Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Hafif ila orta dereceli enfeksiyonlarda normal doz 7 gün boyunca göz(ler)e her dört saatte bir, bir veya iki damladır. Ciddi enfeksiyonlarda normal doz iyileşme elde edene kadar her saat başı iki damladır.
Göz damlaları bakterilerden arınmış steril durumda üretilirler. Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.
Com Çoğu antibiyotik günde bir ila dört kez uygulanır, ancak bir doz vermeyi unuttuğunuz durumlarda oluşabilecek sorunlar, ilaca ve tedavi edilen enfeksiyona bağlı Genta göz damlası ne kadar kullanılır. GENTA, ambalaj açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır.
Sonuç: Bakteriyel konjonktivit tedavisinde netilmisin, kloramfenikol ve tobramisin, florokinolon grubu antibiyotiklere göre daha etkili bulundu.
1 yaş ve üzeri pediyatrik hastalarda yetişkinlerle aynı dozda (7-10 gün boyunca günde 2-3 kez) kullanılan TOBRASED steril oftalmik göz damlasının güvenliliği ve etkililiği gösterilmiştir. 1 yaşın altındaki çocuklar için etkililik ve güvenlilik bilgisi mevcut değildir.
İlgili 20 soru bulundu
Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir.
– Bir damla kutusunun açıldıktan sonra ortalama ömrü 15-30 gündür. Aynı damlayı bir aydan daha uzun süre kullanım sakıncalı olabilir. – Tek kullanımlık göz yaşı damlalarını açıldıktan sonra kapağını tekrar geçirme şekliyle kapatarak bir gün boyunca kullanmanızda temiz kullanım şartıyla bir sakınca yoktur.
Bakteriyel konjonktivitin geçmesi ilaç tedavisi ile 3-4 gün kadar sürer. Viral konjonktivitler de genelde 4-5 günde iyileşir. Adenoviral konjonktivit hastalarında ilaç tedavisi ile dahi iyileşme 3-4 hafta kadar sürebilir. Kornea tutulumu olursa iyileşme biraz daha uzun sürebilir.
TOBRASED, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBRASED anti-enfektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
TOBRASED anti-enfektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır. Anti-enfektifler grubu göz(ler)e hastalık bulaştıran mikroorganizmaların büyük bir kısmına karşı aktif olan antibiyotikleri (bu üründe tobramisin) içerir. TOBRASED, plastik şişede 5 mL solüsyon içermektedir. Berrak ve renksiz bir çözeltidir.
Damla damlatıldıktan sonra gözünüzü açık tutun
Göz damlasının usulüne uygun damlatılmaması, bazen tedavinin etkili olmamasına neden olabilir. Etkili tedavi için, damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damladan sonra bir süre gözün açık tutulması gerekir.
Göz çapağı gözün köşesinde biriken mukus, yağ veya cilt hücreleri ile diğer kalıntılardan oluşur. Ne kadar buharlaştığına bağlı olarak kuru, ıslak veya yapışkan olabilir. Gözde sarı veya yeşil renkte olabilen çapak yeni doğan ve küçük bebeklerde sıklıkla görülebilir.
Tedaviniz devametmesi gerekiyorsa yeni ilaç alınız. Genelde şişelerin açıldıktan sonra kullanılması önerilen süre 4 haftadır. Bu süreyi takip etmek için ilacı kullanmaya başladığınız tarihi kutu üzerine yazınız. Eğer ilacın kontamine olduğunu düşünüyorsanız, bu süreyi daha kısa tutmanız gerekir.
Eğer birden fazla damla kullanıyorsanız iki damla arasında en az 5 dakika bırakınız. Bu süre damlatılan ilk damlanın emilmesi için yeterli süre tanıyacaktır.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
Bakteri, virüs veya mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar kızarıklık, sulanma, kaşıntı, ağrı, şişlik, hassasiyet ve bulanık görme gibi semptomlara kendini belli eder.
Bakteri veya mikrop kapma, enfeksiyona maruz kalma ve alerjik problemler gibi dış etkenlere bağlı oluşan göz kanlanması, herhangi bir tedaviye gerek duyulmadan 1 gün gibi kısa bir sürede kendiliğinden geçebilir. Bazı durumlarda ise gözün normale dönmesi 1-2 hafta sürebilir.
Tedavide gündüz antibiyotikli damla, gece uyumadan evvel antibiyotikli pomad kullanılır. Bakteriyel konjonktivit, 10-14 gün içinde iyileşir.
Göz kapağı enfeksiyonlarından en sık gördüklerimiz arpacık ve kirpik dibi iltihabıdır. Günümüzde bilgisayar kullanımı özellikle pandemi ile birlikte yoğun bir şekilde arttı. Yoğun bilgisayar kullanımı allerji, göz kuruluğu, arpacık, kirpik dibi iltihabı oluşumunu tetikleyebilir.
TOBRADEX bir kortikosteroid-antiinfektif kombinasyonudur. Kortikosteroidler (bu üründe deksametazon) gözdeki iltihabın önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olur. Antiinfektifler (bu üründe tobramisin) gözün enfeksiyon kapmasına sebep olan mikroorganizmaların birçok türüne karşı aktif rol oynar.
TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBREX anti-infektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır. Anti-infektifler grubu göz(ler)e hastalık bulaştıran mikroorganizmaların büyük bir kısmına karşı aktif olan antibiyotikleri (bu üründe tobramisin) içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri