Deri merhemi. Yumuşak, sarı homojen merhemdir. TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu piyoderma, püstüler dermatit gibi lokal cilt enfeksiyonlarının ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların profilaksi ve lokal tedavisinde endikedir.
Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde TERRAMYCIN®'i ufak miktarlarda (yaklaşık 1 cm.), alt göz kapağınızın iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) kıvrımı içine, enfeksiyon tamamen geçip iyileşme sağlayana kadar günde 4- 6 defa uygulayınız.
TERRAMYCIN® yumuşak, sarı homojen merhemdir. TERRAMYCIN® deri üzerine lokal (topikal) olarak kullanılan ve antibiyotikler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. TERRAMYCIN® lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır.
Yara steril bir spançla örtülmelidir. Gereğinde hastaya oral amoksisilin-klavunat ve yaraya sürmek için TERRAMYCİN DERİ MERHEMİ (antibakteiryel) yazılabilir.
Göz merhemi. Sarı, homojen, yumuşak maddedir, sterildir. Polimiksin B 'li TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmalara bağlı ve konjonktiva ve/veya korneayı tutan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.
İlgili 31 soru bulundu
İlacın tatbiki sırasında tüpün ucunun mikrop kapmasını önlemek için dikkatli olunuz. Uygulama yolu ve metodu: TERRAMYCIN®'i gözün ve göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjonktiva) kıvrımı içine sadece lokal olarak uygulayınız. Haricen kullanım içindir.
Alt göz kapağını yavaşça aşağıya çekin. Yaklaşık 1 cm uzunluğunda merhemi alt göz kapağının içine sürün. Gözünüzü kapayıp birkaç kez kırpın. Bir süre bulanık görebilirsiniz, gözünüzü kesinlikle ovmayın.
Deri merhemi. Yumuşak, sarı homojen merhemdir. TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu piyoderma, püstüler dermatit gibi lokal cilt enfeksiyonlarının ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların profilaksi ve lokal tedavisinde endikedir.
Terramycin preparatları- nın diğerlerinde herhangi bir yan tesir görülmediği için kullanılabi- lir. Bununla beraber Terramycin tabltleri çeşitli ağız infeksiyon- larında ve ona benzer vak'alarda kullanılarak hergün için tercih edilen bir tedavi şeklidir.
Yaranın temiz olması durumunda içinin temizlenmesine gerek bulunmaz. Yaranın temizlenme işleminin bitmesinin ardından, gazlı bezin yaraya yapışmaması için beze yapışmayı önleyici krem sürülür ve pansuman bu biçimde uygulanır.
Tedavinizin süresi enfeksiyonun şiddeti ve türüne bağlı olup, birkaç günle birkaç hafta arasında değişebilir.
1 ml'de; Oksitetrasiklin 30 mg, Lidokain HCI 20 mg içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.
Kedi ve köpeklerde; operasyon yaralarında ve dış kulak ve göz enfeksiyonlarında kullanılır. Terramycin deri merhemi sadece deri üzerine topikal olarak uygulanır. Uygulama öncesi yara kuru ve steril bir pamukla dikkatlice temizlenir. Açık yaralar su veya kuvvetli antiseptik solüsyonlar ile temizlenmemelidir.
Dil yarasına bitkisel çözüm olarak meyan kökü tercih edilebilir. Bunların yanında tuz, karbonat, limon ve aloe vera dil yarasına karşı en sık kullanılan bitkisel çözümler arasında yer alır.
Damak Yarasının tedavisi için gargara sıklıkla önerilen bir yöntemdir. Gargara tuzlu su, sirke ya da karbonat ile yapılabilir. Bunun dışında yoğurt da damak yaraları için önerilmektedir. Buz ise yaranın ağrısını azaltmak ve ağrılı bölgeyi uyuşturmak için iyi bir çözüm olabilir.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
1) Pulpitis'li kök kanallarında antiseptik olarak kullanılan terramycin'- in materyel alınırken absorbent point'le besiyerine taşınma ihtimali tetkik edilmiştir.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Göz Enfeksiyonu Neden Olur? Enfeksiyonlar bakteri, mantar, parazit ve virüs gibi mikropların neden olduğu sağlık sorunlarıdır. Lensle uyumak veya lensleri yeterince temizlememek, kirli yastık kılıfı kullanmak da enfeksiyon riskini artırabilir.
Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için kurumaya daha eğilimli olur. Bu nedenle göz çevrenizi nemlendirmek ve en iyi bakımı sağlamak için göz kremini, elmacık kemiklerinin üzerine, kaş kemiğine, göz kapağına ve kaz ayaklarına uygulamalısınız.
Endoftalmi antifungal ve antibiyotik ilaçlar ile tedavi edilir. Enfeksiyona neden olan mikroorganizmanın türüne göre uygun antibiyotik tedavisine başlanır. Şiddetli göz iltihabı ve ağrı varlığında steroid tedavisi başlanabilir. Görüşü zayıf hastalara kortikosteroid verilebilir.
YARARLARI NELERDİR? Yüzünüzde kullandığınız nemlendiriciler gibi göz kremleri de nemlendirmeye, şişkinlik ve koyu halka görünümünü azaltmaya, UV ışınları ve diğer çevresel zararlı etmenlere karşı korumaya yardımcı olan, cilt yenileyen ve tazeleyen yararlı olan içerikler ihtiva ederler.
Göz ve çevresi göz temizleme losyonu ile temizlenmelidir. Gözün temizliği tamamen yapılmalı hiç iltihap kalmamalıdır. Göz temizleme losyonunu bir pamuğa dökerek gözün içinden dışına doğru hafif silme hareketleri ile temizlik yapabilirsiniz. Eğer mümkünse göz içine antibiyotikli göz damlası uygulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri