Alçı olmayan duvar herhangi bir boyayla boyanabilir. Bunun önünde herhangi bir engel yoktur. Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Boyayı duvarın büyüklüğüne uygun rulo ya da fırça ile bir kat boyadıktan sonra bu katın kurumasını beklemeli ve daha sonra ikinci kat boya uygulamalısın. Katlar arası boyanın kuruma süresine dikkat etmelisin. Son kat boya da kuruyunca zemine ve diğer noktalara uyguladığın koruma önlemlerini sökebilirsin.
Pürüzlü bir duvarınız varsa, büyük ihtimalle ya saten alçı çekilmemiştir ya da çekilen alçı, sıva alçısıdır. Hiç alçı çekilmemiş sıvalı bir duvarı düzeltmek için; öncelikle sıva, daha sonra da saten alçı uygulamalısınız. Sıva alçısı varsa, direkt olarak saten alçı yapılabilir1.
Tavsiye Edilen Demir Boyası Türleri. Akrilik metal boyası akrilik reçine esaslı çeşididir. Uzun süre dayanıklılık sağlar. Ayrıca, parlak görünüm kazandırır, yüzeyi korur.
Olağan dışı bir tercih ya da sorunla karşılaşılmadığı sürece en çok tercih edilen boyanın silikonlu boya olduğu söylenebilir. Silinebilme özelliği onu daha tercih edilir kılıyor. Ancak daha çok sağlıklı içerikten yanaysanız, doğal boyayı seçebilir, mat bir görüntü ve ekonomi istiyorsanız plastik boyayı seçebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Bej Duvar Rengi
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu boyalar, duvarlar, tavanlar, ahşap yüzeyler, metal yüzeyler, beton gibi farklı malzemeler üzerine uygulanabilir. Aynı zamanda dış cephe boyamalarında da tercih edilen bir seçenektir.
Akrilik boya; su bazlı, çabuk kuruyan, toksik çözücüler içermeyen ve çeşitli yüzeylere uygulanabilen bir boya çeşididir. Renkleri ışığa dayanıklı ve kalıcıdır. Sadece su ve sabun ile yüzeylerden temizlenebilir.
Su bazlı yağlı boya aslında su bazlıdır fakat parlak görünümleri nedeniyle su bazlı yağlı boya olarak belirtilmektedir. Permolit Permolife iç ve dış mekanlardaki tüm ahşap, metal ve beton yüzeylerde, kapı, pencere ve mobilyalarda kullanılan su bazlı yağlı boyadır. Silinebilir özelliğe sahiptir ve solmaz.
Silikonlu mat boya çeşitlerinin metal yüzeylerde de kullanıldığını görürüz. Çünkü metal yüzeylerin boyanması için oldukça idealdir. Parmaklık ve kapı gibi yüzeylerde kullanıldığında metalin paslanmasını önleyebilir. Son olarak en çok kullanıldığı yüzeylerden biri de ahşap yüzeylerdir.
Pürüzlü, tırtıklı ve alçı duvarların temizlenmesi biraz daha zor olabilir. Bu tür duvarları boyama öncesi pürüzsüzleştirmek için saten alçı kullanabilirsiniz. Pürüzlü alçı duvarları temizlemek için durulama gerektirmeyen, kir ve lekelere karşı etkili bir solüsyon kullanabilirsiniz.
Metro istasyonlarında yan duvarlar ve tavanların pürüzlü olmasının nedeni ses yalıtımı sağlamaktır. 2. Ses yalıtımı nasıl olur? - Ses yalıtımı bu duvarlara, tavana çarparak sesin soğrulması ile oluşur.
Usta, yüzeyde tutunamayan kabarmış boyaları geniş ıspatulayla kazır. Kazıma sonucunda yüzeyde derin oyuklar veya boşluklar oluşmuşsa, harç ile sıva yaparak duvarı düzleştirir. Su emici özelliğinden dolayı, doldurma işleminde kesinlikle alçı ve benzeri maddeler kullanılmamalı.
Bunun önünde herhangi bir engel yoktur. Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir. Buradaki en büyük engel, alçısız duvarların boyayı tam çıkartmamasıdır. Yani ne kadar boya sürseniz bile duvar, pürüzsüz görünmeyecektir.
Sıva, uygulandıktan sonra yağmur ve güneş gibi hava koşullarından korunmalıdır. Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin. Ancak bu boyama işlemi için sıvanın iyice kurumasını beklemelisin. Bir haftalık bekleme süresinden sonra boyama işleminden daha fazla verim alabilirsin.
Güzel bir sonuç elde etmek için tek kat yeterli değildir. Duvarlarınızda boyanın homojen bir görünüm kazanması için en az iki kat gereklidir.
Su bazlı boya, yağlı boyaya göre daha avantajlıdır çünkü: Daha hızlı kurur. Çevre dostudur. Kokusuzdur veya daha az koku yayar.
Su bazlı boyalar su ile solvent bazlı boyalar tiner ile inceltilir. Solvent boyalar adından da anlaşılacağı gibi tinerle inceltilen boyalardır.
Hobi ve sanat işlerinde, duvar boyamada da yağlı boyalar kullanılabilir.
Su ile temas eden yüzeylerde çeşitli zemin izolasyon boyası seçenekleri kullanılır. Binaları suyun zararlı etkilerinden koruyan teras yalıtım boyası seçenekleri elastik yapılarıyla sıcaklık farklarına karşı direnç gösterir.
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Su bazlı boya, diğer adıyla akrilik boya; içeriğinde su bulunduğundan dolayı insan sağlığına zarar vermeyen ve hızlı kuruyan boyalardır. Su bazlı boya ne demek? Su bazlı boyaların ana maddesi sudur. İçeriğinde yağ barındırmaz genellikle kokusuzdur, insan sağlığına hiçbir zarar vermez.
Su bazlı boyalar suda çözünür, ancak kuruduktan sonra suya dayanıklı hale gelir. Bağlayıcı olarak, akrilik, vinil, PVA veya alkid gibi farklı malzeme türleri kullanılır.
Sıcak su ve deterjan ile su bazlı boya çıkarma yöntemi için şunları uygulayın; Bir kova sıcak suya bir miktar deterjan veya sabun ekleyin. Köpük oluşana kadar suyu karıştırın. Yumuşak bezi sabunlu suya batırarak nemlendirin ve boyalı alanları silin.
En doğru renkler hangileridir? Sentetik boya renkleri içerisinde beyazın tüm tonları; gri, sarı, pembe, mavi ve yeşilin tüm açık tonlarını kullanarak evinizi aydınlık göstermeniz çok kolay olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri