Supra Protein Multi Collagen Complex içerisinde önerimiz ve dozaj günde 300 mg tip 2 kolajen kullanımı şeklindedir (üründe her serviste 1.800 mg kolajen bulunur). Ekstra destek için TİP 2 kolajenin yanında Beef Collagen gibi günlük 5.000- 10.000 mg TİP 1 & 3kolajen peptidleri takviyesi de birlikte kullanılabilir.
Buna göre saşe formundaki tip 2 kolajen takviyeleri sıvılara karıştırılarak tüketilebilir. Kapsül ve tablet formunda olan tip 2 kolajen takviyeleri ise suyla beraber yutularak kullanılabilir.
Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir. Ayrıca aç veya tok karnına tüketilmesinde de herhangi bir problem yoktur.
Eklem ağrısı için; 6 ay boyunca günlük olarak alınan 40 mg ham tip-II kolajen veya 10 hafta boyunca 2 gram hidrolize tip-II kolajen eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir (20 , 21 , 22 ).
Tip 2 kolajen, bağışıklık sistemi için de önemli bir rol oynar. Bazı durumlarda vücut kendi dokularını yabancı bir madde olarak algılayarak otoimmün hastalıklara yol açabilir. Tip 2 kolajen, bağışıklık sisteminin kıkırdak dokusunu tanımasını ve saldırganlığını engelleyerek otoimmün reaksiyonları önlemeye destek olur.
İlgili 41 soru bulundu
· 30 yaş altındaki kişiler günlük kullanım dozu 1.000 mg- 10.000 mg arası olan ürünleri 1-3 aylık kürler halinde kullanabilir. · 30 yaş üzeri kişiler ise günlük kullanım dozu 2.000 mg- 10.000 mg arası olan kolajen takviyelerini 8-12 haftalık kürler halinde kullanıp sene içerisinde bu kürü 2-4 kez tekrarlayabilirler.
Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajenin yüzde 60'ını tip 2 kolajen oluşturuyor. Bu nedenle eklem kıkırdaklarına destek söz konusu olduğunda tip 1 ya da 3 değil, tip 3 kolajeni seçmeniz gerekiyor.
Collagen kilo yapar mı sorusunun yanıtını hemen verelim. Kolajen, kilo aldırıcı özelliğe sahip değildir. Kolajen içmek kilo aldırır mı ve kolajen hapları kilo aldırır mı sorularının üzerinde yapılan araştırmalarda, kolajenin tok tuttuğu gözlemlenmiştir.
Kolajen emilimini arttırmak için sabah aç karnına veya gece uyurken vücudun kolajeni işlemesi için uyumadan önce kullanılması önerilmektedir.
Eklem ağrıları için de etkili
Bu da destek dokunun daha çabuk yıpranmasına ve kıkırdak fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Kolajen tedavisi, fizyolojik eklem hareketlerinden ileri gelen ağrıları ve postüre bağlı oluşan ağrıları da azaltabilmektedir.
Collagen proteinden oluşan bir takviye gıdadır. Bu anlamda protein günün her saati vücut tarafından emilim gösterebilmektedir. O nedenle kollajenlerin aç veya tok karnına alınması arasında önemli bir fark yoktur.
Her gün 10 gram kolajen takviyesi kullanmak, ilerleyen zamanlarda oluşabilecek yaşlanma belirtilerine karşı direnç kazanmanızı sağlar. Dolayısıyla, kolajen kullanımına ara vermeden her gün devam etmek, sağlığınız açısından pek çok faydayı beraberinde getirir.
Türüne göre günlük miktarı belirleniyor. Örnek vermek gerekirse; Tablet kolajen günde 2-3 kez. Toz kolajen günde 1 kez.
Kullanma şekli: Takviye edici gıda olarak günde 1 kapsül tüketilmesi tavsiye edilir.
Tip 2 kolajen, hayvanlarda ve insanlarda kıkırdak, kemik ve diğer bağ dokularının yapısında bulunan bir protein çeşididir. Kıkırdaktaki tüm proteinin %50'si ve eklem kıkırdağında bulunan proteinin ise %85-90'ı tip 2 kolajenden oluşur. Vücut ihtiyaç duyduğu kolajeni kendi üretir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Su ile tüketmek: Kolajen suda rahatlıkla çözünen, tadı neredeyse hiç olmayan ve kokusuz bir proteindir. Bir bardak suda günde tercihen 10 gr kolajen tozu karıştırılarak güvenle içilebilir. Çay, kahve ile tüketmek: Kolajen çay ve kahvenin tadını ve kokusunu değiştirmez. Bu nedenle çay ve kahve ile beraber de içilebilir.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Yarattığı tokluk hissi sebebiyle kolajen, kilo verme sürecine katkıda bulunan bir maddedir. Kolajen aynı zamanda iştahı azaltmaya da yardımcı olmaktadır. Obezite ile mücadele eden hastalarda yapılan klinik araştırmalarda hidrolize kolajen alımının kana tokluk hormonu salgıladığı saptanmıştır.
Kolajen faydaları arasında damar tıkanıklığının önlenmesi, kalp sağlığına olumlu etki etmesi yer alır. Koroner arter hastalığı, kalp krizi gibi rahatsızlıkların önüne geçebilir. Kolajen hapı gibi çeşitli kolajen takviyeleri kalp sağlığını iyileştirmeye katkıda bulunabilir. Kolajen saç sağlığı için de oldukça önemlidir.
En bilinen faydası cildi sıkılaştırıp, kırışıklıkları olabildiği kadar azaltmasıdır. Cilt yapısını ve kasları bir arada tutar. Kolajenin üretimi artarsa yaşlanma belirtileri ortadan kalkar ve cilt daha pürüzsüz görünür.
Ödem, genellikle vücutta fazla sıvı birikmesi sonucunda oluşur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Kolajen takviyeleri, vücutta su tutulması veya ödem oluşumuna neden olmaz.
Tip 1 Kolajen
Kolajen, gençliğe, güzelliğe ve sağlıklı yaşama giden yolda en etkili kaynaklarından biri. Kemiklerin yapısında %90 oranında bulunan tip 1 kolajen, kemik mineral yoğunluğuna katkı sağlıyor ve kemik ile eklemlerin sağlıklı formunu korumasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla kemik ağrılarını da azaltıyor.
Kolajen peptit kullanan kadınlarda diz ve kalça kireçlenmesi sorunlarının yüzde 30 azaldığını anlatan Doç. Dr. Kerem Alptekin, “Fonksiyonel açıdan da artışlar olduğu tespit edilmiş. Sadece kireçlenmede değil kas hasarlarında da etkili.
Kullanmadan önce mutlaka doktora danışın
Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajeni tercih etmeniz gerekir. Saç ve tırnaklarınızın bütünlüğü için onları desteklerken de tip 1 ve tip 3 kolajen karışımlarını kullanmak etkili olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri