e-Ticaret (MYO) Bölümü
Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü
Uluslararası ticaret bölümü mezunu kişiler çalıştıkları şirketlerde finans ve yönetim bölümünde kendilerine yer bulabilirler Mezun bireyler gerekli belgeleri ve sınavları tamamları takdirde akademisyenlik de yapabilirler. KPSS sınavı ile devlet bünyesinde çalışma şansına sahiptirler.
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Üniversite Sayısı: Uluslararası Ticaret bölümü toplam 6 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
İlgili 32 soru bulundu
Şirketlerin yönetim ve finans departmanlarında, dış ticaret, hava yolları, sigortacılık şirketlerinde çalışabilirler. Dilerlerse kariyer akademik alanda da kariyer yapabilirler. Ulusal ya da uluslararası firmaların satış ve pazarlama alanları da iş imkânları arasında yer almaktadır.
Dış ticaret mezunu ne iş yapar sorusu üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sorduğu sorular arasında yer alır. Kariyer hayatlarına dış ticaret alanında devam etmeyi tercih eden bölüm mezunları oldukça geniş bir alanda çalışma imkanı bulurlar.
Yani uluslararası ticaret ile ilgili iş pozisyonlarında çalışmak için bizzat dış ticaret eğitimini bitirebilirsiniz. Ön lisans programına bağlı olan dış ticaret bölümü, özel ve kamu sektöründe iş bulabilmenizi sağlar.
Sözel bölüm mezunları, medya, eğitim, danışmanlık, iletişim, kültür ve sanat, gazetecilik gibi alanlarda kariyer yapabilirler. Ayrıca bazı bölümlerin hem 2 yıllık hem de 4 yıllık olanları vardır. 4 yıllık sözel bölümlerden bazıları şu şekildedir: Arkeoloji ve Sanat Tarihi. Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Nasıl E-Ticaret Uzmanı Olunur? E-ticaret uzmanı olmak için, en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır.
E-Ticaret Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. E-Ticaret Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 21.100 TL civarındadır.
Ticaret, kar hedefiyle hizmetlerin ve malların parayla ifade edilen tüm değerlerin alım- satım işlerinin tümü şeklinde tanımlanabilir. Ticarette üç taraf vardır. Bunlar; üreticiler, tüketiciler ve aracılar olarak sıralanabilir. Ticaret, ürünlerin üretici taraftan tüketici tarafa ulaşmasını sağlar.
İşletme Yönetimi Bölümü, bireylerin iş birliklerini sağlama ve onları bir amaca yöneltme iş ve faaliyetlerinin tümünün gerçekleştirilmesi amacıyla öğrenci yetiştirir.
İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
Mezunlar; mobil girişimci, dijital pazarlama yöneticisi, teknik hesap yöneticisi, tedarik zinciri direktörü, satış planlama yöneticisi, dijital satış uzmanı, e-ürün geliştirme müdürü, veri analisti, e-ihracat yöneticisi, web içerik yöneticisi gibi diğer pozisyonlarda da kendilerine iş bulabilme imkânına sahiptir.
İş Olanakları
Dış Ticaret Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.
Dış Ticaret Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Dış Ticaret Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Özellikle dışa açılan, dış ticaret yapan şirketlerde yabancı dil bilmek şart olmaktadır. Hatta birkaç yabancı dil bilmek önemli hale geldi. İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca . İngilizce şart oluyor, aranan pozisyonlarda, iş gereği, işin tanımı gereği ise ikinci ve üçüncü lisanlar da tercih ediliyor.
Lojistik Bölümü; tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık, envanter kontrolü ve dağıtım gibi süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesini öğreten bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrenciler; lojistik sektörünün temel prensipleri, teknolojileri ve stratejileri hakkında bilgi sahibi olurlar.
İktisat mezunları, birçok farklı alanda çalışabilirler.
Bankacılık, finans, sigorta, muhasebe, hükümet, özel sektör, araştırma ve danışmanlık firmaları gibi birçok sektörde iş bulabilirler. Özellikle, ekonomik analiz, risk yönetimi, finansal planlama ve politika analizi gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.
Lojistik Bölümü Nedir? Lojistik; ticari olarak düşünüldüğünde, taleplerinin karşılanmasını bekleyen müşteri, şirket veya kuruluşların gereksinim duydukları ürünlerin üretim noktasından tüketim noktasına aktarılması ve aktarım dahil olmak üzere tüm süreçlerin takip edilmesidir.
Dış ticaret uzmanı; uluslararası piyasada ticaret yapan firmalar için ürün ve hizmetlerin satışına kadar olan tüm süreçleri yöneten kişidir. Dış ticaret uzmanları ürünlerin; tanıtım, pazarlama, satış, gümrük ve lojistik dahil olmak üzere tüm süreçlerini koordine ederler.
eleman.net verilerine göre, Lojistik Elemanı 2023 yılında ortalama 20.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.900 TL maaş alıyordu.
Uluslararası emtia ticareti uluslararası ödemelerin en büyük bölümünü teşkil etmektedir. Uluslararası ticarette satılan malların bedelleri konvertibl dövizlerle ödenir. Ödemeler uluslararası işlem yapan bankalar aracılığı ile yapılır. Mal bedelinin ödenmesini sağlayan çeşitli uluslararası ödeme şekilleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri