İşte, TOKİ para yatırma alıcı adı soyadı hakkında detaylı bilgiler. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre TOKİ para yatırma işlemi, kişinin kendi adına açılacak olan IBAN no aracılığıyla yapılacak. TOKİ para yatırma işlemi için alıcı adı kısmına kişinin kendi adını yazması gerekecek.
TOKİ Başvuru Hesabınıza EFT veya FAST kanalıyla para transferi yaparken alıcı adı bölümüne SMS metninde belirtilen isim ve soyadın yazılması gerekmektedir. Aksi halde EFT iade edilecektir.
TOKİ kura çekilişinde adı çıkan kişiler, e-devlet üzerinden veya SMS ile bilgilendirme alabilecek. TOKİ çekilişinde adı çıkan vatandaşlar, ilk olarak sözleşme imzalayacak. Daha sonra belirlenen tarihlerde TOKİ konut peşinatı olan % 10'luk kısmı bankaya yatırılacak.
Aynı evde ikamet eden herkes konut satışları için başvuru yapabilir mi? Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir.
Gerek e-Devlet gerekse bankalardan yapılan başvuruların ardından vatandaşların telefonuna TOKİ tarafından bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Kişi özel kamu bankalarından açılan hesaplara para yatırılması isteniyor. 500.00 TL tutarın yatırmanız gereken son tarih TOKİ tarafından size SMS ile bildiriliyor.
İlgili 35 soru bulundu
TOKİ BAŞVURU PARA İADESİ NASIL ALINIR? TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı takdirde başvuru için yatırılan 500 lira IBAN'a iade ediliyor. Buna göre; Kurada adı çıkmayanlar, TOKİ başvuru para iadelerini, başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.
E-devlet üzerinden başvuru yapacakların işlemlerini 28 Ekim'e kadar tamamlamaları gerekiyor. E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir Videoyu beğenin!
Anne ve ya babasının üzerine tapu olan genç 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilecek. Ayrıca 16 bin ya da 18 bin gelir kriterini aşan gençler de yine TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilecek.
Başvurular "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri", "En az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", "18-30 yaş arasındaki gençler" ve "Diğer alıcı adayları" olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek.
Hane halkındaki farklı kişiler (kişi, eşi ve velayet altındaki çocuğu hariç) (dede, 18 yaş üstü çocuk) projelere başvuru yapabilir. 250.000 konut projesinde hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; her iki eşin de başvuru yapılması durumunda başvuruların tamamı geçersiz sayılacaktır.
TOKİ başvurunuzun son durumu hakkında bilgi almak için E-Devlet arama bölümüne "Konut / İş Yeri Başvurusu" yazarak çıkan ekrandan öğrenebilirsiniz.
TOKİ çekiliş sonuçları, sonuçların noter huzurunda belirlenmesinin ardından Toki.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek. TOKİ çekiliş sonuçları için TC Kimlik Numarası yeterli olacak. TOKİ kura çekilişleri Toplu Konut İdaresi'nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilecek.
TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı taktirde başvuru için yatırılan 500 TL IBAN'a iade edilebiliyor. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.
Bakan Kurum, sosyal konutta 18 yaşından büyük çocuk varsa aynı haneden iki kişinin başvuru yapabileceğini belirtti.
E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir.
İki taksit ve üzerinde ödeme yapmayan konut alıcılarına iki adet ihtarname gönderilir, 30 günlük süre dolduktan sonra Banka aracılığıyla İdaremize tüm dosyaların gönderilmesiyle beraber yasal işlem süreci başlatılır. Dava sonuçlanınca tahliye işlemi gerçekleştirilir.
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir. başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.
Bağımsız ve tam hissesi olmadığı sürece başvuru yapılabilir.
sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır” maddesi nedeniyle TOKİ evi olanlar TOKİ'ye başvuramazlar.
TOKİ kuralarına katılarak konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların ilk olarak peşinat ödemesi yapması gerekiyor. Bu peşinat için bankalar TOKİ kredisi sunuyor. TOKİ kredisi veren bankaların arasında Ziraat Bankası ve Halkbank yer alıyor.
Hane geliri, bir hane içerisinde yaşayan bireylerin aylık yada yıllık olarak elde ettiği toplam gelirdir. Hane geliri başvurucunun eşi ve velayetleri altındaki 18 yaş altı çocuklarının toplam geliri dikkate alınarak hesaplanır.
Kurada asil ve yedek hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru paralarını kura çekilişinden itibaren 5 gün sonra Ziraat ve Halk bankalarından alabiliyor.
TOKİ KURADA İSİM ÇIKMAZSA 500 TL GERİ ALINIR MI? 500 TL yatırdıysanız ve kurada adınız çıkmadıysa başvuru ücretini geri alabilirsiniz. Ücret, IBAN aracılığıyla iade edilir. Asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri kuradan sonra 5 işgünü sonra iade edilir.
Kısa mesajlar başvuru yapıldıktan sonra 24 saat içinde geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri