Kaza Kusur Değerlendirme Komisyonu'nun sonuçlandırdığı dosyalara ilişkin itirazlar, mahkeme yoluyla yapılabilmektedir. Tutanağınızın durumunu http://www.sbm.org.tr adresindeki "Hizmetler" Menüsü altında "Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz" adımından öğrenebilirsiniz.
Sigorta Ekspertiz Raporu Sorgulama Nasıl Yapılır? Sigorta sektöründe konut ekspertiz raporu sorgulamak şahsi olarak mümkün değildir. Çünkü raporlar sigorta şirketinin anlaştığı eksperler tarafından hazırlanır ve sigorta şirketine yollanır. Oto ekspertiz raporuna sigorta bilgi merkezi üzerinden ulaşılabilir.
Eski Ekspertiz Raporunuza Erişin
Rapor sorgulama ekranından (https://otorapor.com/Arac/Rapor) eski ekspertiz raporunuza ulaşabilir, satın almayı düşündüğünüz araç daha önce otoraporlandıysa bu aracın eski ekspertiz raporunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda aracın raporunu dijital olarak saklayabilirsiniz.
Aracına ilişkin hasar ekspertiz raporunu www.sbm.org.tr adresine girebilir, ilgili alanlara T.C. kimlik numarası, hasara uğrayan aracın plakası ve hasar tarihini girerek alabilirsin. Hasar tarihini hatırlamıyorsan plaka bilgin ile SBM'ye SMS göndererek hasar raporunu görüntüleyebilirsin.
Bunun dışında SMS üzerinden de kaza tespit tutanağını sorgulamak mümkündür. Bunun için “KTT” yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakanı da yazarak 5664'e göndermen yeterli olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
"Şasi No" ile sorgulama
Eksper raporuna göre araçta değişen parça bilgileri sorgusu için PARCA yazıp boşluk bırakarak S yazıp boşluk bırakarak şasi no bilgisini yazıp boşluk bırakarak hasarın oluştuğu tarihi (gg/aa/yyyy) aşağıdaki örnekteki gibi yazıp TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderebilirsiniz.
Trafik Kazası Polis Raporu Kaç Günde Çıkar? Eğer kaza sonrası taraflar anlaşmaya varamazsa polis çağrılarak tutanak tutulması gerekir. Tutanak komisyon tarafından incelendikten sonra hasar oranı üç iş günü içinde açıklanacaktır.
Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Konut kredisi başvurusunun ardından ilgili banka ekspertiz şirketinden değerleme raporu talep eder. Bu talep aynı gün içinde ilgili kuruluşlardan birine iletilir. Konutlar için ekspertiz raporu tamamlama süresi 2 iş gününden fazla sürmez.
Yanlış bir kullanım olsa da “eksper raporu” ya da “exper raporu” olarak da bilinen ekspertiz raporu, alım ve satım işlemlerinden önceki aşamada hasar tespitini ve mallara biçilen değeri, alanında uzman kişiler tarafından yapılan incelemeler sonucunda ortaya koyan bir belgedir.
6. Eksper Atama Adımı
Sıralı atama sigorta şirketleri tarafından yapılacak atalamalarda da geçerlidir. Bir önceki ekranda bulunan "Eksper Atama Durum Sorgulama" butonu kullanılarak plaka ve şifre bilgisi ile hasar bilgileri ve atama durum detayı sorgulanır.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
Araç Değer kaybı tespiti, Hazine Müsteşarlığı tarafından ruhsatlandırılan Bağımsız Sigorta Eksperleri tarafından tarafsızca yapılmaktadır. Kara araçları branşında sigorta eksperliği ruhsatnamesi bulunan bir sigorta eksperine başvurarak aracınız ile ilgili araç değer kaybı raporu yazmasını talep edebilirsiniz.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin hemen ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanması gelmektedir. Bu süreçte gerekli sözleşmeler ve ipotek işlemleri başlatılır.
Hasar ihbarınızın yapılmasından sonra, eğer eksperin görmesi gereken bir dosya açılmış ise aracınızdaki maddi hasarı tespit etmek ve işleme başlanması onayını vermek üzere bir gün içinde eksper ataması yapılır.
Oto Ekspertiz Raporu Kime Aittir? Ekspertiz raporu, araca ekspertiz yaptırılmasını talep eden ve ekspertiz ücretini ödeyen tarafa aittir. Alıcı ekspertiz ücretini ödediyse raporun sahibi olacaktır.
Oto ekspertiz işleminin süresi, seçilen paketlere göre 20 ile 60 dakika arasında değişebilir. Rapor işlemin bitmesi ardından hazır olur ve tarafınıza sunulur.
Ekspertiz raporu, bir uzman ya da uzman ekibinin, bir konu hakkında detaylı inceleme, analiz ve değerlendirmelerini içeren resmi bir rapordur.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Yeni yönetmeliğe göre yaptırdığınız ekspertiz sonrasında verilen raporun resmi belge olarak kullanım süresi en fazla 3 gündür. Araç satın almadan önce yaptırılmış bir ekspertiz raporu eğer 4 gün önceye aitse belge niteliği taşımamaktadır.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca yayımlanan “Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği” uyarınca tüketicinin talep etmesi halinde varsa konuta ilişkin ekspertiz raporunun bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekiyor.
Kazaların ardından trafik incelemeleri sonrasında kusur oranı %100 olan taraf için herhangi bir hasar karşılaması yapılmaz. Aynı zamanda %100 kusurlu tarafın sigortası ile karşı tarafın mali hasarı karşılanır.
Trafik kazası polis raporu kaç günde çıkar, kazazedeler tarafından büyük aranma hacmine sahiptir. Raporun sonuçlanması için yasal süre 3 gün olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu süre zarfının içerisinde kusur oranları da belirlenmektedir.
Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde, 3. basamakta %45, ikinci yılı hasarla kapatılırsa 2. basamakta %90, üçüncü yıl da hasarlı kapatılırsa 1. basamakta %135 oranında artış uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri