Trendyol Asistan> "Trendyol Siparişlerim" > "Faturama ulaşmak istiyorum" menülerini takip ederek faturanızı talep edebilirsiniz. - Faturanız sistemde kayıtlıysa mail adresinize gün içerisinde iletilecektir. - Faturanız sistemde kayıtlı değilse satıcıya fatura talebiniz iletilecektir.
Müşteri, fatura isteme nedenini seçerek siparişe ait fatura talebini oluşturur ve süreci mesajlarım bölümünden takip eder. Satıcı, Sipariş Soruları ekranında fatura talebini görür ve müşteriyle olan konuşmasında "Talebi Onayla" butonuna tıklar, açılan klasörden pdf formatındaki faturayı seçerek mesaj olarak iletir.
Tarafınıza iletilen kargo faturaları hazırlanırken, siparişin çıkış işlemi sırasında kargo firması tarafından sisteme işlenen desi bilgileri baz alınır. Sisteme girilen desi bilgileri, Trendyol anlaşmalı kargo fiyatlarına göre hesaplanır ve firmanıza fatura edilir.
Trendyol üzerinden yapılan satış sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sağlanan online e-Fatura kesme portalı veya özel entegratörler tarafından entegre edilmiş e-Fatura uygulaması üzerinden fatura kesimi yapılabilir.
Bu müşterilerinize ürün bedeli karşılığında düzenlediğiniz faturaya da “kurumsal fatura” denir. Kurumsal fatura talep edilen siparişlerinize satıcı panelinizde yer alan Sipariş & Kargo- Kargo Aşamasındaki Siparişler sekmesine tıkladığınızda Alıcı bölümünde Kurumsal Fatura etiketini görebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Trendyol Asistan> "Trendyol Siparişlerim" > "Faturama ulaşmak istiyorum" menülerini takip ederek faturanızı talep edebilirsiniz. - Faturanız sistemde kayıtlıysa mail adresinize gün içerisinde iletilecektir.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; - Bireysel faturalı alışverişleriniz için bir kağıda ad soyad, sipariş no ve iade nedeninizi yazıp iade paketinin içine koymanız yeterli. - Kurumsal faturalı alışverişleriniz için iade faturası kesip sisteme yüklemelisiniz.
Trendyol Üzerinde Fatura Nasıl Kesilir? Trendyol satıcı panelinde Sipariş>Gönderime Hazır>Fatura Oluştur adımlarını takip ederek e-Arşiv fatura oluşturabilirsiniz. – “Fatura Oluştur” butonuna tıkladıktan sonra e-Arşiv faturanızı resmileştirebilirsiniz.
Açıklama alanında sadece “KRM/BRM/DIF” ile başlayan ilgili fatura kodu girilmelidir. Ekranda birden fazla fatura talebi görünüyorsa, her faturayı ilgili fatura koduyla ayrı ayrı kesmeniz gerekmektedir. E-arşiv fatura oluşturduysanız oluşturduğunuz faturayı [email protected] adresine iletmeniz gerekmektedir.
Trendyol e-Faturam servisi ile finansal süreçler elektronik ortama taşınarak e-fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliyeler elektronik ortamda hazırlanabilir. Hem kağıt maliyetinden hem de zamandan tasarruf sağlar. Dilediğiniz zaman görüntüleyebileceğiniz e-faturalarınızı 10 yıl boyunda arşivde saklayabilirsiniz.
Tüm muhasebesel işleriniz için Trendyol E-Faturam'ı kullanabilirsiniz. Trendyol'dan aldığınız siparişlerin faturalarını kesebileceğiniz gibi, Trendyol dışındaki diğer pazaryeri platformları, kendi web siteniz veya diğer ticari işlemleriniz için faturalarınızı oluşturabilirsiniz.
Oluşturulan faturalar anında müşteriye gönderilebiliyor. Kağıt faturaya göre çok daha hızlı ve ekonomik olan e-fatura sistemi ile satıcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Trendyol, E-Faturam hizmetini 32 TL'den başlayan fiyatlarla sunuyor.
İade, satıcı tarafından kabul edildiğinde Onayla butonuna basılır. İade Onaylanan statüsüne geçer ve müşteriye para iadesi yapılır. Gelen ürünün iadesini onaylamadan önce seçilen iade sebebi ile gerçekte olan durum karşılaştırılmalıdır. Müşterinin iadede fatura ibrazı zorunlu değildir.
e-Arşiv Fatura, e-Fatura mükellefi olmayan gerçek ve tüzel kişilere düzenlenen, oluşturulması, muhafazası, ibrazı ve raporlaması elektronik ortamda yapılan faturadır. Bazı vergi mükellefleri e-Fatura uygulamasının kapsamı dışında kalmaktadır.
KDV Genel Uygulama Tebliğinin I/B-11.1. bölümüdür.
“İade edilen mala ait fatura veya benzeri belgenin fiili imkânsızlıklar nedeniyle ibraz edilemediği durumlarda, aynı şekilde üzerine alış belgesinin ibraz edilemediği açıkça belirtilmek suretiyle gider makbuzu düzenlenmesi mümkündür.”
Fatura aslı gönderilmezse Alıcıya KDV ve varsa diğer yasal yükümlülükler iade edilemez. Alıcının kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa Alıcı kusur oranında Satıcının zararını tazmin etmekle yükümlüdür.
Maliye Bakanlığının belge düzenine ilişkin mevzuatı iadeye engel değildir. Dolayısıyla pek çok işletmenin fişiniz yok, ilgili mevzuata göre iade alamayız şeklinde mazereti geçerli bir mazeret olarak kabul edilemez. İşletmeleri fiş veya faturasız ürün iade alamazsınız diye zorlayan hiçbir düzenleme yok.
Bir satışın yapıldığını kanıtlayan faturanın kesilmediği durumlara faturasız ürün satışı denmektedir. Faturasız ürün satışı yapılmasının Vergi Usul Kanunu'na göre usulsüzlük cezası bulunmaktadır.
Yapılan mal ve hizmet alımlarında fiş veya fatura alınmaması kayıt dışı bir işlemdir. Alış-verişlerde belge düzenlenmemesi hem tüketici haklarının kullanımına engel olmakta, hem de vergi kanunları açısından vergi matrahının azaltılması sonucunu doğurmaktadır.
Vergi Usul Kanunu'nun 232. Maddesinde hükümlerden anlaşılacağı üzere Satıcı farta vermek, müşteri ise fatura istemek ve almak zorundadır. Yani Fatura, istenilmesi ihtiyari olmayan, aksine istenilmesi ve karşı tarafında vermek zorunda olduğu bir ticari vesikadır.
Yani Türk Borçlar Kanunu hükümleri açısından da malın tesliminden önce fatura düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır. Öte yandan Mali İdare uygulamaları da malın teslimi ya da hizmetin ifasından önce fatura düzenlenebileceğini ve bu konuda yasal bir engel bulunmadığını göstermektedir. belirteceklerdir.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri