bu özellik, Android cihazların bilgisayarlarda arabirim oluşturmasına imkan sağlıyor. Bu sayede uygulama yükleme, veri toplama ve hatta cihazı rootlama gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak unutmayın, bu seçeneği güvenlik nedeniyle ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda etkinleştirmeli, daha sonra kapatmalısınız.
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Geliştirici modunu açtığınızda kendi geliştirdiğiniz uygulamaları Shopier Uygulama Mağazası'nda yayımlayabilir ve/veya uygulamalarınızı kendi internet sitenizde hizmete sunabilirsiniz.
Android Geliştirici Seçenekleri, USB üzerinden hata ayıklamayı etkinleştirmenize, Android cihazınızda hata raporları almanıza ve yazılımınızın etkisini ölçmek için CPU kullanımını ekranda göstermenize olanak sağlar.
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Android uygulama geliştirmenin temelinde Java ve Kotlin programlama dilleri bulunmaktadır. Java, Android geliştirme dünyasında en yaygın kullanılan dildir ve Google tarafından desteklenmektedir. Kotlin ise, Java'ya göre daha yeni ve modern bir dildir. Bu nedenle, Android geliştirici adayları bu dilleri bilmelidir.
Bu uygulamalar genel olarak Android ve IOS gibi mobil işletim sistemlerinde çalışırlar. Mobil geliştiricilerin görevleri arasında uygulama tasarımı, uygulama test etme, güncelleme ve bakım gibi görevlerde bulunur. Bunun yanı sıra uygulamanın kullanıcı verilerini güvenli tutmak için tüm önlemleri alır.
Android geliştirici, Android destekli cihazlarda uygulama geliştirmekle görevli çalışandır. Android geliştirici müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak Android uyumlu uygulamalar tasarlar, uygulamanın performansını kontrol eder ve uygulamayla ilgili hataları çözer.
Mobil uygulama ve oyun geliştiricileri, müşteri hedefleri doğrultusunda yazılım ürünleri ve yazılım sistemleri tasarlarlar. Tasarladıkları yazılım sistemlerindeki verileri doğrulamak için yöntemler geliştirirler. Belirli ve düzenli aralıklarla uygulamayı test ederek olası hata raporlarını revize ederler.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Uygulama Geliştirme Uzmanı Ne Demek? Uygulama geliştirme uzmanı, iş ihtiyacı ve hedefleri doğrultusunda çeşitli yazılım ve uygulamaları tasarlamak ve geliştirmekle sorumludur. Mevcut uygulama veya sistemlerin performanslarını iyileştirme ve takip etme işlemlerini yürütür.
Not: Android 8 telefonlarda Ayarlar > Sistem altında Geliştirici seçenekleri ayarını göreceksiniz.
Arka plan işlem sınırı: Arka plan belleğinde tutulan maksimum uygulama sayısını değiştirir. Ayarı değiştirmek pil ömrünüzü daha da kötüleştirir. Uygulamaların sürekli olarak yeniden yüklenmesi onları arka planda tutmaktan daha fazla işlem gücü gerektirir.
Geliştirici Araçlarına Erişim
Görünüm > Geliştirici > Geliştirici araçları seçeneğini belirleyin. "Alt+command+i" kısayolunu kullanın.
GPU oluşturmayı zorla, uygulamaları görüntülemek için yazılım görüntüleme yerine telefonun grafik birimini (GPU) kullanır. Bu UI görüntülemeyi çok daha hızlı bir hale getirebilir ve bellek kullanımını azaltabilir.
Derleme Numarası, genellikle Ayarlar> Telefon Hakkında bölümü altında bulunmaktadır. Derleme Numarasını bulduğunuz zaman bu başlığa sürekli basın. Bir kaç kere bastıktan sonra ekrana “Geliştirici olmak için X adımınız kaldı” uyarısı çıkacaktır. Buradaki X, daha kaç kere basmanız gerektiğini belirtiyor.
Sistem ayarları, kullanıcıların çalışma ortamlarını etkileyen her türlü çevresel değişkenin ayarlanmasıdır. Bu nedenle sunucular dahil olmak üzere tek bir uygulama yazılımının kendi iç ayarlarını sistem ayarı olarak görmek doğru olmaz. Pardus'da dört tür sistem ayarını grafik arayüzden yapmak mümkündür.
Hesaplama için kullanılan varsayılan arabellek boyutu, Unified CM yayımcı modu için 50 MB ve Anlık Mesajlaşma ve İletişim Durumu (IM ve P) yayımcı modları için 20 MB'tır. Tüm abone düğümleri için varsayılan arabellek boyutu 20 MB'tır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri