2-)Su ve Deterjan ile Temizleme Bu işlemi gırgır fırçanızın kıllarına uygun bir tarak yardımı ile de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kabaca gırgır fırçanızın üzerinde bulunan pislikleri aldıktan sonra uygun bir çamaşır deterjanı ya da bulaşık deterjanı yardımı ile gırgır fırçasını tamamen temizleyebilirsiniz.
Fırçanızı zarar vermeden temizlemek için selülozik tiner kullanmayı düşünebilirsiniz. Selülozik tiner, formülünde güçlü çözücüler bulunan, renksiz ve berrak bir arındırıcıdır. Ürünün formülünde yer alan bileşenler sayesinde fırça üzerindeki boya kalıntılarını kısa sürede temizleyebilirsiniz.
Boya fırçalarını temizlemek için kaynar derecede olmayan sıcak sudan yararlanabilirsiniz ve kururmuş fırçalarınızı sıcak su içerisinde bekletebilirsiniz. Temizleme sırasında fırçanızı avucunuzun içinde dairesel hareketlerle boyanın iyice dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.
Beyaz sirkeyi kaynatın, ardından kaba dökün ve sertleştirilmiş fırçayı doğrudan içinde 15 dakika bekletin. Fırçanın kılları yumuşamışsa üzerine dokunun, bu durumda sabunlu su ile temizlemeye devam edebilir ve ardından temiz su ile durulayarak bitirebilirsiniz.
Su bazlı boya mı kullanıyorsunuz? Fırçanızı sabunlu suyla iyice yıkayın ve su temiz akana kadar durulayın. Temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın.
İlgili 39 soru bulundu
Akrilik Vernikli Fırça Nasıl Temizlenir? Su bazlı yani akrilik vernikli fırça ya da rulo temizlemek adına sıcak su dolu bir kabın içine gereçlerin bırakılması gerekmektedir. Su soğuyunca yumuşayan akrilik vernikli fırçanın, rulonun suyun içine bastırılması ve eller hafif ovalanması da iyi sonuçlar getirmektedir.
Hks Tik Yağı'nın bakımı ahşabın maruz kaldığı şartlara göre 1 ila 2 yılda bir yapılmalıdır. Bakımı yapılacak yüzeyler, temizlendikten sonra hafifçe zımparalanmalı ve nemli bir bezle yüzeyin tozdan iyice temizlenmesi sağlanmalıdır. Bakımlarda genelde tek kat Tik Yağı yeterli olacaktır.
Az miktarda beyaz sirkeyi ve yaklaşık iki katı kadar suyu bir tavada ocakta veya mikrodalgada ısıtın. Sıcak sirkeyi emmek için kabın içine temiz bir pamuklu bez koyun ve ardından boya lekesine sürün. 15 dakika kadar bekleyin ve boyayı kazımayı deneyin.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
Parke boya lekesi kurumuş ise bir miktar tiner dökerek temizleyebilirsin. Plastik bazlı parke boya lekesini silmek için boya henüz taze iken kolayca silebilirsin. Boya kuruduğunda amonyak ve ardından, pudra dökmeli; en sonunda ıslak bir bez ile silmelisin.
Kuruyan akrilik boya nasıl açılır sorusunun cevabı sentetik tiner ya da selülozik tiner ile açılabildiğidir. Bir diğer seçenek de keten yağı kullanmaktadır. Herhangi bir alkol içeren madde ile de kurumuş akrilik boya açılabilir.
Önce yüzeydeki tabakayı kaldırın ve boyayı iyice karıştırın. Eğer boyanın üzerinde hala tabaka parçaları ya da yumrular varsa, eski bir naylon çorapla süzün, eski boyanız tekrar yeni gibi olacaktır! Dışarı!
Temizleme sırasında deterjan, yağ sökücü, leke sökücü, bulaşık deterjanı, sirkeli su ve benzerleri kullanılabilir. Bulaşık süngeri kullanılabilir. Telleme yapılmamalıdır. Kireç sökücü, tuz ruhu, lavabo açıcı, yüksek oranlı alkol içeren maddeler, tiner, dezenfektan ile temas ettirilmemelidir.
Fırça ve rulo temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler
Son aşamada fırça ve rulo kurumak üzere temiz bir bez üzerine bırakılabilir. Kurutma işlemi için saç kurutma makinesinden de yararlanabilirsin.Çalışmanda yağlı boya kullandıysan fırça ve rulo bakımında kullanılan özel bir temizleyiciye ya da tinere ihtiyacın olacak.
Her gün kullanılan taraklar ayda bir kere olmak üzere sirkeli suda bir gece bekletilebilir. Sirkeli suya biraz da karbonat eklemek çok daha etkili bir temizlik sağlayabilir. Bu işlem sonrasına tarak temiz suyla yıkanabilir ve ince uçlu küçük bir fırça yardımıyla detaylı bir şekilde temizlenebilir.
-Tuvalet fırçasını temizlemek için ilk önce bir kova kadar su ısıtın. -Sıcak suyun içine bir su bardağı çamaşır suyu koyun. -Tuvalet fırçasını bu suyun içine yerleştirin ve bir saat kadar bekletin. -Daha sonra fırçayı çıkarın ve durulayın.
Her fırça da olduğu gibi yağlı boya resim işleminden hemen sonra fırça kılları arasında kalan kalıntılar bir peçete ya da yumuşak bir beze sürülmek suretiyle kabası alınır. Sonrasında bilinen en iyi yöntem olan tinere batırılarak fırçanın kılları temizlenir.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Eğer leke hala duruyorsa, biraz oksijenli su veya ahşap temizleyici kullanabilirsiniz. Sert yüzeylerde, tiner veya alkol gibi çözücüler kullanarak lekeyi çözebilirsiniz. Cam yüzeylerde ise cam temizleyici sprey veya sirke-su karışımı kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Genellikle bir deterjan veya temizlik spreyi kullanarak hafifçe lekeyi silebilirsiniz. Bu, çoğu lekeyi gidermeye yardımcı olur. Eğer leke inatçıysa, biraz tuz veya karbonat kullanarak lekeyi hafifçe ovalayabilirsiniz. Bu malzemeler, lekeyi çıkarmada yardımcı olabilir.
Kullandığınız boya, silikonlu bir boya ise sıcak su uygulaması ya da kazıma ile boya kalıntılarını yüzeyden çıkarabilirsiniz. Kıyafetlerin üzerindeki boya kalıntılarının yok edilmesinde ise kıyafet yüzeyine bastırmadan tiner uygulaması tercih edilebilir.
Çalışma bittikten sonra da ılık su altında sıvı sabun ile birlikte yumuşakça köpürtülerek boya izleri fırçadan temizlenmelidir. Ardından kağıt havlu ile kurulayarak güneş görmeyen bir alanda fırça kısmı yukarıda kalacak şekilde saklamaya dikkat etmelisiniz.
Tik yağı (Teak Oil), doğal yağlarla formüle edilmiş, özel koruyucu katkı maddeleri ile hazırlanmış ahşabı besleyen ve koruyan yağdır. Tik yağı (Teak yağı) ahşap koruma yağı ya da ahşap bakım ürünü olarak da bilinir.
Yağ çözücü kullanın: Yağ çözücü, yağ lekesi için etkili bir çözücüdür. Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez yardımıyla yumuşamış alanı silin. Sirke kullanın: Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir doğal yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri