Burada fiilin nasıl kullanılacağına dikkat etmek, edatın yanında fiili yalın halde görür görmez hemen “için” anlamı yüklememek önemlidir. “Eğer fiil yalın halde ise, 'için' anlamını ifade etmek için öncesinde 'to' kullanılır.'' İfadesi çok daha doğru olacaktır. Örnek: I went to London to improve my English.
“To” eki ne zaman gelir? “To” eki gelecek zaman cümlelerinde “to be” sonrasında gelen gelecek zaman anlamı veren “going to” kalıbında kullanılır.
To kelimesinin en temel kullanımlarından biri preposition olarak kullanılması, yani yön belirtmesidir. Örnek verecek olursak; Örnek: He is going to school. Anlamı: Okula gidiyor.
A- İngilizcede hareket veya yön değişikliği hakkında konuşurken “to” kullanırız: “To”, bir noktadan diğerine hareket, aktarım veya yön değişikliği varsa edat olarak kullanılır. Örneklere birlikte bakalım: I need you to take these food to Zeki.
Past Simple ve Past Continuous Tense'lerinde karşımıza çıkan To Be kullanımı ise “was, were”. Eğer öznemiz “I, he, she, it” ise “was”, “you, we, they” ise “were” kullanırız. Yani To Be kullanımının geçmiş hali “was, were” diyebiliriz. Olumsuz halleri ise “wasn't, weren't” olarak karşımıza çıkar.
İlgili 28 soru bulundu
-Türkçede e, -a yönelme ekinin İngilizcede karşılığı to kelimesinin isimlerle kullanılmasıdır. To, Fiilden önce kullanıldığında fiile –mek, -mak ve -için anlamını verir. (Sinemaya gidiyorum.) You can give this book to your friend.
To be; İngilizce'de "olmak", "bulunmak" manalarına gelir. Yardımcı fiil(auxiliary verb) olarak kullanıldığında zamana göre değişebilen bir yapıya sahiptir. Verb to be cümle içinde eylem olmadığı zaman kullanılır. No action "eylemsizlik" anlamına gelmektedir.
bazı türkiye devlet kurumlarının (ve onların dilini kullanan medyanın) terör örgütü olarak adlandırdığı oluşumlara taktığı kısaltmaların son iki harfi.
To + Be + Verb + ing kalıbı kullanılır. Ör: He seems to be working hard. (Çok çalışıyor gibi görünüyor.)
Not: “come” ve “go” fiilleriyle birlikte yanlış olmasa da genel olarak “going to” yapısı kullanılmaz, onun yerine (gelecek zaman anlamında kullanılan) Şimdiki Zaman kullanılır. Örnek: Are you coming to the party tonight? (Bu akşam partiye geliyor musun?)
Özellikle iş ortamında ve yazışmalarda yapılması gereken bir şeyin sebebi belirtilirken bu kalıp kullanılır. Bu kalıpla cümle kurarken, in order to ifadesinden sonra fiilin ek almamış hali yani infinitive gelir. Mesela; We need the reports in order to finish the project.
“Used to” ifadesi, geçmişte düzenli olarak yapılan, sürekli olarak tekrarlanmış olan eylemleri veya durumları ifade etmek için kullanılır. Yani “used to” için alışkanlıklardan bahsedilirken kullanılır da diyebiliriz. I used to go to the cinema every weekend. (Her hafta sonu sinemaya giderdim.)
Haftanın günleri
“Monday / tuesday” gibi haftanın günlerinden zaman olarak bahsederken de “on” edatını kullanıyoruz. Örnek: I am going to swim on Thursday. (Perşembe günü yüzeceğim.)
'Will', olay anında verdiğimiz anlık kararları kapsarken; 'Going to', önceden planlanmış yakın bir gelecekte gerçekleşmesine karar verilmiş eylemleri kapsar.
Hangi öznelerde hangi yardımcı fiil kullanılacak işte cevabı… Özetle: “I” öznesinin yardımcı fiili “am” dir. “I” harici tüm tekil (bir tane) öznelerin yardımcı fiili “is”, çoğul öznelerin (birden fazla) ise “are” dır.
Önce of + noun sonra ise either/neither gelir.
''To'' mu ''For'' mu sorusu karşısında en çok zorlandığımız kural diyebiliriz. İkisinin de “için” anlamına geldiğini biliyoruz bu yüzden de zaman zaman yanlış kullanıyoruz. Oysa kural çok basit. En ayırt edici fark “to''dan sonra fiil, “for''dan sonra ise isim gelmesidir.
ancak "to" ve "for" arasındaki kullanım farkları da vardır. örneğin "to" genellikle hareket veya yön belirtmek için kullanılırken "for" belirli bir süre veya amaç için kullanılır. ayrıca "for" aynı zamanda bir kişiye veya gruba yapılan eylemi belirtmek için de kullanılabilirken "to" bu durumda kullanılamaz.
Bir fiilden sonra gelen fiilden önce to gelirse buna "infinitive with to", gelmezse "infinitive without to" denir. Eğer fiilden sonra gelen fiile -ing eklenirse buna da "gerund" denir.
If you need help, write to me. Yardıma ihtiyaç duyarsan, bana yaz.
“Used to” kalıbı temelde “önceden” veya “eskiden” anlamına geliyor ve önceden yapılan fakat artık yapılmayan eylemleri anlatmak için kullanılıyor. Cümle içerisinde özneye göre (I, he, she, it, you, we, they) değişmiyor.
“Should” ve olumsuz hâli olan “shouldn't” yapıları, en çok tavsiye verirken kullanılır. Bu kullanımda Türkçedeki “-meli / – malı” ekine benzetebileceğimiz “should,” bir zorunluluk veya kural belirtmez. Bir zorunluluk veya kuraldan bahsetmek isterseniz ise “must” kullanmalısınız.
''Be able to'' yapısı Türkçeye çevrildiği zaman ''-ebilmek, -abilmek'' anlamlarına geldiğini görmekteyiz. Cümle içerisinde yeteneklerden veya yapabildiğimiz şeylerden bahsederken bu kalıp kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri