Aralık 2016'da Douyin (抖音) olarak yeniden markalaşdı. Douyin 200 günde geliştirildi, bir yıl içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı ve her gün bir milyardan fazla video görüntülendi. Eylül 2017'de Endonezya'da yayılmaya başladığında uluslararası pazara uygun olması için uygulamaya TikTok ismi verildi.
Tüm uygulama marketlerinde, Musical.ly uygulaması TikTok'la yer değiştirdi ve eski Musical.ly kullanıcıları artık TikTok bünyesine katılmış oldu.
Bir yıl içinde Çin ve Tayland'da 100 milyon kullanıcıya sahip oldu. ByteDance bu büyümeyle birlikte farklı bir marka altında genişlemek istedi. Böylece, 2018'de Musical.ly'yi satın aldı. Yeni uygulamanın adı da TikTok oldu ve uygulamanın küresel çaptaki büyüyüşünün ilk adımları atıldı.
TikTok uygulamasının sahipleri ByteDance, 9 Kasım 2017'de musical.ly Inc'i satın aldı ve iki uygulamayı 2 Ağustos 2018'de TikTok adlı tek bir uygulamada birleştirdi.
TikTok iki Çin platformu Musical.ly ve Douyin'in bir araya gelmesiyle oluştu. Musical.ly 2014 yılında Şangay'da kuruldu ve sadece birkaç yıl içinde geniş çapta popüler oldu. Platform 2017 yılında Çinli internet teknolojisi şirketi ByteDance tarafından 800 milyon dolara satın alındı.
İlgili 35 soru bulundu
Douyin, Eylül 2016'da "A.me" ismi altında Pekin'de ByteDance tarafından başlatıldı.
TikTok, Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance tarafından geliştirilen bir üründür.
Yeni Zelanda, TikTok'un 17 Mart 2023 tarihinde tüm parlamento cihazlarında yasaklandığını duyurdu. Ülkenin milletvekilleri parlamento servisinden gelen e-posta yoluyla bilgilendirildi: "Servis, mevcut Yeni Zelanda parlamentosu ortamında risklerin kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.
Müzik eşliğinde eğlenceli videolar çekilebilen playback uygulaması Musical.ly isim değişikliği yaptı. Kullanıcılar artık uygulamayı TikTok ismiyle kullanacak. Musical.ly ismine veda eden kullanıcılar bugüne kadar çekmiş oldukları tüm videolara TikTok üzerinden ulaşabilecek.
Günümüzde Instagram'dan sonra en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Tiktok, günde ortalama 10 bin kişi üye oluyor. Tiktok 2015 yılında kurulsa da piyasaya 2016 yılında sürüldü. Video paylaşım uygulaması, en çok Asya, Avrupa ve Amerika kıtasında kullanılıyor.
TikTok'ta canlı yayın yapan kişiye gönderilen hediyeler, kişinin cüzdanında elmas olarak saklanıyor. Yayın boyunca toplanan hediyelerin TL cinsinde hesaplamasını yapıyor ve ortaya çıkan tutarın yaklaşık %60'ı, komisyon olarak alarak kesiliyor.
Çin, kendi versiyonu Douyin ile en büyük kullanıcı tabanına sahip olup, uygulamanın yerel başarısını yansıtmaktadır. Bununla birlikte, uluslararası versiyonu TikTok'u düşündüğümüzde, Amerika Birleşik Devletleri, 2023 yılındaki bir DataReportal raporuna göre tahminen 130 milyon aktif kullanıcı ile önde gelen konumdadır.
Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
TikTok'u 13 yaşından (veya Endonezya, Quebec ve Güney Kore'de 14) küçük birinin kullandığına kanaat getirmemiz durumunda hesabı yasaklarız.
TikTok'un 2023'te kapatılabilmesi tamamen mümkün. Ancak, kullanıcı sayısı hala çok sağlıklı ve popülaritesini sürdürürken, TikTok muhtemelen 2023'te kapanmayacak. Ancak görebildiğimiz kadarıyla, uygulamanın kapatılacağına dair henüz resmi bir onay yok.
1. TikTok uygulamanızda, alttaki Gelen Kutusu sekmesine dokunun. 2. Birinin profilinizi görüntülediğine dair bildirime dokunun.
TikTok için geri almaya ihtiyacınız varsa Uptodown'da uygulamanın sürüm geçmişine bakın. Uptodown'da bu uygulama için indirilebilecek tüm dosya sürümlerini bulabilirsiniz. Android için TikTok geri almalarını indirin. Uptodown'da dağıtılan herhangi bir TikTok sürümü tamamen virüssüzdür ve ücretsiz olarak indirilebilir.
Büyük küçük her yaştan kullanıcıya sahip olan TikTok'un üretilen içeriklerle ilgili bazı kuralları ve kısıtlamaları mevcut. Kural ihlali yaptığınız durumda ise TikTok tarafından ihlal yiyebilir ve videonuzun kaldırılmasına neden olabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda ihlal olmasa da video kaldırılabiliyor.
TikTok Now özelliği, her gün belirli saat diliminde 10 saniyeden oluşan video ve çift kameralı fotoğraf yayınlanmasını sağlıyor. Çift kamera öğesiyle aynı anda hem arka hem de ön kameradan video ve fotoğraf çekilmesini sağlıyor.
3 Nisan 2019'da Madras Yüksek Mahkemesi, Hindistan Hükûmeti'nden uygulamanın "pornografiyi teşvik ettiğini" ve "uygunsuz içerik" gösterdiğini gerekçe göstererek uygulamayı yasaklamasını istedi. 17 Nisan'da hem Google hem de Apple TikTok'u Google Play ve App Store'dan kaldırdı.
Uzmanlar, bağımlılık haline gelen bu uygulamada küfür ve argo içeren söylemlerin yoğun şekilde kullanıldığını belirtti. Bunun yanında şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımına özendirme, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda da TikTok uygulamasının teşvik edici bir rol üstleniyor.
Azerbaycan, devlet güvenliğini gerekçe göstererek TikTok isimli video tabanlı sosyal medya platformunu yasakladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için antiterör operasyonu başlattığını duyurmuştu.
TikTok Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından piyasaya sürüldü. Pekin merkezli firma, milyarder Zhang Yiming tarafından 2012'de kuruldu. ByteDance sayesinde, Zhang'ın kişisel servetinin 44,5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.
2015 yılında Xiaomi'de Finans Direktörü olan Chew 2019 yılında uluslararası projeler başkanı oldu. 2021 yılının mart ayında ise ByteDance'e Finans Direktörü olduktan sonra eski Walt Disney çalışanı Kevin Mayer'ın görevdeki üçüncü ayında ayrılmasının ardından TikTok'un şirketin tepe yöneticisi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri