Emniyet Teşkilat Kanununun 55. maddesi terfi ve atamaya ilişkin olup kanun maddesine göre, Rütbelere terfi ettirilecek personelin kurullarda görüşülmesi kıdem sırasına göre, rütbelere terfiler ise liyakate göre yapımaktadır.
Terfi almak çok çalışmak, sürekli mesaiye kalmak, kalan işleri eksiksiz bitirmek ve benzeri gibi görevlerin yerine getirilmesi neticesinde alınır ancak bu saydıklarımız her zaman yeterli olmayabilir. Yöneticinize terfi talebiyle gidecekseniz bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır.
Olağan derece yükselmesi için bazı şartların oluşması gerekir. Üst dereceden boş bir kadronun bulunması, Derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3. kademesinde 1 yıl bulunmuş, Kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen nitelikleri elde etmiş olması şarttır.
Terfi, bir çalışanın bir şirket içindeki otoritesini, gücünü ve statüsünü yükselttiği için yerleşik bir motivasyonel değere sahiptir. Daha yüksek bir işteki açık pozisyonları içeriden terfiler ile doldurmak iyi bir personel politikası olarak kabul edilir.
Terfi aldığında daha iyi bir unvan ve ek sorumluluklar alırsın. Daha ilgi çekici projelerde çalışma imkanın artar. İnsanları veya projeleri yönetmeye başlayabilirsin. Tüm bunlar kariyer hayatın için oldukça güzel gelişmelerdir.
İlgili 17 soru bulundu
Terfi edene mutlaka zam yapılıyor ve bu oran ortalama yüzde 20 ile 30 arasında değişiyor. Alt ve orta kademelerdeki terfilerde ücret artışı daha düşük olurken, C level seviyesindeki üst düzey yönetici pozisyonlarındaki terfilerdeyse zam oranı daha yüksek tutuluyor.
Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Merkez Değerlendirme Kurulu; üst rütbeye yükselmek için, Kurul gündemine alınan Komiser Yardımcısı, Komiser ve Başkomiserlerin liyakat koşullarını belirlemek ve hizmet ihtiyacına göre her yıl Yüksek Değerlendirme Kurulunca tespit edilecek olan üst rütbedeki kadro miktarına göre terfilerini önermekle görevlidir.
EĞER DERECE TERFİ İŞLEMİ YAPACAKSAK ÖNCELİKLE HAZIRLADIĞIMIZ DERECE TERFİ İSTEK FORMUNU DYS ÜZERİNDEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI – ÖZLÜK BİRİMİNE VALİLİKTEN OLUR ALMAK İÇİN GÖNDERİLİR. VALİLİKTEN GELEN OLUR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE SİZE İLETİLİR.
Terfi Nedir? Şu an çalıştığınız pozisyondan bir üst kademeye geçmek çalıştığınız kurumda terfi almak olarak adlandırılır. Terfi almak beraberinde çok fazla sorumluluk getireceği gibi mesai dışı çalışma saatlerinizin de olabileceği anlar olması demektir.
Bir şirkette en fazla kaç yıl çalışılmalı sorusuna kesin olarak verilecek bir yanıtın bulunduğunu söylemek oldukça zordur. Çünkü böyle bir sınırlama getirmek doğru olmayacaktır. İşçi ve işverenin çıkarlarının birlikte korunduğu ortamda çalışmanın herhangi bir sınırı olmayacaktır.
657 sayılı Kanunun 64. maddesinde yer alan hüküm uyarınca verilen 8 yıl boyunca disiplin cezası almamış olanlara verilen kademe uygulaması, memurun göreve başlama tarihinde verilmelidir.
Terfi süreci, bir çalışanın pozisyondan bir üst dereceye veya rütbeye yükselme sürecidir. Bu süreç, fazla mesai ve sorumluluk getirirken aynı zamanda iş yükü artışı da yaşanabilir. Terfi için başvuracak olan çalışanların şirket içinde uygun bir iletişim stratejisi izlemesi önemlidir.
Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.
Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir. Bu derecelendirme, ortaokul üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler içindir.
657 sayılı Kanunun 67 maddesinin eski halinde; kazanılmış hak aylıklarının üst derecelere yükseltilmesi tamamen kurumların takdirine bırakılmış ve sadece işgal edilen kadroların bir üst derecesine yükseltilmesine imkan tanınmıştı.
Her ayın, içinde bulunulan ayın 15'i ile bir sonraki ayın 14'üne kadarki dönem içerisinde üst derecelerden boş bir kadronun bulunması durumunda, derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3 üncü kademesinde 1 yıl bulunmuş olanların 657 sayılı Kanunun 68.maddesi gereğince terfi onayları hazırlanır ve ilgili birimlere ...
Rütbe, “terfi” denilen bir idari işlem sonucunda elde edilmektedir. Normal bir terfi için; rütbe bekleme süresinin doldurulması, üst rütbe kadrosunda açık bulunması, kıta hizmetinin tamamlanması ile belli sayıda ve oranda sicile sahip olunması kural olarak yeterlidir.
Emniyet Genel Müdürlüğünde terfi işlemleri 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 55.maddesinde ayrıntılı şekilde düzenlenmiştir. Buna göre; Rütbelere terfi ettirilecek personelin kurullarda görüşülmesi kıdem sırasına göre, rütbelere terfiler ise liyakate göre yapılmaktadır.
5 yıl süreli yükseköğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 9, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 1, yükselebilecek kademe son kademedir. 6 yıl süreli yükseköğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 9, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 1, yükselebilecek kademe son kademedir.
Üst yaş sınırı yok
Ancak genel olarak ilanların yüzde 90'ında üst yaş sınırı yer almamaktadır. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı çok sayıda sözleşmeli personel almaktadır. Çoğu ilanda yaş şartı yer almamıştır.
Birçok memur alımında 35 yaş sınırı veya 40 yaşını doldurmamış olmak aranan şartlar arasındadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu 40. Maddesi gereğince alım ilanlarında yaş alt ve üst sınırlaması getirilmeyen her kadroda yaş şartı olmayan memur çalıştırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri