Geçen yıl 50kW-90 kW arası bir Tesla Model 3 aracını %80 şarj etmek için 72 TL öderken, şimdi aynı işlem için ortalama 170 TL ödemeniz gerekmektedir.
Evinizde şarj etmenin maliyetini kabaca hesaplamak için, aracın akü boyutunu alın ve kWh başına maliyetle çarpın. Örneğin, bir Tesla Model S'nin pil boyutu 75 kWh ise ve elektrik için 1,25 TL ödüyorsanız, pilinizi tam olarak şarj etmek 93,75 tl'ye mal olur.
tesla model y'yi. izlesin şarj istasyonunda şarj etmenin maliyeti 606 tl. iken togun şarj istasyonu. trugo'da ise 650 tl'ye şarj edebiliyoruz. fiyatlara baktığımızda. modelyeyi. evde ve şarj istasyonunda şarj etmek arasında.
Elektrikli Araç Aylık Şarj Maliyetleri 2023
İşyerinden 990 TL civarında tutuyor. Benzinli araç ise 3.000 TL civarında seyreder. 90 kWh batarya kapasitesi bulunan aracı şarj etmek isterseniz maliyeti 720 TL'ye çıkmaktadır. Şu anda 50 litrelik bir aracın deposu 1000 TL gibi bir rakama doluyor.
Buna göre Bir Tesla Model 3'ü en ucuz şekilde yüzde 80'e kadar şarj etmek için eskiden 72 TL gerekirken şuanda sürücülerin 30 dakikalık şarj hizmeti için 177 TL ödenmesi gerekecek. Bir Hyndai Kona'nın ise yüzde 80'lik şarj maliyeti 114 TL'den 260 TL'ye çıktı.
İlgili 32 soru bulundu
Eşarj üyeliği ücretsizdir. Üyelerimize, tüm tarifelerimiz üzerinden %5 indirim uygulanmaktadır.
100 kilometrelik yol için bir elektrikli araç bataryasının ev tipi prizle 18 kW'lik doldurulması, haneler için düşük tarifeden hesaplanırsa 24,66 TL tutuyor. Yüksek tarifede bu değer 37,8 TL oluyor. Aracın şarjı iş yeri olarak kayıtlı bir yerde ev tipi prizle doldurulduğunda ise tutar 34,02 TL'ye denk düşüyor.
Yani Tesla Model S'in benzinliye çevrilmiş tüketim figürü gerçek kullanımda 1.8l/100 km.
Togg'un 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip (523 km menzil) uzun menzilli diğer versiyonu ise evden 195,5 TL'ye, işyerlerinden 334,5 TL'ye ve hızlı şarj istasyonu Trugo'dan 707,1 TL'ye tamamen deposunu dolduruyor.
Elektrikli araçların menzil hesaplamalarında 1 kW'nin kaç km gidebileceği, batarya verimliliği ve aracın enerji tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Genel bir yaklaşım olarak, ortalama bir elektrikli aracın yaklaşık 5-8 km kadar yol kat edebilmesi için 1 kWh enerjiye ihtiyaç duyduğu söylenebilir.
Geçtiğimiz Cumartesi günü twitter adresinde yaptıkları duyuru ile tüm yeni satılacak Tesla Model S ve Model X araçları Tesla'nın Supercharger ağından sınırsız ve ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Maksimum aerodinami için optimize edilen güncel dış tasarım ile birlikte tek şarjda 629 kilometreye (WLTP) kadar mesafe kat edin. Maksimum aerodinami için optimize edilen güncel dış tasarım ile birlikte tek şarjda 629 kilometreye (WLTP) kadar mesafe kat edin.
Supercharger bekleme ücretlerine vergi dahildir. Bekleme ücreti uygulandığını nasıl öğrenebilirim? Tesla uygulaması, şarj tamamlanmaya yakın ve şarj tamamlandığında size bildirim gönderir. İstasyon %50 veya daha fazla kapasiteyle çalışırken, aracınız ayrılana kadar bekleme ücretleri uygulanır.
Bununla birlikte, Tesla aracı Mobil Konnektör ile de şarj edilebilir. Evde mevcut 230 V'luk bir priziniz varsa, Mobil Konnektör sizin için en iyi evde şarj seçeneği olabilir.
En uzun mesafeli elektrikli otomobillerden biri, tek bir şarjla 515 km kadar çıkabilen Tesla Model S'dir. Nissan Leaf 208 km kadar yol alabilmektedir. Tesla Model 3, 220 mile kadar çıkabiliyor. Halen üretimde olan en uzun mesafeli elektrikli otomobil, tek bir şarjla 238 km kadar yol alabilen Chevy Bolt EV'dir.
Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak üretici firmalar çoğunlukla 8 yıl bandında garanti sunuyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 1 Nisan 2023 itibarıyla belirlediği yeni fiyatlara göre, 240 kWh'ın üzerinde enerji tüketen konutlar için vergiler dahil kWh başına 2.21 TL ücretlendirme uygulanıyor. İşyerleri için ise tarife 1 kWh/3.78 TL olarak belirlenmiş durumda.
Elektrikli TOGG'un deposu, evden şarj edilirse 235, istasyondan olursa 693 TL'ye dolacak, peki ya şarj istasyonları? 500 kilometre menzile sahip TOGG'un 90 kWh bataryasının evden şarj edilmesi halinde maliyet 235 lira olacak. TOGG kilometrede 47 kuruşluk elektrik yakacak.
2021 Tesla Model 3 Standard Plus: 421 km.
Türkiye'de resmi olarak temsil edilmiyor olsa da elektrikli otomobiller dediğimizde aklımıza gelen ilk markalar arasına girmeyi başaran Tesla'nın şu anda en küçük aracı olan Model 3 aslında D segmentinde yer alıyor.
2022 yılının ilk çeyreği için EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından belirlenen güncel enerji maliyetleri şöyle: Günlük 5 kWh'ye kadar olan tüketimlerde haneler için kilovatsaat başına enerji maliyeti: 1,37 TL. Günlük 5 kWh üzeri tüketimlerde haneler için kilovatsaat başına enerji maliyeti: 2,06 TL.
Elektrikli araçlar enerji maliyeti açısından benzin ve mazot ile çalışan araçlara kıyasla yaklaşık %75 tasarruf sağlamaktadır. Kullanıcı açısından ekonomi dostu olan araçlar, aynı zamanda ülkelerin dışa bağımlılığını azaltmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri