Web Image Monitor'den ağ yöneticisi olarak oturum açın. [Aygıt Yönetimi]'ne gidip [Konfigürasyon]'a tıklayın. Güvenlik" altında [SSL/TLS]'ye tıklayın. IPv4 ve IPv6 için, SSL/TLS'yi etkinleştirmek istiyorsanız "Aktif"i seçin.
Sertifikanın uygulandığı alandaki bir kullanıcı hesabıyla bir Chrome cihazında oturum açın. Web filtreniz tarafından TLS denetimi uygulanan bir siteye gidin. Adres çubuğunda bina simgesini gördüğünüzden emin olun. İzinler ve bağlantıyla ilgili ayrıntıları görmek için bu simgeyi tıklayın.
Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS), gizlilik için e-postaları şifreleyen bir güvenlik protokolüdür. TLS, e-postalarınız internet bağlantısı üzerinden taşınırken e-postalara yetkisiz bir şekilde erişilmesini önler. Varsayılan olarak Gmail, e-posta gönderilirken her zaman güvenli bir TLS bağlantısı kullanmaya çalışır.
SSL sertifikasına sahip olan web siteleri kullanıcıların gözünde daha güvenilirdir. İnternet kullanıcıları bazı web sitelerine giriş yapmak istediklerinde istek durduruldu SSL TLS güvenli kanalı oluşturulamadı hatası ile karşılaşmaktadır. Bu hata ziyaret edilmek istenen sitenin güvenli olmadığı anlamına gelmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
TLS (Transport Layer Security), bir bilgisayar ağı üzerinden iletişimi güvenli hale getirmek için kullanılan bir protokoldür. Temel olarak bir istemci (web tarayıcısı gibi) ve sunucu (web sitesi gibi) olmak üzere iki taraf arasında şifreli bir bağlantı kurarak güvenli iletişim sağlar.
TLS anlaşması sırasında iletişim kuran iki taraf, birbirlerini onaylamak, birbirlerini doğrulamak, kullanacakları şifreleme algoritmalarını oluşturmak ve oturum anahtarları üzerinde anlaşma sağlamak üzere mesajları değiş tokuş eder. TLS anlaşmaları, HTTPS'in çalışma şeklinin temel bir parçasıdır.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
TLS, “Transport Layer Security” (Taşıma Katmanı Güvenliği) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olup, internet üzerindeki iletişimlerin güvenliğini sağlamak için kullanılan bir protokoldür. TLS, internet üzerindeki veri transferlerinin şifrelenmesini ve güvenliğini sağlar.
Yönetici hesabınızı (@gmail.com ile bitmeyen hesap) kullanarak oturum açın. Yönetici konsolu Ana sayfasında, Uygulamalar Google Workspace Gmail Uyumluluk'a gidin. Sol tarafta bir kuruluş birimi seçin. Fare imlecini Güvenli aktarım (TLS) uyumluluğu'nun üzerine getirin ve Yapılandır'ı tıklayın.
TLS, Taşıma Katmanı Güvenliği (Transport Layer Security) anlamına gelmektedir. Netscape tarafından SSL'in 1994, 1995, 1996 spesifikasyonları üzerinden geliştirilen SSL'in üst sürümü olarak nitelendirile-bilecek şekilde tanımlanabilir.
SSL sertifikası, Secure Sockets Layer sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve internet ortamındaki güvenliğinizi sağlarlar. TLS ise Transport Layer Security) ve ziyaretçilere hassas bilgilerini sunucuya güvenli şekilde iletebilmelerine olanak sağlar.
Güvenli olmayan TLS versiyonunu kapatma
Yeni “Key” oluşturun adını TLS 1.0 yapın. Drow32 bit oluşturun adını “Enabled” yapın. Değerini 0 ve “Decimal” olarak ayarların. Aynı şekilde “Server” diye bir key oluşturun ve yukarıdaki gibi “Enabled” drow değeri oluşturup “0” “Decimal” diye ayarlayın.
Windows'da WinHTTP'da varsayılan güvenli protokoller olarak TLS 1.1 ve TLS 1.2'yi etkinleştirmek için güncelleştirme , her protokolün onaltılık değerini listeler. Windows'da varsayılan olarak bu 0x0A0 değer, WinHTTP için SSL 3.0 ve TLS 1.0'ı etkinleştirmektir.
SSL/TLS sertifikası; sistemlerin, kimliği doğrulamasına ve ardından Güvenli Yuva Katmanı/Aktarım Katmanı Güvenliği (SSL/TLS) protokolünü kullanarak başka bir sisteme şifreli bir ağ bağlantısı kurmasına olanak tanıyan dijital bir nesnedir.
TLS 1.2, SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0 ve TLS 1.1 gibi önceki şifreleme protokollerinden daha güvenlidir. Temelde TLS 1.2, verilerin ağ üzerinden aktarılmasını daha güvenli tutar.
TLS 1.1 artık güvenli kabul edilmemektedir. Mart 2020 itibarıyla, başlıca web tarayıcılarının en son sürümleri TLS 1.1'i desteklememeye başladı. 2018'in ikinci yarısında Apple, Google, Microsoft ve Mozilla, 2020'nin başlarında TLS 1.1'i kullanımdan kaldırmayı planladıklarını açıkladılar.
Tümör lizis sendromu (TLS), fazla miktarda tümör hücresinin yıkımı sonucu hücre içindeki maddelerin toksik miktarda kana geçmesi ile oluşan ciddi ve bazen hayatı tehdit eden bir seri metabolik bozukluktur.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
SSL sertifikası neden gereklidir? Kullanıcı verilerinin güvende olmasını sağlamak, web sitesinin sahipliğini doğrulamak, saldırganların sitenin sahte bir sürümünü oluşturmasını engellemek ve kullanıcılara güven vermek için web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir.
İnternet protokol takımında, SSL ve TLS uygulama katmanında ağ bağlantıları verisini şifreler. OSI modelde eşdeğer olarak, TLS/SSL 5.katmanda (oturum katmanı) başlatılır ve 6.katmanda (sunum katmanı) çalıştırılır.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
HTTPS ya da uzun açılımı ile “Secure Hyper Text Transfer Protocol”, Türkçe olarak “Güvenli Metin Aktarma Protokolü” anlamına gelir. Diğer bir deyişle kullandığınız protokole SSL sertifikası eklenmiş, yani web sitesinin güvenli olduğunu beyan etme şeklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri