Yatay siyah çizgiler veya lekeler varsa: Toner kartuşu yanlış takılmış olabilir. Kartuşu çıkartın ve tekrar takın.
Yazdırılan sayfalarda eksik çizgiler veya noktalar varsa veya mürekkep lekeleri bulunuyorsa, yazıcı kartuşlarının mürekkebi az olabilir veya bu kartuşların temizlenmesi gerekebilir. Yazıcı kartuşlarındaki mürekkep düzeyi az değilse, yazıcı kartuşlarını otomatik olarak temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Sayfada siyah dikey izler mevcutsa: Makine içindeki toner kartuşunun yüzeyi (dram bölümü) muhtemelen çizilmiştir. Toner kartuşunu çıkarın ve yenisini takın (bkz. Toner kartuşunun değiştirilmesi).
İlgili 24 soru bulundu
Tonerli yazıcılar için kullanılan toner tozu yeterli seviyede kalmamış olabilir. Ayrıca toner tozu hatalıysa da yazıcının silik çıkartmasına neden olabilir. Böyle bir durumda toneri yerinden çıkarıp sallamak bir çözüm değildir. Tonerin yeni bir tonerle değiştirilmesi daha uygundur.
Bir yazıcı kartuşu ne kadar dayanır? sorusunun yanıtı kartuşların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Windows için Kafa Temizleme yardımcı programını kullanma
Taskbar (görev çubuğu) öğesindeki yazıcı simgesini sağ tıklatın, ardından Head Cleaning (Kafa Temizleme) seçeneğini seçin. Yazıcı simgesi belirmiyorsa, simgeyi eklemek için aşağıdaki bölüme başvurun. Ekrandaki talimatları izleyin.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Yazıcı kafası temizleme ve yoğun temizleme işlemi yazıcı kafası püskürtme ucundaki tıkanıklıkları temizlemenize olanak tanır. Çıktı, yeterli miktarda mürekkep olmasına rağmen soluklaşıyorsa veya belirli bir renk yazdırılamıyorsa yazıcı kafası temizleme işlemini gerçekleştirin.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Nedeni: 1.Kartuş üzerindeki bant hala çıkartılmamış olabilir. 2.Kartuş takılmadan önce yazıcının bir kere kapatılması gerekebilir. 3.Kartuş ve kartuş yuvasındaki kontaklar kirli olabilir.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır. Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur: Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz.
Epson temizleme solüsyonu, yazıcı içerisinde yer alan sarf malzemelerinin yani, kartuşların ve baskı kafalarının temizlenmesine olanak sağlar. Özellikle belirli bir kullanım ömründen sonra tıkanmaya başlayan kartuşların temizlenmesi oldukça önemlidir.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Epson mürekkep püskürtmeli tanklı yazıcılarda kafa temizleme yapmak içim olan tuş kombinasyonu. Power ve kırmızı ters üçgen tuşuna aynı anda basarak cihazı açıp kafa temizleme sürecini başlatıyoruz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri