2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Kalıcı oje uygulamalarında ise tırnakta kalma süresi ortalama olarak 2 haftalık süre boyunca devam eder. Bakımların doğru yapılmasıyla süre 1 aya kadar uzayabilmektedir.
1) İstediğiniz ojeyi tüm tırnaklara tamamen uygulayın. 2) Elinizi UV cihazına koyarak 30-60 saniye kadar bekletin. 60 saniyeden daha fazla eliniz UV cihazında kalabilir.
Oje bazı ve top coat önerisi
Özellikle yumuşak tırnakları sertleştirme ve tırnakları güçlendirme özelliğiyle tırnaklarımızın çok daha uzun süre, daha sağlıklı görünmelerini sağlıyor. En iyi tırnak güçlendiricilerden biri olduğu için tırnakları sertleştirdiği için de kırılmadan uzuyorlar.
3. İlk kez yaptıracak olanlar endişeli olabilir ancak bilinmelidir ki, kalıcı oje işlemi tırnaklara herhangi bir zarar vermez. Kalıcı oje sürülürken tırnaklar hava alır ve kendi nem dengesini korur. Bu nedenle tırnak dokusunun sararması ya da zayıflaması mümkün değildir.
İlgili 35 soru bulundu
Normal oje çok kısa bir sürede sürülürken, kalıcı oje 15-20 dakika gibi bir zamanda sürülmektedir. Bunun nedeni uygulamanın her aşamasındada UV ışığıyla tırnakların kurutulmasıdır. Tırnakta ne kadar duruyor gibi soruların cevabı ise; yaklaşık olarak 15 güne kadar ellerinizde, 1 aya kadar ayaklarınızda kalabilmektedir.
Kalıcı oje, sürüldükten sonra tırnakta bir katman oluşturur. Bu katman sayesinde tırnaklar sertleşir ve kırılganlığı azalır. Kalıcı oje yardımıyla tırnak yeme alışkanlığınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Kalıcı oje, tırnakta 3 ila 4 hafta arasında kalır, bu durum tırnaklarınızın havasız kalmasına neden olur.
Oje, tırnaklarda belli bir süre boyunca güzel görünümünü korur. Belirli süre sonra ojeyi çıkarmazsanız tırnağın çatlaması, çıkması ve diğer birçok soruna neden olabilir. İş, özel yaşam ve diğer birçok zaman alıcı işle uğraşırken, oje sürmek ve silmek yorucu bir iş haline gelebilir.
E vitamini, zeytinyağı, argan yağı ve badem yağı gibi zengin içeriklerle desteklenen tırnak balsamları, tırnakların kolaylıkla kırılmasına engel olur. Düzenli olarak su tüketmek, vücuttaki tüm sistemlerin sağlıklı bir şekilde işlemesinde etkilidir.
Tırnaklarınızı temiz ve kuru tutun. Tırnak yemekten veya koparmaktan kaçının. Her gün tırnaklarınıza ve kenarlarına nemlendirici uygulayın. Üre, fosfolipid veya laktik asit içeren kremler çatlamasını önlemeye yardımcı olabilir.
Minevital Feather 027 nefes alan helal oje hem görüntüsü hem de işlevi bakımından ihtiyaçlarınıza yönelik çözümler sunar. Yüksek teknolojili tesislerde üretilen oje, su ve hava geçiren özelliğe sahiptir. Bu durum, tırnakların sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Ojeden dolayı tırnak sararması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için tırnaklarınızın hava alması ve bir süre oje ya da aseton gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılmaması önerilir. Bunun yanı sıra çay ağacı ve menekşe gibi onarıcı ve besleyici yağlar kullanabilirsiniz.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Doğru oje sürme tekniği
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.
Ayak tırnakları "Nefes alamıyor", yani tırnakların nefes alması gerekmez.
Henüz kullanılmamış bir ojenin ömrü 1 yıldır. Kullanmaya başladıktan sonra da bu süre değişmez. Ancak ojenin daha dayanıklı olmasını istiyorsanız, buzdolabının alt raflarında saklamaya özen göstermelisiniz. Bunun yanında kullandıktan sonra kapağın yapışmasına engel olmak için asetonla şişenin çevresini temizleyin.
İçeriğindeki doğal yağlarla tırnakları besler. Suda kolay kolay erimeyen vazelin, tırnaklara uygulandığında kalıcılığı oldukça fazladır. Tırnakların güçlenmesine ve parlamasına destek olur. Tırnak mantarının tedavisinde destek görevi görür.
Zayıf tırnaklar kırılmaya müsaittir, bu yüzden tırnaklarınızı sertleştirmek için B vitamini takviyesi almalısınız. Bununla birlikte yıpranmış ve güçsüz tırnaklarınız için duştan çıktıktan sonra mutlaka bakım kremi kullanmalı ve ya zeytin yağıyla tırnaklarınızı ovmalısınız.
Evet, limon tırnak uzatır. Limon tırnak güçlendirme ve uzatma etkisinin yanı sıra tırnaklardaki sararmaların giderilmesine de yardımcı olur.
Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Abdest ihtiyacı oluşuncaya kadar ojeli durmanız da bir beis olmaz. Sonrasında abdestin olabilmesi için ojeyi temizlemeniz gerekir. Başka yolu yok. Yani; Oje tabaka teşkil ettiğinden,ojeliyken abdest olmaz.
Temiz, kuru ve ojesiz tırnaklarınıza kolaylıkla uygulayabileceğiniz Kalyon besleyici ürünü dilerseniz oje altlarına sürebilir dilerseniz de ojesiz olarak kullanabilirsiniz.
Tırnaklara sirke ve tuz ile birlikte günlük masaj uygulanması tırnakları daha hızlı uzatacaktır. E vitamini tırnağı hızlı bir şekilde uzatır. Eczanelerden kapsül halinde alınıp el kremine katılabilir. Tırnakların daha hızlı uzaması için kişi evinde tırnaklarına limon ve yağ karışımı ile bakım yapmalıdır.
Tırnak cilası veya tırnak parlatıcı kullanarak tırnaklar cilalanabilir. Tırnakların güçlendirilmesi, tırnakların daha sağlam ve dayanıklı olmasını sağlamak için yapılır. Bu amaçla, tırnakları besleyen ve güçlendiren özel bakım ürünleri kullanılabilir. Son olarak, bakım tırnakların sağlığını korumak için de önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri