Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin. Gün içerisinde en çok T bölgesi, yanaklar ve çene parlama yaptığı için bu bölgelere yoğunlaşabilirsin.
Pudra, mutlaka kapatıcı ve fondöten uygulamasından sonra sürülmeli. Kullanacağınız pudrada fondöten özelliği varsa astarın ardından direkt uygulayabilirsiniz. Pudrayı cildinize bir sünger yardımıyla uygulayın. Yüzün her yerine eşit oranda dağıtmanız çok önemli.
Pudra nasıl sürülür? Pudrayı uygulaması oldukça kolay. Yalnızca bir pudra fırçası veya süngeri ile dakikalar içinde ve dilediğin her yerde pudranı sürebilirsin! Pudra sürmek için en çok kullanılan fırçalar, yuvarlak ve yumuşak uçlu makyaj fırçaları.
Toz pudra kullanırken ister fırça ister sünger kullanın. Sünger ile ürünü yaymak ve istediğiniz bölgelere yoğunlaşmak daha kolaydır. Fırça ile uygulamada daha doğal bir görüntü yakalayabilirsiniz. Sıkıştırılmış pudralar ise genellikle fondötensiz kullanım için daha uygundur.
Tek başına uygulandığında hafif kapatıcılık ve pürüzsüz bir görünüm verirken, makyaj üzerine uygulandığında gözenek ve ince çizgileri gizler, cildin parlamasını engeller. Ayrıca toz pudra ile makyaj da sabitlenebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Geniş bir pudra fırçasını kapağın içinde gezdir ve fazla pudrayı fırçadan silkele. Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin.
Talk Pudrası Nerelerde Kullanılır? Talk; boya yapımında, seramikte, çatı kaplamasında, haşarat ilacı üretiminde, kozmetikte, kauçuk ve kağıt sanayinde, farmakolojide, asfalt dolgu maddesi yapımında, hayvan yemi ve gübre üretiminde sıkça kullanılır.
Eğer çok fazla kapatıcı kullanırsan, gün içerisinde gözünün altındaki çizgilere dolarak kırışık bir görünüm ortaya çıkarabilir. Kapatıcının çizgilenmesini önlemek için, göz altı kapatıcısını transparan pudra ile sabitleyebilirsin.
Ürünü dilerseniz tek başına kullanabilir dilerseniz de fondötenin üzerine sürebilirsiniz. İki türlü de etkili sonuçlar veren ürün, pudra fırçası yardımıyla yüze uygulanır.
Bebek pudrasının ilk kullanım yeri olarak cilt dersek bunun için maskelerle veya teri, yağı gidermesi için yüze direkt uygulanmasıyla kullanılabilir. Bebek pudrası ayakkabılardaki kötü kokudan arındırmak için de kullanılabilir.
Seçilen ürünler ya komedojeniktir yani ciltte gözenekleri tıkar ve sivilce oluşmasına neden olabilir ve bu durum akne eğilimli ciltler için hiç uygun değildir ya da özellikle fondöten ve pudra birlikte kullanıldığında ciltteki gözenekleri tıkar ve bu durum yine akne problemine neden olur.
Sivilce, yağlı cilt ve uçuk gibi problemlerde yüze pudra sürmek çok yaygın. Sadece yüzde değil, vücutta da terleme ve kaşıntı gibi problemlerde pudra kullanılıyor. Bebek pudrası cildi kurutuyor, bu sebeple ağrılı sivilce, uçuk gibi hızla kuruması istenen cilt problemlerine iyi gelmesi pudra sürme faydaları arasında.
Dayanıklı Makyaj: Pudralar
Pürüzsüz cilt görünümü için birkaç adımdan oluşan ten makyajında, fondötenden sonraki adım pudra uygulaması oluyor. Ten makyajınızın gün boyu kalıcılığını sağlamak adına bu adımı atlamamalısınız.
Bebek pudrası sivilcelere iyi gelmesi sebebiyle de kullanılıyor. Pudra aknelerin üzerine sürüldüğü takdirde sivilceyi kurutarak yok etme sürecini hızlandırıyor. Nemi emdiği için aynı zamanda sivilce oluşumunu ve cildin parlamasını da engelliyor.
Yapılışı: Pudrayı ve maden suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırınız. Yüzünüze uyguladıktan sonra 5 ya da 10 dakika bekleyiniz. İlk önce soğuk sonrasında ılık su ile durulayınız. Haftada 1 kere kullanabilirsiniz.
Bebek pudrası, güzellik uzmanları tarafından test edildi ve elde edilen sonuçlara göre yağlı saçları önlemeden, cilt bakımına hatta ciltteki lekeleri gidermeye kadar oldukça etkili olduğu kanıtlandı.
Pudra sadece bebekler için değil, günlük kullanım ve güzellik alanlarında da oldukça yaygın kullanılır. Kurutucu bir özelliğe sahip olduğu için sivilceler üzerine uygulanabilir. Hatta bazı bakım killerinin içerisinde bulunan pudra ciltteki yağı alır ve akneleri kurutur.
Bu yüzden yüzün her yerinde eşit ve ince bir tabaka halinde olmasına dikkat edin. Pudrayı sürdükten sonra dağılmasını ya da topaklanmasını önlemek için pudra kullanmadan önce mutlaka nemlendirici uygulanmalıdır.
Evet, saça bebek pudra, talk pudra gibi ürünler dökmek saç derisinin tahrişine sebep olabilir. Saç derisini kurutan ve kaşıntıya sebep olan pudra uygulaması uzun vadede saç dökülmesine bile yol açabiliyor.
Göz altı morluklarını kapatmak içinse renkli bir pudra yerine transparan pudra tercih etmek daha doğrudur.
Fırçayı toz pudra içerisinde gezdirin ve fazla ürünü silkeleyin. Ardından cildinizde parlama yaratabilecek bölgelere uygulayın. Özellikle yağlı cilde sahip kişiler alın, şakaklar ve yanak üzerine uygulama yapmaya özen göstermelidir.
Kullandığın fondötenle aynı renkte pudra kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Ya da pudrayı boynunda dene, eğer uyum yakalıyorsa doğru pudra tonunu bulmuşsun demektir. Eğer yalnızca makyaj sabitlemek ve matlaştırmak amacıyla kullanılacaksa transparan pudraları tercih etmeni öneririz.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Bebek pudrası bebeğim için güvenli mi? Bebek pudrasının pişiği önlediğine veya pişiğe iyi geldiğine dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Pişiği önlemek için en iyi yöntem, bebeğinizin poposunu bezi her değiştirdiğinizde temizlemek, nazikçe kurulamak ve ince bir tabaka halinde koruyucu merhem veya krem sürmek.
Oluşan bu kararmayı önlemek evde yapacağınız bir karışımla mümkün... Uygulama: Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra koltukaltına sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra sonra yıkayıp bebek pudrası sürün. Koltuk altındaki kararmalar zamanla geçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri