Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. *Amsterdam, Antalya, Cidde, Dubai, Delhi, İstanbul, Pekin, Taşkent Uluslararası Havalimanları: Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 60 dakika önce kapanır.
Ne zaman yapılır? Kontuar check-in işlemi kalkıştan iç hatlarda 45, dış hatlarda 60 dakika önce sona erer.
Havalimanında Check-in
Check-in işlemleri dış hat uçuşlarımızda tarifeli kalkış saatinden asgari 60 dakika, iç hat uçuşlarında ise 45 dakika önce sona ermekte olup, check-in kapanış süreleri bazı havalimanlarında daha erken olabilir.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Boarding (uçağa biniş) ise yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarda uçuş saatinden 20 dakika önce sona erecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Sorunsuz bir biçimde işlemlerinizi yapabilmeniz için yurt içi uçuşlarda uçuşunuzdan 2 saat, yurt dışı uçuşlarda ise uçuşunuzdan minimum 3 saat önce havalimanında olmanız önerilmektedir.
Açık Gate/Kapı ve Kapalı Gate/Kapı
Biri havalimanına girerken, ikincisi de gate/kapı noktasına ulaşmadan önce karşınıza çıkar. Kapalı kapı uygulaması, bu durumu ifade eder. Açık kapı konseptinde ise ikinci kontrol noktası devre dışı bırakılmıştır.
Boarding time, Türkçesi ile boarding zamanı da bu işlemin bitiş süresini ifade eder. Boarding time aşıldıktan sonra uçağın içine kimse alınmaz. Bu bir havacılık kuralıdır.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
THY Check-in süreleri: Havalimanında yapacağınız check-in işlemleriniz için iç hatlar uçuşlarınız için 1 saat, dış hatlar ve aktarmalı uçuşlarınız için en az 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir. Caracas uçuş seferlerinde check-in kontuar işlemleri son 2 saat kala kapanmaktadır.
Uçağı kaçırdım ne yapmalıyım, sorusu uçak kaçıran kişiler tarafından merak edilen bir sorudur. Kalkış saati geçen uçak biletine sahip olan yolcu anında firmaya ait çağrı merkezini arayarak destek ya da bilgi alabilir. Bunun dışında ayrıca havaalanı içinde yer alan ilgili bankodan da destek alınabilir.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Havaalanında boarding, uçak boarding de aynı anlamları taşımakta ve uçağa biniş öncesi kontrolü ifade etmektedir. Boarding time ise bu son kontrol işleminin bitiş zamanını ifade eden bir tabirdir. Havacılık kurallarına göre boarding time yani boarding zamanı bittiyse uçağa kimsenin alınması söz konusu değildir.
Aktarma tarifeli iç hatlar uçunuz için kalkış saatinize 45 dakika kala uçuş kapısında olmanız gerekirken check- in işlemleriniz en geç 45 dk kala bilet üzerindeki tüm haklarınız kaybetmiş olabilirsiniz bu nedenle aktarma tarifeli uçuşlarda minimum 1 saat önceden check- in yaptırmış olmalısınız.
Kontuar check-in yani havaalanında check-in işlemi yapacaksanız, bu süre iç hatlar için uçağınızın kalkışından 45 dakika önce sona eriyor. Yurt dışı uçuşlarda bu süre 60 dakikadır.
Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Uçuş kapısı
İç hatlarda uçuyorsanız direkt olarak biniş kartınızla beraber uçuş kapısına gidebilirsiniz. Kapı numaranız ve kapı açılış saati uçak bileti üzerinde yer alır. Uçuşunuzdan ortalama olarak 30-40 dakika önce uçuş kapısının önünde bulunmanızı öneririz.
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Boarding tüm uçuşlarda uçuş saatinden 20 dakika önce olacak. Uçuşlardan önce havalimanında bekleme sürenizi kısaltıp, en azından trafik vs. gibi durumlarda geç kalmanız halinde size biraz daha zaman kazandırmak için online check-in yapmanızı tavsiye ederiz.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Yolcu. Yolcu, yolculuğa çıkmış kişiler için kullanılan bir terimdir. Ayrıca bir araç ile seyahat eden ama o aracı kontrol etmeyen kişilere de yolcu denir.
İlgili hava yolu şirketinin bilet satış ofisindeki görevli, bilet ya da PNR numaranı sisteme girerek talebini gerçekleştirecektir. Eğer biletini bir acenteden aldıysan acente ile görüşerek de yardım almaya çalışabilirsin.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçaklar inerken ve kalkarken pencere perdelerinin açılması bir güvenlik prosedürüdür. Bu, uçakta meydana gelebilecek bir acil durumda tahliye sürecini hızlandırmak için gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri