Büyük bir bölümü mavi renkte olan işaretler arasında hız sınırını belirten levhalar, dur ve yol ver uyarıları, girişi olmayan yol gibi levhalar en çok görülenlerden bazılarıdır.
Mavi Trafik Tanzim levhaları
Anlamı: Kavşaklarda bazı yolların tek yönlü olması halinde veya servis yolu gibi geçici kullanıma açık kesimlerinde mecburen sağa hareket edileceğini bildirir.
Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Viyana kongresine göre, yön işaretleri, sembolleri veya yazıtları beyaz veya açık bir renkte olmalı ve koyu zemin üzerine yazılmalı.
Kırmızı levha yaya geçidinin yaklaşmakta olduğunu, mavi levha ise yaya geçidine gelindiğinin habercisidir. ;) #BirlikteOgreniyoruz | Facebook.
İlgili 19 soru bulundu
Hem duraklamak hem de park etmenin yasak olduğunu anlatan bu levha, yuvarlak içinde çarpı işareti ile resmedilmiş. Dolayısıyla bu levhayı gördüğünüz yerlerde hem duraklama yapamaz hem de buraya park edemezsiniz.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Bilindiği gibi eski adı E-5 olan D-100 devlete ait ve burada ücretsiz seyahat ediliyor. Bu ve bağlantı yollar mavi tabelalarla gösteriliyor. Yine devlete ait olup halk arasında TEM olarak bilinen, şehir dışına çıkıldıktan sonra belli mesafede ücret alınan otoban yolların tabela rengi ise yeşil.
Şekil 18 –Yasak veya yangınla mücadele donanımı yerini belirtmek için emniyet işareti Page 21 Zorunlu bir talimat belirten emniyet işaretinin renkleri, Şekil 19'da gösterildiği gibi mavi ve kontrast beyazın bir birleşimi olmalıdır.
Emredici İşaretler: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işaretlerdir. *Daire biçiminde üretilir. *Mavi zemin üzerine beyaz piktogram (mavi kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır.
Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Doç. Dr. Bezgin, "Örneğin, saatte 50 kilometre hızla giden bir araç, saniyede yaklaşık 14 metre mesafe kat ediyor demektir.
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 70 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır.
Refüj (Ayırıcı) Başı Ek Levhaları: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Tali yol işareti levhası T-22b bir tehlike uyarı işareti şeklinde olmaktadır. Bu işaret kırmızı bir üçgenin içerisinde siyah renkte bir simge olarak hazırlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri