M12 Flanşlı Altıköşe Somun || DIN 6923, Demir, Beyaz, 1 Adet Flanşlı (altıköşe) somun veya pullu somun olarak isimlendirilen bu bağlantı elemanı civata (saplama) ile kullanım gerektiren durumlarda ekstra pul kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Yüksek tork altında sağladığı geniş yüzey ile deformasyonu önler.
Açıklama. DIN 6923 Flanşlı somun, pullu somun, somunla civata montajında ekstra pul kullanılmasına gerek kalmadan,tırtıllı ve düz olarak sabit üretilmiştir. Kullanımı daha pratik ve seridir. Genel ürün çeşitlerimizi içeren broşürümüzdür.
Flanşlı Somun Özellikleri
Bu flanş, somunun bağlantı noktasındaki yükleri daha geniş bir alana yayarak gerilimi azaltır. Böylece, bağlantı elemanının üzerinde oluşabilecek gerilmelerin etkisi en aza indirilir.
Fiberli somun ürününün kullanımı oldukça pratiktir. İki parçalı yapıya sahip olan bağlantı elemanına cıvata sıkılır ve cıvatanın yiv kısmına fiberli somun anahtar ile sıkılır. Sıkıldıktan sonra cıvatanın üzerine plastik kısmı geçeceği için fiberli somun işlevini görmeye başlayacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Somunun bağlandığı yerden çözülmemesi için ters yöne döndürülerek takılan ikinci somundur. Normal somunun açıldığı yöne çevrilirse sıkışacağından ötürü adından “kontra” bulunur.
DIN 6915 – Altıköşe Ağır Yük Somunu.
-Flanşlı somun, pullu somun, somunla civata montajında ekstra pul kullanılmasına gerek kalmadan,tırtıllı ve düz olarak sabit üretilmiştir. -Genel olarak somunlar civata ve saplama gibi parçaları birbirlerine bağlama özelliğine sahip araçlarla birlikte kullanılan yardımcı malzemelerdir.
Somun kaliteleri ise 4 6 8 gibi tek rakamlar ile belirtilir ve bu sayılar uygulanabilecek maksimum gerilimin 1/10 nu gösterir. Örnek: 6 kalite somunda uygulanabilecek maksimum gerilim 60 Kg/mm² dir.
Kör somun, mobilya üretiminde kullanılan önemli bağlantı elemanlarıdır. Kör somunlar, çekmeceler, masa ayakları, menteşeler ve dolaplar gibi mobilya parçalarının montajında yaygın olarak kullanılır. Metal levhalar, profil kesimleri, kanallar ve diğer metal parçaların bağlantı noktalarında da kör somunlar tercih edilir.
DIN 931 yarım diş ya da yarım paso normal diş açılmış, altıgen başlı B sınıf toleranslı civatadır. Genellikle ürün çapına göre 1040,1045,5140,4140,4340 gibi çeliklerden imal edildiğinde ıslah olarak 8.8, 10.9, 12.9 gibi sertlik dereceleri elde edilir.
DIN 7990 civata modeli bağlantı elemanı olarak kullanılır. İslam civata güvencesi ile uluslararası kalitede üretilmektedir. Yüksek dayanıklılık özelliği sayesinde tüm sektörlerde tercih edilmektedir.
DIN 939, Almanya'da üretilen bir saplama ürünüdür. Bir saplama vidasının parçası olarak kullanılır ve genellikle çelik veya alaşımlı çelikten üretilmektedir. DIN 939 saplama vidaları, çekme yükleri için tasarlanmıştır.
Insert Somun (Çakma Somun) Vida ile birbirine bağlanması gereken plastik parçalarda diş kapmayan, sıyırmayan sağlam bir bağlantı sağlar. Önceden hazırlanmış uygun ölçüdeki deliğe ısı ile itilerek yerleştirilir.
Saplama civata, birbirine bağlanan iki parçayı sabitlemek için kullanılan bir bağlantı elemanıdır. Saplama civatalar, iki parçayı bir arada tutmak için somun ve rondelalarla birlikte kullanılır.
KM(L) kilit somunu, metrik dişli, MB(L) veya MB ile mil üzerine kilitlenir.. Bir kilit rondelası Metrik dişli KM(L) kilit somunları, yatakları bir mile yerleştirmek için kullanılır. Bir sıkma anahtarının kullanılabilmesi için çevrelerinde eşit aralıklarla yerleştirilmiş dört yuvaya sahiptirler.
10.9 Sertlik kalitesinde çelik bir üründür. (Çekme mukavemet=100kg/mm 2 i ve akma gerilme sınırı=90kg/mm 2'dir.) DIN 6914 normundadır.
Yarım diş ya da yarım paso normal diş açılmış, altıgen başlı çelik konstrüksiyon civatasıdır. DIN 6914 başta anahtar ağzı toleransı olmak üzere hemen hemen tüm ölçülere ait toleranslar diğer altıgen kafalı cıvatalara göre daha geniştir.
DIN 933 Her türlü kullanım yerine uygun genel kullanımlı bir cıvata türüdür. Yeni yayınlanan standarda göre ismi ISO 4017 olarak anılmaktadır.
Civatalar, farklı standartlara göre çeşitli tiplere ayrılmaktadır. İşte bazı yaygın civata çeşitleri: Altıgen Başlı Civata (DIN 933, ISO 4017): Altıgen başlı civatalar, altıgen bir başa sahip olan ve somunla birlikte kullanılan civatalardır.
Ürünlerin iç çap ölçüleri mm cinsinden tanımlanır. Örneğin M6 6mm iç çap ölçüsünü ifade eder. Somun, cıvata ile beraber kullanılan bir bağlantı elemanıdır.
Metal Eşya sanayiine Din 934 Somun, Ordu donatım fabrikaları için Din 934 Somun, Ağır makina sanayii için Din 934 Somun, Enerji nakil hattı ve baz istasyonları imalatçıları vb. sektör ihtiyaçları için Din 934 Somunlar kullanıma sunulmaktadır.
Paslanma sonucunda sıkışma meydana geldiyse pas sökücü kullanarak civata ve somunun kolaylıkla birbirinden ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Birkaç damla pas sökücü kimyasalın civata yüzeyine damlatılması, işinizin görülmesinde istediğiniz etkinin elde edilmesini sağlayacaktır.
Vidalama veya montaj işlemlerinde cıvatanın veya vida ucunun yerinden çıkmasını önlemek için kullanılır. Yüksek titreşimli veya darbeli ortamlarda kullanılan uygulamalarda, cıvatanın veya vida ucunun gevşemesini engellemek için tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri