En iyi toz bezini seçmek, öncelik listesinin başında olmalıdır. Bir bezde aranacak ilk şeylerden biri, bezi yapmak için kullanılan malzeme veya kumaştır. Kumaş aşırı sert değil, yumuşak olması aranmalıdır. Ayrıca kiri, tozu, ölmüş derileri ve herhangi bir kalıntıyı kavrama yeteneğine sahip olmalıdır.
Bu kolaylıklardan biri de Biobellinda mikrofiber iz bırakmayan cam bezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bezler mikforifer yapıları sayesinde bakteri biriktirmezler ve asla yüzeyde bez izi bırakmazlar. Pencere, televizyon, cam sehpa, vitrin gibi birçok alanda etkili bir temizlik sunar.
Tuvalet ve banyoda kırmızı, pembe; mutfakta sarı, yeşil; obje ve cam temizliğinde mavi ile mor renkteki Vileda mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.
Suya hiçbir şey karıştırmayın, sadece temiz suyunuzun olması yeterli. Birçok alanın tozunu almak için toz alma suyuna bir şey koymanız gerekmeyecektir. Genellikle bez ve sudan başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yine de içiniz rahat etmiyorsa toz alma suyuna birkaç damla şampuan damlatabilirsiniz.
Sarı kova, sarı bez; tuvalet, banyo ve duş alanlarında klozet ve pisuvar haricindeki tüm ıslak alanların (lavabo, duvar) temizliğinde kullanılır.
İlgili 33 soru bulundu
Tek kullanımlık olan sarı bezler, ıslak kaldığında mikrop oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle bir yere asıp kurutulması gerekir. Ancak sarı bezleri bir kez kullandıktan sonra çöpe atmak daha faydalıdır. Defalarca kullanılan sarı bezler petrol türevi olduğu için doğaya zarar verir.
Ofis ve Personel Odalarında eşya ve yüzey temizliği sırasında yeşil renkli, ıslak alanların temizliğinde sarı renkli, kuru alanların temizliğinde mavi renkli, tuvalet ve sifon tankı temizliğinde kırmızı renkli temizlik eldiveni ve bezi kullanılmalıdır. 4. Temizlik daima temiz alandan kirli alana doğru yapılır.
Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemeden yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmaktır.
Klasik toz alma işlemi içinse, mikrofiber bezi ıslatıp suyunu iyice sıkarak nemli bir halde kullanın. Toz alırken suyun içine ne konur? Mobilya ve ahşap yüzeylerin tozunu alırken toz bezini ıslatacağınız 1 litre suyun içine yarım kapak ahşap temizleyici katabilirsiniz.
Oturma odası gibi en fazla kullanılan yaşam alanlarında mobilyaların toz tutmaması için evi havalandırırken sineklik kullanmak gereklidir. Evde toz olmaması için pencerelere veya kapıya sineklik monte etmek evinize toz girmesini önleyecektir.
Banyo Temizliği
Banyo temizliğinde sarı kova ve sarı bez kullanılır. 6.2. Duş ve küvet temizliğinden önce fayanslar, ardından musluk, duş teknesi ve duşa kabin veya duş perdesi sıvı deterjan veya ovma maddesi ile silinmelidir. 6.3. Lavabo ve kenarları su ve sıvı deterjan veya ovma maddesi ile temizlenir.
* Sarı bez yerine mutfak temizliğinde kullanabilirsiniz. Sarı bezler kimyasal olarak polyamid, polyester ve elyaf içeriyor. Polyamid petrolden üretilir ve kalıcı ve zararlı olabilen kimyasallar ile işlenir. * Peynir, süzme yoğurt, bitkisel süt yapımında kullanmak için çok uygundur.
Sünger sarı bez, mutfak tezgahı, mutfak masası gibi yüzeyler üzerinden ekmek kırıntısı vb. yemek kalıntılarını süpürme özelliğine de sahiptir. Pamuklu bezler, mikrofiber bezler, ve kullan sil at temizlik bezi, mutfak temizliğinde kullanılan diğer bez çeşitleridir.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
Cam iz bırakmadan nasıl silinir? Camları iz bırakmadan silmek için, öncelikle toz ve kiri yumuşak bir bezle temizleyin. Daha sonra, eşit miktarda su ve beyaz sirke karışımını bir sprey şişesine doldurun ve cama sıkın. Son olarak, temiz, lekesiz bir mikrofiber bezle camı silin.
“Asterion Hav Bırakmayan Toz Bezi”, ev ve işyerlerindeki temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır. Bu bez, toz alma işlemini hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirirken hav bırakmaz, böylece temizlik işlemlerini daha verimli hale getirir.
Doğru Temizlik Araçlarını Kullanın
Evin çabuk tozlanmasını engellemek adına önemli olan tozu etrafa yaymak değil, yakalamak. Tüylü toz alıcılar ve kuru bezler tozu yaymakla kalır, öte yandan nemli veya elektrostatik yüklemeyle çalışan tek kullanımlık bezler bu konuda çok daha kullanışlı seçenekler arasında yer alırlar.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin.
Temizlik sıralamanız; toz alma, süpürme ve paspaslama şeklinde olmalıdır. Bu sayede temizliği belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik sıralamasını ise mutfak, banyo, yatak odası ve diğer odalar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Haftada iki kez evi elektrikli süpürge ile süpürmelisiniz. Hem halıyı hem de parke ve fayansları süpürerek tozu çekebilirsiniz. Bu esnada yüzeye uygun başlık kullanmalısınız. Evi süpürürken koltuk minderlerini ve sandalye döşemelerini de süpürmeyi ihmal etmemelisiniz.
KARBONAT KULLANIN
Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir. Ardından tuvaletin içerisini ve kireç tortusu bulunan her noktayı bu macun ile kaplayın.
Oda temizliği toz kalkmayacak şekilde yapılmalıdır. Oda zemini çekçek ve faraş ile kaba kirlerden arındırılmalı, kesinlikle fırça veya süpürge kullanılmamalıdır. Odadaki tüm yüzeylerin (pencere önleri, radyatörler, yemek masası, etajer, vb) tozu alınmalıdır.
Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir. Bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Kirli bezle temizliğe devam edilmemeli, sık sık bez değiştirilmelidir. Kirlenen bezler sıcak su ve deterjanla yıkanıp kurutulduktan sonra kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri