Bu yörede “gorobiya” olarak adlandırılan Trabzon kurabiyesi, Trabzon'da her çarşı dönüşünde mutlaka çantaya eklenen bir gıda… İşte bu nedenle her gıdayı yöresinden temin etmek gerekiyor.
Sarı rengini mısır unundan alan oldukça sert olan bu kurabiye yörede çaya batırılarak yenir. BİBER DOLGULU YEŞİL ZEYTİN 450 Gr. GEMLİK SİYAH SELE ZEYTİN 1000 Gr.
Trabzon Sarı Kurabiye, un, tereyağı, toz şeker, mısır nişastası, kabartma tozu ve vanilya gibi basit malzemelerden yapılır. Hamur hazırlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak şekillendirilir. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürülerek ve fırında pişirilerek kızartılır.
Cevap: ürünler bayat değil efendim bu ürün yöresel üründür sert olması normal son kullanma tarihi aldığınız pakete göre değişmektedir. her gün yeni ürün üretilmektedir.
“Kurabiye bozulur mu?” diye merak edenlere güzel bir saklama yolu daha var. Cam kavanozlarda kurabiyelerinizi saklayabilir ve kavanozun ağzını kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Yeterince temiz ve kuru kavanozlarda yaklaşık 7 güne kadar kurabiyeleriniz tazeliğini koruyacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Sıkma kurabiye de deniyor ismine, hamurunun cıvık, ele yapışan kıvamından ötürü bir kurabiyede alışılmışın dışında elle şekil vermek yerine sıkma torbası ile yağlı kağıda sıkıp pişirdiğimiz için. Benim için çocukluk kurabiyesi en çok da, sokağa taşan pastane fırınının kokusunun çağırdığı o lezzet.
Biri tuz, diğeri de sirke. Kurabiye hamurunun lezzetini ön plana çıkarmak ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için biraz tuza ihtiyacınız olacak. İkinci gizli malzeme ise hem kurabiyeleriniz kıyır kıyır olmasını hem de daha uzun süre dayanmasını sağlayan sirke.
3) Kıyır Kıyır Olsun İstiyorsanız…
“Kurabiye dediğin kıyır kıyır olur, aldığın ilk ısırıkta ağızda dağılır.” diyorsanız bu yöntemi mutlaka denemelisiniz! Ağızda dağılan kurabiyeler için kurabiyenin harcına bir ya da iki damla kadar sirke damlatırsanız kurabiyelerin daha güzel olmasını sağlarsınız.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine hemen pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın. Trabzon kurabiyesi, kıyır kıyır dokusu ve hafif tuzlu tadıyla enfes bir lezzet sunar.
File badem ve frambuazlı sos ile hazırlanan tereyağlı kurabiyemiz.
Kavala Kurabiyesi, ülkemizde Edirne Kurabiyesi olarak da bilinen bir çeşit un kurabiyesidir. Yunanistan'ın Kavala şehri, kavrulmuş un ve bademin bu ağızda dağılan lezzetini kendi adını verse de, birbiriyle tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların ortak bir lezzetidir.
Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta, süt, mısır unu, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra, istediğiniz şekilde ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
100 g içinde 352 kadar kalori mevcut. Kalori Dağılımı: %5 yağ, %86 karb, %9 prot.
Perişan Kurabiye Nasıl Bir Kurabiyedir? Perişan kurabiye; hiç şekil vermeden sadece koparıp, tepsiye koyacağınız, bol üzümlü, fındıklı, ağızda kıyır kıyır dağılan, uzun süre bayatlamayan, oldukça pratik ve çok lezzetli bir kurabiyedir. İsteğe göre üzüm ve fındık yerine cevizli ya da damla çikolatalı olarak da yapılır.
Kurabiyenin lezzetini belirleyen bir şey de kurabiye tanelerinin kalınlığı. Eğer çok ince yaparsanız kırılgan olurlar. Bu yüzden özellikle şekerli kurabiyeleri 1 santimetreden daha ince hazırlamamalısınız. Eğer çok kalın yaparsanız da içleri hamur olarak kalacak, yani fırından çiğ çıkacaklardır.
Kurabiyeleri pişirirken ara sıra kapağını açmadan kontrol edin. Üzeri pembeleşmeye başladığında fırını kapatabilirsiniz. Eğer hamurda tereyağı kullandıysanız, kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olur. Oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendikten sonra sertleşir.
Kurabiye hamurlarının içinde kullanıldığı yağlar bile onlara doku, yapı ve şekil farklılığı veriyor. En önemli malzemesi ise birbirine bağlamaya yardımcı olan un ya da nişasta.
Edirne mutfağıyla özdeşleşen kallavi kurabiyesi, antep fıstığı ve safranın birleşiminden oluşur. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kallavi kurabiyesinin içinde toz şeker kullanılmaz. Bunun yerine tatlandırmak için karaçalı balı tercih edilmektedir. Bazı yörelerde fıstıksız versiyonları da yapılır.
Makaron, aslında hepimizin tatmasa da illa ki görmüş olduğu, içi krema ve çikolata kaplı, şeker ya da balla tatlandırılan renkli minik kurabiyelerdir. İsmini ise İtalyanca “maccarone” kelimesinden alır.
Yağlamış olduğumuz tepsiye dizilir. Üzerine. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek tüketebilirsiniz ya da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz.Yemeden 10 dakika önce çıkarıp pudra şekerini serperek ikram edebilirsiniz.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Fırınınızı önceden ısıtın ve hala dondurulmuş hamur toplarını, seçtiğiniz tarife göre fırın tepsisine yerleştirin; fırın sıcaklığını veya hamur kepçeleri arasındaki boşluğu artırmanıza gerek yoktur. Toplam pişirme süresine 1-2 dakika ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri