Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Varsayılan olarak android cihazlarda yüklü olan ekran zaman aşımı süresi 15 saniye kadardır. Bu demek oluyor ki 15 saniye boyunca hiçbir iş yapılmadığında android cihazın ekranı kendiliğinden kapanacaktır ve tuş kilidi de onun ardından kapanmış hale gelecektir.
Android telefonlar için uygulamaların ekran süresi özelliğini kullanarak da telefonda ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenebilirsiniz. Bu özellik, sizlere gün içerisinde ilgili uygulamada harcadığınız süreyi detaylarıyla gösterir. Böylece ortalama olarak telefona ne kadar vakit ayırdığınızı anlayabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Windows 10 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve uyku bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Ayarlar > Genel > Ekran Süresi bölümüne gidin. Uygulama Sınırları'na dokunun, sonra Sınır Ekle'ye dokunun. Bir veya birden fazla uygulama kategorisi seçin.
Android Cihazlarda Ekran Süre Kısıtı
Android işletim sistemli cihazlarda ekranda ne kadar süre geçirdiğinizi öğrenmek için Ayarlar > Dijital Sağlık ve Ebeveyn Denetimi adımlarını takip edin. Açılan pencerede hangi uygulamada, ne kadar süre geçirdiğinizi ve kaç kez telefon kilidi açtığınızı görebilirsiniz.
Bu noktada çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, pedagoglar ve rehber eğitmenler eşliğinde belli yaş grupları için belli ekran süreleri önerilir (2): 2 yaş öncesi için görüntülü görüşme dışında hiç kullanmamak, 2-12 yaş arası günde 1 saat, Ergenler ve yetişkinler için günde 2 saat.
Ekran Zaman Aşımı Süresini Ayarlama
Ayarlar > Ekran ve parlaklık > Uyku bölümüne gidin ve ekran zaman aşımı süresi seçin.
Kapanma Süresi ve Sorgulama Yöntemleri
Yurt dışından getirilen telefonlar, kayıt işlemi yapılmadan Türkiye'de 120 gün boyunca kullanılabilir. Bu süre sonunda telefon ağlara kapatılır.
Ekran süresi; uygulamalarda, web sitelerinde ve diğer işlevlerde ne kadar zaman harcadığınızı gösterir.
Telefonunuzdaki pil sorunları, cihazın beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilir. Pilin ömrü azalmış olabilir, şarjı düşük olabilir veya pilde bir arıza olabilir. Eskimiş bir pil veya pilin kötü bir durumda olması, telefonunuzun beklenmedik bir şekilde kapanmasına sebep olabilir.
İngilizce sözcük olan ve Türkçe karşılığı “hep açık” anlamı taşıyan bu kavram, android teknolojisiyle ilgili. Android telefonlar kilit ekranındayken gelen bildirimlerin siyah ekranda görülmesi sağlanıyor. Tıpkı çift kişilik uyku seti gibi. Aynı anda çift ekran kullanımı olarak da algılanması normal.
Ayarlar > pil e gelin aşağıda ekran var, yan tarafta süresi yazar.
Ekran Süresi özetinizi görüntüleme
Ayarlar > Ekran Süresi bölümüne gidin. Tüm Etkinlikleri Gör'e dokunun, sonra kullanımını görmek istediğiniz aygıtı seçmek için Aygıtlar'a dokunun. Haftalık kullanımınızın özetini görmek için Hafta'ya, günlük kullanımınızın özetini görmek için ise Gün'e dokunun.
1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek. Kanun, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri telefonlarını 120 yerine 180 gün kullanmalarına olanak sağlayacak düzenlemenin 1 Mart 2024'te yürürlüğe gireceğini bildirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri