Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır. Eğer ütü eski moda ağır ütülerdense sadece baskının üstüne koyman yeterli olur çünkü ütünün ağırlığı kendi başına yetecektir.
Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Yıkama sonrası kırışan bu minik boşluklar tişörtü ters çevirdiğinizde düzelmez. Bunun için ihtiyacını olan şey bir tülbent veya ütü bezidir. Ütünüzü yine düşük sıcaklıkta, fakat bu kez tişörtünüzün baskılı yüzü üstte olacak biçimde üzerine ütüleme bezi veya tülbent koyarak ütüleyebilirsiniz.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
İlgili 42 soru bulundu
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır. Eğer ütü eski moda ağır ütülerdense sadece baskının üstüne koyman yeterli olur çünkü ütünün ağırlığı kendi başına yetecektir.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Baskılı Tişört Kaç Derecede Yıkanır? Baskılı tişörtler genellikle 30 dereceye kadar yıkanabilirler. Bu sıcaklık, baskının kalitesini korurken kumaşın renginin solmasını ve deformasyonunu önlemek için uygun bir sıcaklıktır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Karbonat ve Sirke
Bir litre suya 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımın içerisine daralan kıyafetinizi bırakın. Kıyafetinizi nazik hareketlerle çekerek genişlemesine yardım edin. Bir saat kadar suda beklettikten sonra bir miktar beyaz sirke karıştırdığınız bir litre su ile durulayın.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Lekeli olan bölgeye sıvı bulaşık deterjanı uygulayarak, kalıntı gevşeyinceye kadar emdirin. Kalıntı kalırsa fazlasını kazımak için bir kaşık kullanın. Etiket yüzünden lekelenmiş olan bölgeyi durulayın.
Kıyafet üzerinde bulunan etiket ve bant lekesi çıkartmak için sıcak suyun içinde bekletilir. Bu sayede yapışkan madde erir. Ardından mutlaka el yardımı ile sorun olan alan çitilenir. Kalan kalıntılardan kurtulmak için doğal sabun ile bu bölge ovalanmalıdır.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
Hem temizliğini tam anlamıyla sağlayabilmek hem de dokusunun zarar görmesini önlemek için elde soğuk su sabunla yıkamak ve kuru temizleme en iyi yöntem olacaktır. Kuru temizleme uygulaması sırasında yapılan işlemler, lekelerin de ortadan kalkmasını sağlar.
Tişörtler: Her kullanımdan sonra. Çoraplar: Her kullanımdan sonra. İç çamaşırları: Her kullanımdan sonra. Sutyenler: 2-3 kullanımdan sonra elde yıkama.
Yıkarken beyazları ve renklileri ayırarak yıkamalısınız. Zor ve hafif lekeli olan tişörtleri ayırmalısınız. Zor lekeli olan tişörtlerinizi ön yıkamada yıkama işlemi yapmalısınız.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Bant izi bazı yüzeylerde oldukça problemli lekeler olabilir. Dolayısıyla pek çok kullanıcı bant izi nasıl çıkar gibi soruları sıklıkla merak edebilir. Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir.
Sıcak çekimde baskılar sökülebilir ama kalıntılar kalması muhtemeldir. Tülbent gibi ince birşey al, ütüyü kızdır üstünde tut, göreceksin yazılar yumuşayacak eline jilet al kazı derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri