Tuana ismi kız ve erkek çocuklarına verilen bir isim olup cennet bahçesinden düşen ilk yağmur damlası manasına gelmektedir. Tuana ismi kökeni Farsça olmaktadır. Farsçadan dilimize geçmiş Tuana ismi hem modern olması hem de güzel söylenmesi sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Özellikle de “cennete düşen ilk yağmur damlası” manasına geldiği söylenen Tuana ismi Farsçada "Güçlü kudretli kadın" anlamında kullanılmaktadır.
TUANA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Tuana ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Tuana ismini koymak caizdir.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
İlgili 39 soru bulundu
Lina: Cennetteki hurma ağacı, hurma fidesi anlamına gelir.
Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır. Pera isminin bir diğer çeşidi ise İbranice Peri ismidir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Tuana isminin kökeni Farsçadan gelir ve en güzel isimlerinden biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında bu isim 'Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası' şeklinde geçmektedir.
Tuana ismi anlam olarak “cennet bahçesinden düşen ilk yağmur damlası” anlamına gelmektedir. Tuana isminin kökeni olarak Farsça bir kelimedir. Tuana ismi İngilizce bazı kaynaklarda “ay ışığı” anlamında kullanılmaktadır. Tuana isminin kökeni Farsça'dır.
Ay ışığı (İngilizce kaynaklarda).
ASAF İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Asaf ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Asaf ismini koymak caizdir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
HÜMA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Hüma ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Hüma ismini koymak caizdir.
Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır. Kutsal kaynaklardan gelen bu ışık, insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık demektir.
İsim Tavsiye Et
Sabırlı sabreden anlamında kullanılmaktadır. Kur'an'da Bakara süresinde geçmektedir.
Damla Türkçe kökenli bir isim olarak öne çıkıyor. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan bu isim, kız çocuklarına uyum sağlayan ve beğeni toplayan adlar arasında yer almaktadır. Türkçe anlamı ise 'yuvarlak içinde, çok küçük miktarda su vb. sıvı' şeklinde yer almaktadır.
Liya ismi Arapça kökenli bir isim olup kız çocuklarına verilmektedir. Liya isminin anlamı, sabırlı, sabrın en iyisi, sabrın en güzeli ve en sabırlı olarak ifade edilmektedir. Liya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arapça kökenli Liya ismi, Kuran'ı Kerim'de geçmemektedir.
Ay sözcüğü ise öz Türkçedir. Kuran'ı Kerim ise Arapça nazil olmuştur. Bu nedenle Miray ismi Kuran'da geçmemektedir.
Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir. Karakteristik özellikleri ve telaffuzu hoş bir kelime olduğu için son dönemlerin popüler isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Defne ismi, mitolojik anlatılardan hareketle güzel, iyi ahlaklı genç kız anlamındadır. Güzellikle birlikte iffet, temizlik ismin çağrıştırdığı anlamlardır. Bu isim sağduyuyu, iradeyi ve insani değerlere sıkıca bağlanmayı ifade etmektedir.
Son âyette de hurma ile birlikte nar, cennet meyveleri içerisinde sayılmıştır. Dolayısıyla nar iki dünyanın en güzel meyvelerindendir.
Tuba cennette bir ağaçtır. Büyüklüğü yüz yıllık yer tutar. Ve cennet elbiseleri de onun tomurcuklarından yapılır. Marifetname'de ise şu şekilde bahsedilir: Hak Teala sidretulmuntehada büyük bir ağaç yaratmıştır ki, ona tuba ağacı derler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri