Uygulanacak zemin her ne olursa olsun yalıtım için püskürtme veya sürme MS, poliüretan ya da polyurea tercih edilmelidir. Ekonomik koşullara göre PVC, TPO, FPO, SBS içerikli örtü sistemler de kullanılabilir.
Teras ve balkon köşelerinde biriken suyun alt katmanlara ulaşmasını önlemek amacıyla duvar ve zemin birleşim noktalarına pah bantları uygulanarak teras su yalıtımı sağlanmalıdır. Su yalıtım bandı olarak da bilinen pah bantları, olası genleşmelere karşı mutlaka esnek yapıda olmalı ve elastikiyetini korumalıdır.
Poliüretan sıvı membran su yalıtım sistemi, başka bir su yalıtım sistemine kıyasla oldukça maliyetlidir. Ancak sektördeki en iyi su yalıtım malzemesi budur. Poliüretan sıvı membran ile daha yüksek dayanıklılık sağlanabilir. Poliüretan nem içeriğine karşı çok duyarlıdır.
Teraslarda oluşan sızıntılarda aynı şekilde önce tesisatın sağlam olduğundan emin olunur. Teraslar genelde fazlaca dış etkiye maruz kaldığı için muhakkak su yalıtımı gerektiren alanlardır. Teraslarda bulunan fayans derz aralarına da uygulanacak mobil sprey polyurea uygulaması ile teras su sızıntıları sona erecek.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Teraslarda su yalıtımı için doğrudan betona sürerek veya püskürtülerek yapılan penetre yöntemler ile serbest örtülerin birbirine bağlanarak uygulandığı örtü sistemler kullanılır. Kristalize ya da beton katkı sistemleri su yalıtım özelliği taşımadığından teraslarda kabul edilmez.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.
Banyodan alt kata su akmasını engellemek için fayans aralarındaki derz doldu denilen kimyasal kontrol edilmelidir. Eğer derz dolgu tahrip olmuşsa, yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Banyodaki veya tuvaletteki fayanslarda bir çatlak söz konusuysa, yine derz dolgu yardımı ile bu çatlaklar kapatılabilir.
1.Yüzeysel Su Yalıtımı Sağlayan Malzemeler
İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir. Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir. Kristalize olan ve olmayan iki türü vardır.
Su yalıtımı için en iyi yöntem, sürme esaslı su yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler, fırça veya rulo ile uygulanan tecrit yalıtım malzemeleridir. Sürme olarak uygulanan su yalıtım malzemeleri, ek yeri oluşturmadan betonarme yüzeyde tek parça olarak kalıp, bütün beton yüzeyini kaplamaktadır.
Ürünler arasında poliüretan, çimentolu kaplama, lastikli asfalt, membran ya da PVC su yalıtımı malzemeleri olduğunu görebilirsiniz.
Teras su yalıtımı yapıların kış aylarında hava muhalefetine maruz kalmasının önüne geçmek için uygulanan sistemlerdir. Teras yüzeyi sızmaya başlayan yağmurları biriktirme eğilimindedir. Teras su izolasyonu yapılmaması halinde terastan alt katlara su sızabilir ve bina kısa sürede hasar alabilir.
Su yalıtım malzemeleri, beton üzerine direkt olarak uygulanabilir. Örneğin su yalıtım membranları, beton üzerine serilen bitümlü su yalıtım örtüleridir. Betonu dışarıdan gelecek suya karşı su geçirimsiz kılmaktadır.
Sarfiyat : Yüzeye bağlı olarak değişebilir; genel olarak ~1,2 kg/m2/mm. 1 torba Sikalastic®-1K TR ile ~18 m2/mm/kat yapılabilir. • Katlar arası bekleme süreleri için ürün teknik föyü incelenmelidir. sızdırmaz ve su geçirmez olmalıdır.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
Zifti eşit bir şekilde yayarak ve en az iki kat uygulayarak su yalıtımını etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ziftin kuruması ne kadar sürer? Kuruma süresi, uygulanan zift tabakasının kalınlığına ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 24-48 saat arasında tamamen kurur.
Çatı membranları arasında yer alan bitümlü su yalıtım membranları, uzun ömürlü bir malzeme seçeneği olmaktadır. Tamamen kuru olan bir yerde bitüm esaslı levhalarla beraber uygulanır. Ardından şaloma yardımıyla yüzey üzerinde eritilir ve çatıyı boşluk bırakmayacak şekilde kaplamak için yuvarlanır.
Kristalize Su Yalıtım Harcı (1K)
Çimento esaslı, tek bileşenli, kristalize su yalıtımı harcıdır. Sadece su ile karıştırılır ve sürülerek uygulanır. Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek suda çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su yalıtımı sağlar.
Beton su geçirmez midir? Beton, klasik karışımda yüzde 100 su geçirmez değildir. Bununla birlikte, en popüler beton mukavemet sınıfları C 16/20 ve C 20/25, karşılık gelen basınca ek olarak bir miktar su tutar.
Tüm yapılarda, özellikle balkon, banyo, tuvalet ve mutfak gibi ıslak mekanlarda, seramik altı su yalıtım malzemesi olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri