İşte vücudunuzun güzel kokmasını sağlayacak en iyi besinler! - PEMBENAR ÖZEL. Narenciye, tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler.
turunçgiller. canlı ve taze kokularıyla kötü kokuları vücudunuzdan arınmasına yardımcı olur. özellikle ananas, elma, çilek ve portakal bu besinler arasındadır. günde 1 bardak elma suyu gün boyu vücutta daha hoş kokuya sebep olur. eğer bu kürde iseniz insense ultramarine tercih edebilirsiniz.
Cildinizi temizledikten sonra mümkünse parfümünüzle aynı, eğer mümkün değilse de kokusuz bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirip, parfümünüzü üstüne sıkmanız da kokunuzun kalıcılığını artırıyor. Nemlendiricilerin içinde yer alan yağlar, parfüm moleküllerinin cildinize daha sıkı bir şekilde tutunmasını sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Güzel kokmak için cildinize aradığı nemli ortamı sağladığınızdan emin olur. Herhangi bir parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Özellikle parfümü uygulayacağınız yeri nemlendirmeniz çok etkili olur. Örneğin kulaklarınızın arkasına parfüm uygulamadan önce o noktalara kokusuz bir vazelin sürmeyi deneyin.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Teninizde Deneyin. Parfümünüz tenle bütünleşerek kendinize has bir koku oluşturur. Bu yüzden kokuyu itice anlamak için hem bir koku tuşunda hem de teninizde deneyin. Ayrıca imza kokunuzu bulmanın sabır gerektirdiğini belirtmekte fayda var.
Kalıcı bir koku için bir başka önemli nokta da kokuyu vücudunuzun neresine sürdüğünüzdür. Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Ter kokusu oluşmasına yatkın bir vücudunuz varsa mutlaka sabun ya da duş jeli ile cildinizi temizleyin. Koltuk altları, kasık ve vücudunuzdaki kıvrımlarda sabun ya da duş jelini bir bez yardımı ile uygulamanız daha etkili olur. Sıcak ve aşırı nemli bir iklimde yaşıyorsanız günde iki kere duş alınabilir.
Hafif vücut kokuları uygun hijyen ve kokular ile etkili bir şekilde giderilebilir iken bazı durumlarda ciddi bir problem olabilmektedir. İnsanlardan çevresine genetik, diyet, stres ve bağışıklık durumuna bağlı olarak uçucu ve uçucu olmayan moleküllerden oluşan koku molekülleri yayılmaktadır.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Vücut kokusu, ergenlik çağındayken başlar. Kadınlar aslında daha fazla ter bezlerine sahip olsalar da apokrin bezlerinden daha fazla terledikleri için vücut kokusu erkekler için daha büyük bir sorundur. Köri, sarımsak veya baharatlar gibi bazı yiyecekler, alkol ve bazı ilaçlar ter kokumuzu kötü hale getirebilir.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Bazı insanlar kokularıyla hatırlanırlar. Eminiz senin çevrende de parfümüyle bütünleşmiş kişiler vardır. Hatta bir kokuyu duyduğunda, direkt olarak o kişiyi hatırlarsın. İşte buna imza parfüm deniyor.
Cilt tipine göre parfüm seçimi
Sümbül, nergis, kayısı, karpuz kabuğu gibi meyveli ve çiçekli kokular kuru ve beyaz tenli kadınlara daha iyi durur. Beyaz ve buğday tenli karışıma sahip kadınlar, ciltleri de nemli ise, baharatlı, fresh, çiçekli, vanilyalı kokuları rahatlıkla tercih edebilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır. Bu bölgelere sıkacağınız birer fıs gün boyunca kokunuzun üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.
Ter kokusundan kurtulmanın ilk adımı, düzenli olarak duş almaktır. Duş alırken duş jeli kullanmak, vücudunuzun daha kalıcı ve hoş bir koku yaymasını sağlar. Duş jelleri aynı zamanda cildinize bakım yapar ve nemlendirir. Duş aldıktan sonra, vücudunuza uygun bir parfüm seçmek de önemlidir.
Sirkeli, sabunlu suyla koltuklarınızı güzelce silin. Bezin kuruya yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Koltuklar çok nemli kalırsa kuruyamadan kötü koku oluşabilir. DURULAMAYI İHMAL ETMEYİN!
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri