31 Ocak 1968'de Türkiye'nin ilk deneme televizyon yayını Ankara'da Mithatpaşa Stüdyosu'nda Mahmut Tali Öngören'in açılış konuşmasıyla başladı.
TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU / T.C. Dışişleri Bakanlığı
Bu çalışmada kamu yayıncılığı alanında faaliyette bulunan TRT kurumunun 1961 Anayasasından bu yana “özerkliği”konusundaki hukuki gelişmeler incelenmiş ve birtakım tespit ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir.
TRT Kurdî, 25 Aralık 2008'de test yayımına başlayan kamusal çok dilli televizyon kanalı. Kanal, 1 Ocak 2009'da Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna bağlı olarak normal yayınına başlamıştır. "Türkiye'nin zenginliğini ve renklerini ekrana taşıma" amacıyla kurulmuştur.
İlgili 38 soru bulundu
Gerçekten, Anayasa, "Devlet çe kamu tüzel kişiliği olarak kurulan tek radyo televizyon kuru- mu"nun "özerkliği ve yayınlarının tarafsızlığı esastır" hükmüne yer vermiş, böylece, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun, özerk ve yayınlarında tarafsız bir kamu tüzel kişisi olmasını emretmiştir.
Dışarıdan seçilen Yönetim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından her bir alandan teklif edilen iki kat aday arasından Bakanlar Kurulu kararı ile atanır. (2) Genel Müdür Yönetim Kurulunun başkanıdır. Yönetim Kurulu ilk toplantısında bir başkan yardımcısı seçer.
11.11.1983 tarihinde kabul edilen 2954 Sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu'nun 16. maddesi ile belirlenen Kurum'un teşkilat yapısı içerisinde Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı sayılmıştır. Aynı Kanunun 31. maddesi ile de Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın görevi, programların son denetimi şeklinde belirlenmiştir.
"Bakanlıklara Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile İlgili 2018/2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığıyla ilgilendirildi.
Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilişkilendirilmiştir.
f) Yönetim Kurulu: Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Yönetim Kurulunu, ifade eder. MADDE 5 – (1) Sözleşmeli personel, sosyal güvenlik açısından, 17/7/1964 tarihli ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine tabidir. MADDE 6 – (1) Sözleşmeli personel bu Yönetmelikte belirtilen süre ve şartlarla izin hakkı kullanır.
Yayın hayatına 2001 yılında başlayan TRT Türk'ün misyonunu tamamladığını düşünen TRT yönetimi kanalı kapatma kararı aldı.
TRT, bugün 14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve 38 dilde hazırlanan trt.world.com isimli web siteleri, teleteks yayını, “TeleVİZYON”, “TRT Çocuk”, “Radyovizyon” isimli basılı, “TRT Haber DD”, “TRT Spor”, “TRT Türk”, “Televizyon” isimli dijital dergileriyle ...
Yönetim Kurulu üye sayısı 9'a çıkarıldı
Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7'den 9'a çıkarıldı.
2003 yılında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde (DİE-TÜİK) göreve başladı ve 2 yıl Daire Başkanlığı yaptı. Enstitüdeki görevi sırasında, TKY Koordinatörlüğü, Eğitim Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Başkan Yardımcılığı ve Etik Komisyonu üyeliği görevlerini de yürüttü.
TRT; ülkemizin ilk ve tek kamu hizmeti yayıncısı olarak 100 yıla yaklaşan radyo yayıncılığı ve 50 yılı aşan televizyon yayıncılığı birikimini, sahip olduğu değerleri geleceğin iletişimcileri ile paylaşmayı amaçlamaktadır.
Teleskopu Kim İcat Etti? Televizyonu Kim İcat Etti? İlk mekanik televizyon 1923 yılında İskoç mühendis John Logie Baird tarafından icat edilmiştir. İcadını, kablosuz görüntülü iletişim kuran bir makine olarak ifade eden Baird; 26 Ocak 1926 yılında Londra'da ilk televizyon yayınını gerçekleştirmiştir.
Kürtler, geleneksel olarak İranlı ve İrani kökenli olarak kabul edilirler ve İrani bir dil konuştukları için de ağırlıklı olarak Hint-Avrupalı olarak bili- nirler. Bu hipotez, büyük oranda dilbilimsel nedenlere dayalıdır ve ağırlık- lı olarak dilbilimcilerce geliştirilmiştir.
Kürtler tarihte 27 Emirlik , 5 Cumhuriyet , 3 Devlet kurmuş ve yönetmişlerdir. Günümüzde ise Suriye, Irak ve İran'da özerk biçimde yaşamaktadırlar.
Kürtler (Kürtçe: کورد, Kurd), doğuda Zagros Dağları'ndan batıda Toros Dağları'na ve güneyde Hemrin Dağları'ndan kuzeyde Kars–Erzurum platolarına kadar uzanan coğrafi bölgede yoğun yaşayan, 2017 yılı tahminlerine göre dünyada yaklaşık 36–45 milyon nüfusa sahip olan İranî bir halktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri