Mesir macunu, 478 yıl önce ortaya çıktı. Amansız bir hastalığa yakalanan Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi
Mesir macunu cinsel gücü artıran bir yiyecektir. Hem kadının hem erkeğin cinsel sağlığını olumlu yönde etkileyen mesir macunu afrodizyak etkiye sahiptir. Mesir macunu öksürüğe iyi gelir mi diye soruyorsanız, bunun yanıtı evet olacaktır. İçerdiği yakıcı baharatlarla solunum sistemini rahatlatır.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanılmıştır. Daha sonra halk tarafından ilgi görünce halka da dağıtılmaya başlanmıştır.
Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Manisa'da nedeni anlaşılamayan bir hastalığa yakalanır. Bu hastalığa çare için Sultan Cami Medresesi'nin başhekimi Merkez Efendi, 41 çeşit bitki ve baharatın karışımından oluşan bir macun hazırlar.
Mesir macunu yapımında anason, çivit, çörekotu, çöpçün, hardal tohumu, damla sakızı, dar-ı fülfül, havlıcan, hindistan cevizi, hıyarşembe, hindistan çiçeği, kakule, iksir, karabiber, kalbarda, kebabiye, karanfil, kırım tartar, kişniş, kimyon, ma-i leziz, limon tuzu, portakal kabuğu, meyan balı, revan kökü, safran, ...
İlgili 18 soru bulundu
Kullanımı: Macunu yedikten sonra, bir bardak ılık su içilmesi tavsiye edilir.
Themra Epimedyumlu Macun Kullanımı:
Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız. Bir iki cay Kaşığı kullanmanız tavsiye edilir. Kullanımından 30-40 dakika sonra etkisini görmeye başlarsınız.
Mesir macunu zararları
Fakat aşırı tüketilmesi durumunda baharatların yan etkilerinden ötürü gastrit, ülser, basur gibi sorunlara sebep olabilir ya da var olan sorunları arttırabilir. Karaciğer, mide, mesane, şeker ve obezite hastalıklarına sahip olanlar mesir macununu dikkatli ve üsturuplu kullanmalıdır.
Mülayim baharat mesir macunu baharatı (41 çeşit baharat) Kanuni sultan süleymanın annesi hafsa hatunun hastalanması üzerine yatırdığı ve hafsa anamıza şifa olan 41 çeşit baharattan oluşan ve mesir macunu yapımında kullanılan mülayim baharat güvencesiyle hazırlanmış meşhur baharat karışımı.
Ballı Tadıyla Organik Mesir Macunu
Şifasıyla bilinen bu karışımlar aynı zamanda da sürekli olarak tüketilmektedir.
Ürünü Çocuklar Kullanabilir mi? Evet ürünü çocukların kullanmasında bir sakınca yoktur.
Birer tatlı kaşığı toz zencefil ve yenibaharı, 1 çay kaşığı havlıcan, birer çorba kaşığı tarçın ve karabiberi ekleyin. Çeyrek muskatı rendeleyin ve son olarak 2 çorba kaşığı harnup ununu ekleyin. Baharatların tümünü karıştırdıktan sonra üzerine 12 çorba kaşığı bal ekleyip karıştırın. Ev yapımı mesir macununuz hazır.
Baharatların şekerli suda kaynatılmasıyla hazırlanan Osmanlı macunu, yuvarlak bir tepsi içinde renk renk sunulur. Bu macuna renk veren kullanılan baharat ve malzemelerdir. Osmanlı macunu çok eski dönemlerde tahta çubuk üzerinde servis edilirdi. Çubuğun hızlıca çevrilmesiyle macun tahta çubuğa sarılırdı.
Padişah macunu Manisa Akıl Hastalıkları Hastanesi'nin ilk başhekimi olan Musa bin Muslihiddin bin Kılıç tarafından, 41 farklı maddenin karıştırılmasıyla hazırlanan bir üründür. İlaç olarak kullanılan macun, günümüzde cinsel gücü arttırıcı bir madde olarak ünlenmiştir.
Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir. Çay içerken şeker yerine mesir macunu kullanabilirsiniz. Damağınıza yapıştırdıktan sonra emerek yemenizi tavsiye ederiz. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.
Themra Macun, etkisini çabuk gösterir, en çok satan afrodizyak macunlarındandır. Erkek-Bayan, Yaşlı-Genç herkez kullanabilir. Macun Kullanımı: Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız.
İçerisinde; Nane, Çemen, Kekik, Toz biber, Poy, Sumak, Kişniş ve Pul biber bulunan Yedi Türlü, köfte baharatı olarak da bilinir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
LİMONLU MACUN Tavaya önce 3 su bardağı şeker, 2 tatlı kaşığı limonlu oralet, 1 çay bardağı limon suyu, 2 damla nane yağı, yarım çay kaşığı çekilmiş baharat(karanfil,zencefil,hibiskus,tarçın) ve limon kabuğunu rendeliyip ekliyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Kavanozlarda satılan mesir macunu günde 1-2 kaşık yenebilir. Bunun dışında çubuk ile hazırlanan şekli ile de tüketilebilir. İçermiş olduğu baharatların bazılarından karışımı yapılan mesir macunu çayı ya da başka bir adıyla mesir çayı, toz olarak da kullanılabilir.
Manisa Mesir Macunu kullanılışı; Her seferinde kavanozdaki MESİR MACUNNU karıştırıldıktan sonra, Yetişkinlerde (sabah öğle akşam) günde 3 defa bilhassa aç karnına birer kaşık yenilir. Büyük, çocuklarda (10 yaş üstü) günde üç defa birer tatlı kaşığı yenilir.
Mesir macununun az bilinen faydaları arasında cinsel gücü arttırdığı yer almaktadır. Mesir macunu hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel güce güç katmaktadır. Bunun dışında birden fazla sorunu iyileştirici özelliğe sahiptir.
Yardımsever kişiliğiyle bilinen Hafsa Sultan, iyileşmesini sağlayan mesir macununun her yıl Nevruz haftasında halka dağıtılmasını ister. Küçük kâğıtlara sarılan macun, Sultan Camisi'nden halka saçılır.
Rutubetsiz, güneş görmeyen ortamda ve kokudan uzak muhafaza ediniz.
Evde Sertleştirici Macun Yapmak
En popüler yöntemlerden biri kabartma tozu ve su kullanmaktır. Kabartma tozunu sıcak suda çözmeli ve ardından un ekleyerek hamur kıvamında bir kıvam almalısınız. Daha sonra, bu hamuru elastik ve esnek hale gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri