TP-Link, ihtiyaçlarınıza yönelik olarak farklı özelliklere sahip modemler ve routerlar sunan bir markadır. Kablosuz erişim noktası, router özelliği olan modemler, antenli modeller, sinyal güçlendiriciler ve genişletilmiş Wi-Fi gibi çeşitli cihazlar elde edebilirsiniz.
1996 yılında kurulan TP-Link, günlük yaşamın her alanında yer alan güvenilir ağ cihazları ve aksesuarlarının küresel bir sağlayıcısıdır.
Web tarayıcıyı açınız ve adres çubuğuna cihazın IP adresini yazınız (varsayılan olarak 192.168.1.1). Enter'a basınız. Oturum açma penceresinde kullanıcı adı ve şifre alanlarının her ikisine de, varsayılan kullanıcı adı ve şifre admin yazınız ve web sayfasında oturum açmak için TAMAM (OK) butonuna tıklayınız.
Menzil genişletici, yönlendiriciye veya erişim noktasına kablosuz olarak bağlanır, sinyali alır ve tekrar iletir. Bu sayede Wi-Fi sinyalinin yetersiz olduğu noktalara zahmetsiz ve pratik bir şekilde internet bağlantısı ulaştırabilmek mümkün olur.
TP-Link,inovasyon gücünün göstergelerinden birisi olan cihaz ile kablosuz iletişimde iletim hızını 450Mbps'ye kadar çıkartabiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Tp Link Menzil Genişletici Kaç Metre? 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında ortalama 500 metrekare alanda kapsama sağlar. Güçlü antenleri sayesinde evinizin her köşesine internet sinyalini ulaştırır. Genişletici, mevcut internet bağlantısının 1000 metreye kadar olan alanını kapsama alanına dahil edebilir.
TP-Link'in menzil genişleticisi, yönlendiricinize kablosuz olarak bağlanır, sinyallerini kendi kendine yapamayacağı alanlara güçlendirir ve genişletir. Cihaz ayrıca evinizde veya ofisinizde güvenilir Wi-Fi kapsamı sağlamak için sinyal girişimini azaltır.
Sadece internetin çekmediği durumlarda değil, bağlantı kalitesinin zayıf olduğu ya da internet hızının yavaş olduğu durumlarda da modem güçlendirici kullanabilirsiniz. Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız.
Önce router'daki WPS düğmesine ve ardından WiFi menzil genişleticideki WPS düğmesine basın. Böylece cihazlar birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Daha sonra genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Modem router'ın altındaki ürün etiketinde yazılı varsayılan ağ adı (SSID) ve şifreyi kullanarak kablosuz olarak bağlanın. Ethernet kablosu Bilgisayarda bir web tarayıcısı açın ve modem router'ı aşağıdaki ana ipuçlarına göre yapılandırın. Adres çubuğunda http://tplinkmodem.net veya http://192.168.1.1 igirin.
TP-LINK Contact Information
LTD. ŞTI. Açıklama: Abonelik Sırasında sizlere verilen Türk Telekom logolu ihale cihazlarına direkt olarak Türk Telekom bizzat hizmet vermektedir, Çağrı merkezi ve teknik servis süreçleri Türk Telekomun kendisi tarafından yürütülmektedir.
TP-Link modem, internet hızını en verimli şekilde cihazlara aktararak keyifli bir internet kullanım deneyimi elde etmenize yardımcı olur. Markanın modem seçenekleri arasında inceleyebileceğiniz tek, çift ya da daha fazla antenler, ağ bağlantısının etkili bir şekilde cihaza aktarımına yarayan iletkenlerdir.
Modem evinizle internet arasındaki köprüyü kurar, router ise evinizin içerisinde yerel bir ağ oluşturma görevi üstlenir. Modem ile router arasındaki fark ilk olarak budur. Bir diğer fark ise, modem tek bir IP alırken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
3- Cihazınıza elektrik kablosunu taktıktan sonra ve dışarıdan gelen kabloyu MAVİ girişe taktıktan sonra cihaza kablolu veya kablosuz bağlantı yapın. Daha sonra bir internet penceresi açarak adres satırına 192.168.0.1 yazarak giriş yapın. Karşınıza gelen ekrandaki iki kutuyada admin yazarak Login butonuna basın.
İnternet bağlantılarında sinyal gücü -30 ila -90 arasında değişmektedir. -30 mümkün olan en iyi bağlantı değerini gösterirken, -90 dBm bağlantınızın zayıf olduğu anlamına gelir.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Sinyal güçlendirici, yönlendiriciden ya da kablosuz modemden gelen Wi-Fi sinyalini alır ve sinyalin daha uzak mesafelere kayıpsız şekilde iletilmesini sağlar. Böylelikle istemci cihazın internet bağlantısında kopma ya da yavaşlama gibi bir kalitesizlik meydana gelmez.
Kullanıma uygun ortamlarda ortalama düzeydeki bir wifi güçlendirici ile yaklaşık 100 ile 300 metreye kadar olan uzaklıklardan bağlantı sağlanabilmektedir.
Wi-Fi Sinyalini Güçlendirme
Kablosuz internet bağlantısı kullanıyorsanız, Wi-Fi sinyalini güçlendirmek de internet hızınızı artırmak için önemli bir faktördür. Wi-Fi sinyali, router'ınızdan cihazınıza giden veri miktarını etkiler. Bu nedenle, Wi-Fi sinyalinin güçlendirilmesi internet hızınızı artırabilir.
WiFi sinyal güçlendirici, bir binada birden fazla kata, bir evin tüm köşelerine, uzak konumlara erişerek internetten faydalanmayı sağlar. Wi-Fi güçlendirici ile mevcut kablosuz kapsama alanı artmaktadır. Gün sonunda, ağ alımı daha fazla alana yayıldığından ağ iletimi de daha güçlü olmaktadır.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
300 Mbps: 35 Mb/sn'e kadar hız veriyor. bu rakamlar örneğin modeme takılı bir hdd içindeki bir filmi izlerken, müziği dinlerken ya da herhangi bir medya dosyasını diğer cihazlarla paylaşırken/bunlar üzerinde oynatırkenki alacağınız performansı doğrudan etkileyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri