Karadeniz Bölgesi
Karadeniz kahvaltıları, diğer bölgelerin aksine içeriğinde kendine has birçok gıda barındırır. Mısır ekmeği ve mıhlama, bunlardan en önemlileridir. Kaygana, turşu kavurması, imansız peyniri, Trabzon ekmeği, tereyağı ise tadına doyamayacağınız diğer kahvaltı lezzetleridir.
Uzungöl'de Trabzon'u geleneksel yemeği olan kuymak, güveçte et tavsiye edilen diğerleridir. Bunların yanı sıra hamsili pilav, hamsi pilaki, hamsi kuşu, hamsi köftesi, hamsi tava, hamsi buğulama, hamsi çıtlaması gibi 30 çeşit hamsi yemeği de tercih edilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Uzungöl kahvaltı fiyatları, yol üzerindeki tesislerde ekonomik olurken Uzungöl çevresinde ve yaylalarda daha yüksek olabiliyor. Uzungöl'ün ve Trabzon'un meşhur lezzetlerini bulacağınız yol üzeri kahvaltı mekanlarında kişi başı 100-150 tl ücret ödeyerek kahvaltı yapabilirsiniz.
Trabzon Uzungöl arası yaklaşık 94 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
Pepeçura Tatlısı
Trabzon fırın sütlaç ile meşhur ama çok bilinmeyen pepçura tatlısı çok farklı bir lezzet. Siyah üzüm, süt, mısır unu karışımı piştikten sonra üzerine bolca fındık kırığı serpiştirilerek servis ediliyor.
Dünyada Akdeniz hurmasının 2 milyon ton civarında üretildiği tahmin edilmektedir. Çin en önemli üretici konumunda bulunurken bunu sırayla Güney Kore, Japonya, Brezilya ve İtalya izlemektedir. Yeni Zelanda, Avustralya ve Şili ise Trabzon hurması üretimine yönelen ülkelerin başında gelmektedir.
Trabzon'da içecek olarak ise Karadeniz'in ünlü çayı tercih edilmektedir. Ayrıca, Trabzon'un yerel birası olan Trabzonspor birası da oldukça popülerdir. Sütlaç: Oran ve kıvamı açısından meşhur olan Hamsiköy sütlacı Trabzon'da sıkça tüketilen bir tatlıdır.
Trabzon'da yaşam pahalı değildir. Şehirde ev ve yaşam maliyeti diğer şehirlerden daha ucuzdur. Ortalama kira, ulaşım, beslenme ve günlük harcama maliyetleri makul seviyelerdedir. Trabzon'da yaşam maliyeti Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve şehirlerinde olduğu gibi orta düzeydedir.
Trabzon'un Meşhur Ürünleri Ve Hediyelikleri
Ayrıca Karadeniz Bölgesi dolayısıyla Trabzon müziğinin en büyük simgesi kemençe oldukça meşhur hediyelikler arasındadır. Tüm bu saydıklarımızın yanı sıra hasır veya telkari işlemeli altın, gümüş ziynet eşyaları ve aksesuarlar Trabzon'un meşhur nesnelerindendir.
Mısır Çorbasının ayranlı ve yoğurtlu çeşitleri, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Hamsi Kuşu, Hamsili Kaygana,Hamsili Bulgur Pilavı, Haluşka, Trabzon Hurmalı Tart, Muhlama, Pazılı Hamsi Tava, Gongoş Sarması, Pazı Tavası, Mısır Çorbası, Hamsiköy Sütlacı, Balkabağı ...
Tarım arazisinin % 59'unda bölgenin önemli geçim kaynağı fındık ve çay üretilmektedir. Hububat, mısır ve fasulye ekimine % 28.99, tütün ve patates üretimine %10 ve sebze-yem bitkileri üretimine %2.50'lik tarım arazisi ayrılmaktadır. 858.687 olan İl nüfusunun 436.078'i köylerde yaşamaktadır.
Akçaabat köftesi, Türk mutfağında bir köfte çeşididir. 1930'lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleri ile bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılmıştır.
Sümela Manastırı
Trabzon deyince başı çekiyor burası.
Allah ve Rasülü'nün özel temasta bulundukları insan için mutlak faydalı meyveler olduğunu ve bunların isimlerinin Kuran'da zikredildiğini belirten Bulut, bu meyvelerin zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar ve üzüm olduğunu söyledi.
Trabzonspor'un Kaplanı
Trabzonspor'un kaplan simgesi ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ''Kartal', ''Kanarya'' ve ''Aslan'' simgelerini kullanmalarının ardından gazeteler tarafından yapılan bir yakıştırmanın ardından ortaya çıktığı biliniyor.
Her yılın yaz aylarının sonundan itibaren yapımına başlanan pepeçura tatlısı Karadeniz mutfağının baş tacıdır.
Karadenizli kadının simgesi olan peştemal, Dolay Peştemal (bele dolanan) ve Baş Peştemali olarak iki ana gruba ayrılır. Renk, büyüklük ve dokuma tekniğine göre de değişik isimler alırlar.
Son dönemlerde yıldızı giderek yükselen ve her ıyl 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Karadeniz'in gözde mekanlarından Uzungöl Beldesine araçlarıyla giriş yapanlar artık para ödeyecek.
Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere her mevsim gecesi ve gündüzü ile eşsiz güzellikler sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri