TP-Link modem arayüzünden modeme bağlananları görme Modem arayüzündeki menüden öncelikle “Kablosuz ayarları”'na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
TP-LINK Technologies Co., Ltd.
(Çince: 普联技术, romanize: pǔ lián jìshù), Çin merkezli bir ağ donanımı ve bilgisayar donanımı şirketidir. Şirket, 1996 yılında Zhao Jianjun ve Zhao Jiaxing tarafından kurulmuş olup bilgisayarlar için ağ donanımı üretmektedir.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Modeminiz hizmet aldığınız interneti desteklediği sürece istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Takarsında modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmeniz gerekir.
Wifiden girdiğim siteler görünür mü diye merak ediyorsanız, bunun için telefonunuzda herhangi bir zararlı yazılım olarak adlandırabileceğimiz uygulamalar & programlar yok ise içiniz rahat olsun. Wifiden veya kullanmış olduğunuz ortak ağdan herhangi bir şekilde girdiğiniz siteler gözükmez.
Modem geçmişi vardır ama buna kişisel olarak bakılması mümkün değildir. Tek yolu internet servis sağlayıcısı (ISS)'ye giderek döküm çıkarılabilir.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler.
Modem arayüzündeki menüden öncelikle “Kablosuz ayarları”'na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri, bir cihazı temsil eder.
Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Modem evinizle internet arasındaki köprüyü kurar, router ise evinizin içerisinde yerel bir ağ oluşturma görevi üstlenir. Modem ile router arasındaki fark ilk olarak budur. Bir diğer fark ise, modem tek bir IP alırken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.
Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak.
Modem arayüzü, modemin kullanıcı adı şifrelerinin değiştirilebileceği, modemin güvenlik şifreleme protokolünün değiştirilebileceği, kablosuz bağlantı şifrelerinin ve modem adının değiştirilebileceği yani modemle ilgili tüm ayarların yapılabildiği web tabanlı menüsüdür.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Görebilirler. Tarayıcı geçmişini silerek veya gizli pencere kullanarak engellersiniz. IP kayıtlarını da gizlemek isterseniz VPN kullanınız.
İnternet geçmişi bilgilerinin içinde aramanın ne zaman yapıldığı, hangi anahtar kelimeler kullanıldığı, hangi sitelerin ziyaret edildiği bilgileri yer alır. Yapılan yeni aramalar eskilerin silinmesine neden olmaz.
Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez. Ayrıca VPN kullanmak yerine tor browser da kullanabilirsiniz.
Tanışabilir modem aracılığıyla ev interneti kalitesinde internet, telefonun çektiği her alanda kullanılabiliyor.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
SIM kart takılabilen 4G modemler taşınabilir ve kullanımı kolay olduklarından seyahat eden veya sürekli hareket halinde olan kullanıcılar için ideal bir seçenektir. Modemi istedikleri yere taşıyabilir, herhangi bir uyumlu SIM kartı takarak hızlı şekilde internete bağlanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri