Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İlk olarak e-Devlet'e giriş yapın. Arama kısmına gelin. Arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazın. Karşınıza ilk çıkan sonuca tıklayın.
Size gösterdiğimiz adımları takip etmenin yanı sıra, e-Devlet'te yer alan arama çubuğuna doğrudan “banka hesap sorgulama” kelimelerini yazabilirsiniz. Ardından, hemen alt kısımda çıkan BDDK'ya ait Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
Murisin bankalarda bulunan hesaplarına ulaşılabilmesi için Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçı veya vekilinin yetkili olduğunu gösteren belgeler ile doğrudan ilgili olduğu düşünülen banka şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.
BANKADA UNUTULAN PARALARIN / HESAPLARIN LİSTESİ
İşbirliği ile hazırlanan sorgulama sayfasına http://www.zamanasimi.org/tbb.xhtml adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Önümüze çıkan sayfada tek tek isminizi aramak yerine üstte yer alan kutucuğa isminizi girerek sonucu öğrenebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
2. PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada aktarım yapabilmek için “Hesabıma Aktar” seçeneği seçilir.
Evet, kullanılmayan banka hesapları için de hesap işletim ücreti alınıyor. Banka hesapları unutulduğunda ve hesap işletim ücreti ödenmediğinde ise bu durum kişinin kredi notunu düşürüyor. Bu nedenle unutulan hesapların takip edilmesi ve kapatılması gerekiyor.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
Vize için Banka Hesap Dökümü Nereden Alınır? Vize için banka hesap dökümü, kişinin müşterisi olduğu bankanın herhangi bir şubesine gidilerek alınmaktadır.
“Bu hesaplardaki paralar hemen çekilebilir mi veya kullanılabilir mi?” gibi sorular haklı olarak herkesin merak ettiği konulardır. Kişinin ölümü üzerine bankadaki parası üzerine tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar. Türk Medeni Kanunu'nun 640. Maddesine göre bu ortaklık mirasın paylaşılmasına kadar sürer.
eDevlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor mu? eDevlet üzerinden IBAN sorgulaması yapmak mümkün.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Özel Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları 9 ayrıca Yabancı Sermayeli Kalkınma ve Yatırım Bankaları 4 tanedir. Böylece toplamda toplamda 52 tane banka vardır. Bir de bankacılık alanında teknolojinin yayılmasıyla bunların arasına şubesiz dijital bankalar eklenmiştir. Türkiye'deki dijital banka sayısı ise 7'dir.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Bankanın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra hesap dökümünü istediğini e-posta olarak istediğini söyleyip, onların istediği bilgileri verdikten sonra e-posta üzerinden çıkarabilirsin. Hesap hareketleri dökümünü almanın son yolu ise müşterisi olduğun bankanın en yakın şubesine giderek hesap dökümü istemek.
Vize başvurusu yapmak için hesap dökümleri, banka şubelerinden temin edilir. Bireysel olarak çıkarılan banka hesap dökümlerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Banka hesap dökümü, çalışılan bankadaki müşteri temsilcisinden alınması gereken bir evraktır.
Banka hesap hareketleri özeldir ve bu sebep ile de yetkisi olmayan kişiler başka insanların banka hesaplarına yönelik inceleme yapamaz. Herkes kendi banka hesap bilgisine ulaşabilir bir başkasının hesap hareketini görmek için savcılığa başvuru yapılması gerekir.
Banka hesap özetinde aylık harcamalar, borç varsa borç miktarı, borcun son ödeme tarihi ve aylık yapılan işlemlerin nereye yapıldığı gibi bilgiler yer alıyor.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ancak eğer hesabınızı açtığınız zaman size veren belge şu an elinizde değilse tekrar bu belgeyi almak için bankanıza başvurabilirsiniz. Bankalarda her işlem telefonla hallolmaya biliyor. Bu yüzden öncelikle bankanızı arayarak adresinize IBAN evrak bilgisi veya belgesini göndermelerini talep edebilirsiniz.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.
5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri