Mobil tarayıcı, cep telefonları ve PDA'lar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılmak üzere özel olarak üretilmiş bir web tarayıcısıdır. Mobil tarayıcılar, Web materyallerini taşınabilir cihazların küçük ekranlarında mümkün olan en etkili şekilde göstermek için tasarlanmıştır.
Web tarayıcısı veya ağ tarayıcısı (İngilizce: web browser), kullanıcıların World Wide Web (WWW) üzerinde bulunan bilgi kaynaklarını edinmeye ve görüntülemeye yarayan yazılımların genel adıdır.
Mi Tarayıcı, MIUI için sezgisel arayüzü ve daha hızlı web taramasıyla bilinen yerleşik bir web tarayıcısıdır. Ayrıca, haber akışı, videolar, oyunlar vb.Gibi ilginç çevrimiçi içerikleri destekler. Daha pürüzsüz hale getirmek için geliştirilmiş video oynatma. Sosyal Medyadan videoları ve fotoğrafları indirin.
İnternet tarayıcı ya da web tarayıcı en basit haliyle internet sitelerini görüntülemeye yarayan yazılımlardır. Bu sitelerde yer alan verilere ulaşabilir, indirme veya yükleme yapabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Tarayıcı, kağıt belgeler veya fotoğraflar gibi verileri dijital bir formata dönüştürmek için pratik bir şekilde kullanım avantajı sunar. Tarayıcılar ürünleri tanımlamak ve izlemek için kullanılabilecek barkodları ve diğer kodları taramak için de kullanılabilir.
Browser Nasıl Çalışır? Browser yani tarayıcı, ilk olarak adres çubuğuna yazılan URL bilgisini kabul eder ve sonrasında URL kaynağını çağırır. Daha sonra ise kaynaktaki içerikleri işleyerek kullanıcıya sunar. Aslında tarayıcılar kullanıcı ile içerik arasında bir köprü görevi görmektedir.
Web tarayıcı, adres çubuğuna girilen URL'de yer alan içeriği HTTP / FTP protokollerini kullanarak çağırır. Böylece kullanıcının görüntülemek istediği içerik, bulunduğu geniş ağ katmanından ayrışmış olur. URL bilgisi ile gelen kaynak veri, web tarayıcı tarafından kullanıcının görüntüleyebilmesi için işlenir.
Web tarayıcı uygulamaları, “World Wide Web” üzerinde yer alan internet sitelerinin görüntülenmesi için kullanılır. Diğer adı da “Web Browser” olan web tarayıcıları sayesinde, kullanıcılar birçok popüler siteye kolaylıkla erişim imkanına sahip olurlar.
Varsayılan olarak taranan veriler Belgelerim klasörüne kaydedilir. Tarama tarihiyle adlandırılan bir alt klasör oluşturulur ve veriler bu klasöre kaydedilir.
“Tarama”, kağıt verilerin (belge, magazin kupürleri, fotoğraflar, elle çizilen çizimler vb. gibi) optik bilgilerini dijital görüntü verilerine dönüştürme işlemidir.
Görev çubuğundaki arama çubuğuna “Tara” yazıp arama sonuçlarından “Windows Tarama”yı seçerek Windows Tarama uygulamasını açın. Taramak istediğiniz belgeyi yüzü aşağı bakacak şekilde tarayıcı yatağına yerleştirin. Windows Tarama uygulamasında, cihazlar listesinden tarayıcınızı veya yazıcınızı seçin ve “Tara”ya tıklayın.
Google Chrome'un ayarlar sayfasına gitmek için Chrome tarayıcı Menüsüne tıklayıp Ayarlar'ı seçmekten bıktınız mı? Bu, ayarlar sayfasını tek bir tıklama ile açacaktır.
Dünya genelinde ve Türkiye'de, en çok kullanılan internet tarayıcıları arasında Google Chrome, açık bir farkla lider konumda yer alır. Her işletim sistemine uygun sürümleriyle bilinen Google Chrome, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
Başlangıç > Ayarlar > Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar seçeneğini belirleyin veya aşağıdaki düğmeyi kullanın. Yazıcı veya tarayıcı ekle'yi seçin. Yakındaki tarayıcıları bulmasını bekleyin, ardından kullanmak istediğiniz tarayıcıyı seçin ve Cihaz ekle öğesini seçin.
Günümüzde en çok kullanılan internet tarayıcıları Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox ve Microsoft Edge'dir.
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında paylaşır.
Başlangıç düğmesini seçin ve ardından Varsayılan uygulamalar yazın. Arama sonuçlarından, Varsayılan uygulamalar'ı seçin. Web tarayıcısı'nın altında, şu anda listelenen tarayıcıyı seçin ve ardından Microsoft Edge'i veya başka bir tarayıcıyı seçin.
Chrome tarayıcıları Yönetici Konsolu'ndan silme
Yönetilen tarayıcılar'a gidin. Yönetilen tarayıcılar'a gidin. Yönetilen Tarayıcı listesinden bir veya daha fazla tarayıcı seçin. Sil'i tıklayın.
Başlat > Tüm programlar > Samsung Yazıcılar'a tıklayın ve Samsung Tarama Yardımcısı'nı başlatın. Yardım menüsünü seçin veya pencereden düğmesine tıklayın ve bilgi sahibi olmak istediğiniz herhangi bir seçeneğe tıklayın. Tarama seçeneklerini belirleyin. Scan öğesine tıklayın.
Masaüstü bilgisayarlar için Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer ve Edge Browser ile mobil cihazlar için UC Tarayıcı ve Samsung İnternet Tarayıcısı tercih ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri