Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı 38 tondur.
1 tır kaç ton yük alır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır.
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir.
Kırkayak kamyon tonaj sınırı yönetmeliklerde belirtilen konfigürasyonlara göre 32 ile 38 ton arasındadır. Bu tür kamyonların basar tonaj sınırı normal tonaj sınırıyla aynıdır.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Yerleşim yerleri içinde kamyonlar için hız limiti 50 km; Yerleşim yeri dışında ise şehirlerarası çift yönlü yollarda 80 km iken bölünmüş yollarda 85 km'dir. Otobanlarda ise kamyonlar için hız limiti 90 km'dir.
Taşıma kapasitesi bir vasıtanın taşıyabileceği maksimum yük kapasitesini ifade eder. Otomobillerde boş ağırlık üzerine tam dolu durumda depo ağırları, koltuk sayısı kadar insan (ort. 70 kg) ve maksimum bagaj kapasitesi eklenrek hesaplanır. Özet olarak, bir otomobilin yürüyen aksamının kaldırabileceği azami ağırlıktır.
Kırkayak Kamyon Nedir? Kırkayak kamyon tipi, 2002 yılında geliştirilen ve dört dingilli yapısı sayesinde çok ağır yüklerini taşıyan kamyon tipidir. Kırkayak kamyonların ön ve orta dingilleri birer, arka dingillerinde ise ikişer lastik bulunmaktadır.
Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir. Uluslararası ya da yurt içi lojistik hizmetlerinde sıklıkla kullanılan kamyon, kamyonet ya da tırların yük kapasitesine uygun olarak yükleme yapılması, aracın ve yüklerin güvenliği için oldukça önemli bir detaydır.
2022 yılında tonaj ihlalinde ceza miktarı en aşağı 3330 TL iken; 2023 yılında yeniden değerleme oranının %122,9 olarak belirlenmesiyle en aşağı ceza miktarı 4.092 TL olarak uygulama alanı bulacaktır.
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Tırlarda Tonaj Sınırı
Kara yolu taşımacılığında yaygın olarak kullanılan tırlar, kamyonlara nispeten daha ağır yükler taşımaları ile bilinir. Bu araçların römork ile yapacakları taşımalarda 40 ton, konteynerler ile yapacakları taşımalarda ise 44 ton tonaj sınırı olarak belirlenmiştir.
Dingil yükü tek dingilde en çok 10 tondur. Tahrikli dingilde ise en çok 11,5 tondur. 2 dingilli motorlu araçlarda ve römorklarda azami ağırlık 18 ton 3 dingilli motorlu araçlarda 25 tondur.
Nakliye aracında üst üste yüklenemeyen yüklerde tonaj hesabı lademetre (Ldm) üzerinden yapılır. Yükün boyutları ne olursa olsun aracın uzunlugunda kapladıgı yer olarak “ 1 mt boy =1 Ldm =1,750 kg “ formulu ile hesaplanır.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır. Adından da anlaşılacağı gibi, aracın tekerleklerinin toplam sayısı 10 adettir.
Conversation. Çekiciden çekiciye değişir ama bir tır ortalama olarak 100km de 30 litre yaksa, mazot bugün 23 lira oldu galiba. 100 km de 30*23=690 TL Antalya'dan yola çıkan bir tır, İstanbul'a gelmek için yaklaşık 5.000 TL mazot yakar.
6×2 araçlar
Araç, altı lastik grubunu haizdir ve bu lastik gruplarının sadece ikisi tahrikli dingile bağlıdır. (Altı lastik grubu, aracın üç dingilli olduğunu gösterir).
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
Kocaeli'de bir fabrikada tarafından üretilen 395 ton ağırlığındaki "dev trafo", Yunanistan'a gönderilmek üzere Gebze ilçesinden Derince Limanı'na getirildi. Gece saatlerinde 395 ton ağırlığındaki trafo, 70 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde 280 tekerin çektiği çekici yardımıyla Gebze ilçesinden yola çıktı.
Treyler, römork veya dorse; motorlu bir taşıt tarafından çekilen ve taşıyacağı yükün özelliklerine has bir şekilde tasarlanıp imal edilen en az bir dingili ve çekildiği taşıta çeki oku, döner tabla, kanca v.b adlarla tanımlanan bir bağlantı aygıtı aracılığı ile bağlanan yük taşıma amaçlı kara yolu taşıt aracıdır.
Bu damperli kamyonlar ağır maden cevherleri ocaktan taşımak için kullanılmaktadırlar ve bir seferde kasalarında 300 tonun üzerinde cevher taşıyabilmektedirler.
Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı 38 tondur.
Bu lowbed araç türünde araç dorsesinin yerden yüksekliği maksimum 0,49 metreye kadar çıkabilir. Aracın kasa genişliği maksimum 6,8 metre, kullanılabilir genişliği ise 10.5 metredir. Aracın toplam taşıma kapasitesi ise 54 ton olarak belirlenmiştir.
'Ford, Transit'in yeni versiyonları ile daha yüksek taşıma kapasitesine sahip ticari araç arayan müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. 5 tonluk Transit'in van versiyonu Ford'un ikonik yüksek tavanlı 'jumbo' van versiyonu olarak maksimum 2 bin 422 kilograma kadar net yük taşıma kapasitesi, 15,1 metreküp yük hacmi ve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri