Bir tez teşekkür yazısı, öğrencilerin son sınıf veya yüksek lisans tezi araştırma ve yazma sürecinde kendilerine yardımcı olan ve destekleyen kişilere (veya kuruluşlara) teşekkür edebilecekleri özel bir bölümdür.
Teşekkür Sayfası
Tez çalışması, bir proje kapsamında veya bir kuruluşun desteği ile gerçekleştirilmiş ise; projenin ve ilgili kuruluşun adı da bu bölümde belirtilmelidir. Teşekkür bölümü, olabildiğince kısa ve öz olarak yazılmalı ve bir sayfayı aşmamalıdır. (EK 3).
Teşekkür maili; bir iş arkadaşınıza, müşterinize veya belirli bir eylem için üst düzey yöneticilerinize minnettarlığınızı ifade edebileceğiniz bir e-posta türüdür. Teşekkür e-postası'nın amacı, alıcınızla olumlu bir ilişki kurmak ve sürdürmektir.
Mesajınızı kişiselleştirmek için, müşterinize ismiyle hitap ederek notunuzu yazmaya başlayın. Teşekkürünüzü ve neden bu notu yazdığınızı belirtin. Notunuzu yazarken, içten bir teşekkür notu ve bu notu neden yazdığınızı müşterinize bildin. Böylelikle bu notun hangi amaçla gönderilmiş olduğunu onlara anlatmış olursunuz.
İlgili 19 soru bulundu
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır.
Teşekkür çiçeği için birçok seçenek vardır. Kişiyi tanıyorsanız ve seviyorsanız, onun hoşlandığı çiçekleri gönderebilirsiniz. Ancak hayatınıza yeni giren biriyse, Ribbon Flowers'ın şakayık veya ayçiçeği ya da papatya buketlerini tercih edebilirsiniz.
Bir iş görüşmesinden, bir tavsiyeden veya etkinlik davetinden sonra birisine bir teşekkür mail'i göndermek, size gösterdikleri ilgi için minnettarlığınızı ve takdirinizi gösterir.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
Ne olursa olsun maillerinizde teşekkür etmeyi unutmayın. Karşı tarafın size yanıt veriyor olması bile teşekkür etmeniz için geçerli bir neden. Bu yüzden resmi mailleşmelerinizde bol bol teşekkür etmekten çekinmeyin. Hiç kimse bunu duymaktan rahatsız olmayacaktır.
Teşekkür, referanslardan önce, makalenin sonunda ayrı bir bölüm olarak toparlanmalıdır.
Bir tez teşekkür yazısı, öğrencilerin son sınıf veya yüksek lisans tezi araştırma ve yazma sürecinde kendilerine yardımcı olan ve destekleyen kişilere (veya kuruluşlara) teşekkür edebilecekleri özel bir bölümdür.
Genel perspektife bakarsak, tez yazmak kolay bir iş değildir. Zaten yazı yazmak bile başlı başına kolay bir süreç değildir, bu nedenle akademik bir çalışma olan bir tezi yazmak daha da zorlayıcı olabilir. Ancak, bazı önlemler alarak ve doğru yaklaşımları benimseyerek bu zorluğu minimize etmek mümkündür.
Tezlerin genellikle bir “teşekkür” kısmı vardır. Aslında bu bölüme yer verilmesi zorunlu değildir ve karar, yazarın inisiyatifine bırakılmıştır. Ancak özellikle son yıllarda, teşekkürler metni giderek yaygınlaşmıştır.
Tez ve Proje çalışmalarında Önsöz/Teşekkür kısmı yazılırken; Tez yada proje çalışmasını hazırlayan kişi, tezin/projenin yürütülmesinde ve hazırlanmasında/yazımında katkısı bulunan kişilere veya kuruluşlara teşekkür etme kısmını ifade etmektedir.
Önsöz Nasıl Yazılır, aşağıdaki örneklerde gösterildiği gibi aslında önsöz tez veya proje çalışmalarında ilgili kurumlara/kişilere teşekkür kısmını ifade etmektedir. Bu nedenle max. 2 sayfa kadar olmalıdır.
“En mutlu anımda benimle bu mutluluğu paylaştığın ve bana bu özel hediyeyi armağan ettiğin için sana çok teşekkür ederim sevgilim. Varlığın, aşkın ve yaşattığın tüm güzellikler için de ayrıca teşekkür ederim. Bugün ve gelecek her yeni günde daima birlikte olmak dileğiyle. Seni çok seviyorum, iyi ki varsın!
Konu Kısmı: Mailinizin konu kısmını kesinlikle boş bırakmayın. Konu başlığına “Teşekkür Ederim” ifadesini ve adınızı ve dilerseniz başvuru yaptığınız pozisyon unvanınızı yazabilirsiniz. Örneğin; Teşekkürler – Adı Soyadı- İş Unvanı
Yargıdaki öznenin 1. tekil kişi ve kullanımın edimselliği bakımından asıl teşekkür kalıbı teşekkür ederim'dir. Diğer yaygın bir kullanım olan sağol[un]'da yargıdaki tasarı 3. tekil kişi veya 3. çoğul kişiye yöneltilir.
“rica ederim”, “bir şey değil” sözleriyle kurulmaya çalışılan anlam babında, önemli bir farkı da yoktur.
Thank you interj
teşekkür ederim, sağol, sağolun ünl.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri