Timsahlar (yukarıda gösterilene benzer) 60 ila 110 dişe sahiptir ve bu dişler çok keskindir!
Büyük beyaz köpekbalıklarının yaşamları boyunca 30 bin kadar diş döktüğü bilinmektedir. Köpekbalıkları, timsahlar ve yunuslar... Evet, bu hayvanların hepsinin pek çok dişi bulunur. Ancak en çok “dişi” olan hayvanlar salyangozlar ve sümüklüböceklerdir.
Mississippi timsahları genellikle doğada 30 ila 50 yıl yaşıyorlar. Satürn bir ihtimal dünyanın en yaşlı timsahı olabilir ama bunu belgelemek zor. Sırbistan'daki Belgrad Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan Muja adındaki timsah da 80'lerinde ve halen sağlıklı.
Onları meşhur yapan şey ise, üst köpek dişlerinin alın kemiğini delip kafatasının için doğru büyüdüğü erkek geyik domuzu kafatasıdır. Çünkü bu canlıların dişleri o kadar fazla uzar ki, bazı bireylerde dişler kafatasına kadar kıvrılarak saplanabilir ve muhtemelen canlının ölümüyle sonlanır.
Jaguar, diğer kedilere göre bile oldukça kuvvetli bir çeneye sahiptir. Kuvvetli çenesi sayesinde zırhlı sürüngenlerin kabuklarını deler ve memeliler arasında sıradışı olan bir öldürme yöntemi kullanır.
İlgili 29 soru bulundu
Timsahlar, diğer sürüngenler gibi dört odacıklı bir kalbe sahiptirler. Bu kalp, akciğerlere giden temiz kanı, vücudun geri kalanına pompalayan sol ventrikül ve aynı şekilde, oksijen bakımından fakir kanı akciğerlere gönderen sağ ventrikül gibi iki ayrı pompa içerir.
Bilim insanları timsahları üç farklı gruba ayırarak inceler. Gerçek timsahlar, alligatorlar ve gavyaller. Bunların hepsi de dünyanın farklı yerlerinde yaşar. Ama hiçbiri ülkemizde yaşamaz.
Portsmouth Üniversitesi'nden bilim insanları Dünya'daki en güçlü doğal maddenin deniz salyangozunun dişleri olduğunu keşfettiklerini açıkladı.
Araştırmacılar dünya genelindeki sahillerde yaygın olarak bulunan deniz salyangozlarının dişlerinin şimdiye dek dünyanın en güçlü doğal materyali olarak görülen örümcek ağlarından bile daha dayanıklı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
Dünya üzerinde yaşayan en büyük hayvan mavi balinadır (Balaenoptera musculus). Erkek mavi balinaların boyları 25 metre, dişilerinki ise 27 metre kadar olabiliyor.
Balık, kuş ve suya gelen memelilerle beslenirler.
Bir tuzlu su timsahı (Crocodylus porosus) olan Lolong, 6.2 metre uzunluğunda ve 1,075 kg ağırlığındaydı. Bu ölçüler onu, burundan kuyruğa ölçülen en uzun timsah yapmıştır.
🐊Suya daldıkları zaman burun ve kulak delikleri birer kapakla örtülür ve su altında 2-3 saat kalabilirler.
Kedilerin son derece iyi denge ve refleksleri var ve insanlardan daha fazla omurları olduğu için daha esnektirler. Eski bir İngiliz atasözü “Bir kedinin dokuz canı vardır. Üçü oyun oynaması, üçü gezinmesi ve kalan üçü de durması için” der.
İneklerin üst ön dişleri yoktur. Çiğnemek için alt dişlerini sert damaklarına bastırırlar.
Tembel hayvanlar karınca yiyenlerle birlikte dişsiz memeliler takımında yer alır. Dişsiz memeliler takımındaki tembel hayvanlar ise iki alt aileye ayrılır. Bunlar iki parmaklı ve üç parmaklı tembel hayvanlardır.
Yeni çalışmanın yazarı Rodolfo Salas-Gismondi, söz konusu timsahın ısırma gücünün 7 tona ulaştığını söyledi. Bu rakam, hayvanlar aleminde şimdiye dek ölçülen en güçlü ısırığın 4 katına denk geliyor. Kaymandan sonraki en güçlü (1,6 tonluk) ısırıksa modern tuzlu su timsahı Crocodylus porosus'a ait.
Çene kasları çok güçlüdür. Yapılan araştırmalar bir kişinin diş sıkma gücünün 5 tona kadar ulaşabildiğini gösteriyor. Çene kasları diğer kaslara göre yorulmazlar.
Rottweiler: 2.3 - 2.4 MPa = 240 ton-kuvvet/metrekare. Aslan: 4.76 MPa = 485 ton-kuvvet/metrekare. Sırtlan: 6.89 MPa = 703 ton-kuvvet/metrekare. Timsah: 17.2 - 34.47 MPa = 1754-3515 ton-kuvvet/metrekare.
“Su ayısı” olarak da tanınan bir milimetre boyutundaki mikroskopik canlı türü tardigradlar, gezegenin en güçlü hayvanı.
Şurada Paylaş! 1 Asya Timsahı - 5000 psilik çene gücüyle herhalde jiletin sakalı kestiği gibi insan uzuvlarını kesebiliyordur. Küçük hipopotamlar, balıklar, zebralar kendilerinin en güzel avlarıdır.
Alt birinci molar, alt diş arkının en büyük dişidir. İki bukkal, iki lingual, bir distal tüberkül olmak üzere iyi gelişmiş beş tüberküle sahiptir.
Fırat Nehri'nin Suriye'de bulunan kollarında timsah yaşadığı tespit edildi. Ancak bu bölgenin kuzeyinden itibaren böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi mümkün değil" diye konuştu.
Avustralya'nın kuzeyinde yer alan Darwin şehrindeki Adelaide Nehri'nde çok nadir rastlanan yetişkin beyaz bir timsah görüntülendi. Takma adı Pearl (İnci) olan timsah, yaklaşık 3 metre olduğu tahmin ediliyor.
Timsahlara en çok Amerika, Afrika, Madagaskar, Güney ve Doğu Asya, Orta Avustralya civarlarında rastlanır. Tuzlu sularda yaşayan türleri de bulunur ancak sıcak bölgelerde, bataklıklar ve su kenarlarında yaşayan bir hayvandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri