Tüp bebek tedavilerinde Heyet Raporu ile SGK dan yararlanabilmeniz için tedavinizi mutlaka SGK ile anlaşması olan bir hastanede yapmak zorundasınız. SGK Tüp Bebek tedavisini kaç kez karşılamaktadır? SGK ile gerekli şartlar sağlandığında 3 kez Tüp Bebek yapma hakkınız bulunmaktadır.
Başvuranlar 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır. Tüp bebek tedavisi sürecinde embriyo transferinin yapıldığı gün, kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekir. Tüp bebek tedavisinin yapıldığı merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunmalıdır.
Devlet maddi durumu tüp bebek tedavisi için yeterli olmayan bireyler için son yapılan yasa değişikliğinde üç kez tedavi görme imkanı sunmuştur. Devlet tüp bebek tedavisi için 1.200 TL bütçe ayırmıştır ve gerekli kurumlara bu ücret ödenmektedir.
Örneğin; Tüp bebek tedavisi sırasında hasta herhangi bir ilaç aldıysa, ilacın raporu ile başvurulduğunda ilaç ücretinin yaklaşık yarısını SGK karşılamaktadır.
Tüp bebek tedavisi için en uygun yaş aralığı var mı ve kaç yaşına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilir? Tüp bebek tedavisinin uygulanabileceği bir üst yaş sınırı yoktur. Anne adayının yumurtaları bitip menopoz dönemine geçene kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Tüp bebek tedavisi deneme sayısında tıbbi olarak herhangi bir kısıtlama olmadığı gibi yasal bir engel ya da sınırlama da yoktur. Çocuk isteyen çiftin ekonomik ve psikolojik durumu müsaade ettiği sürece tüp bebek denemesi yapılabilir.
2. Tüp bebek tedavisi, en fazla kaç defa uygulanabilir? Tüp bebek tedavisinin uygulanma sayısında bir sınırlama yoktur. Tedaviye duygusal ve ekonomik açıdan hazır olan anne ve baba adayları istedikleri takdirde tüp bebek tedavisi tekrarlanabilir.
Tüp Bebek tedavisinde eğer belli koşulları taşıyorsanız ve buna göre Heyet Raporu alırsanız Devlet Desteğinden yararlanabilirsiniz.
Merkezde, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) belirtilen şartlara uygun kişilere katkı payı ödemesiyle bu tebliğe uymayanlara ise ücretli olarak tüp bebek tedavisi uygulanıyor. SUT'a uygun olanlar ilaç masraflarının yüzde 20'sini öderken, uygun olmayanlar ise ilaç giderlerini kendisi karşılıyor.
Merkezimiz Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği (SGK) kapsamında hizmet vermektedir. Tüp bebek tedavisine başlamak isteyen danışanlarımız gerekli şartları karşılamaları durumunda devlet desteğinden yararlanabilirler.
Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği (SGK)
Merkezimiz SGK kapsamında hizmet vermektedir.
Tüp bebek fiyatları ortalama olarak 50.000 TL ile 55.000 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Tedavi maliyeti hakkında detaylı bilgi için doktorunuz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
Tüp bebek tedavisi kişiye özel bir tedavidir, laboratuvar ve klinik işlemler esnasında kullanılan malzemelerin embriyoya zarar vermeyen(embriyo toksik olmaması), kaliteli ve her hastaya özel bir kere kullanılması(disposable olması) şarttır.
Sağlam çocuk doğmasına yönelik preimplantasyon genetik tanı ile IVF tedavi bedelleri, SUT eki EK-2/K listesinde yer alan tanılarda Kurumca karşılanır.
Kadın ya da erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması, Tüp bebek yaptıracak kadın 5 yıl ve 900 gün sigorta şartlarını taşımıyor ise işinden ayrılıp, eş statüsü ile eşinin üzerine sağlıkta aktive olmalıdır.
Özetle, normal klasik tüp bebek tedavilerinde anomalili bir bebeğe sahip olma oranı normal bir gebe kadardır. Ancak genetiğine bakılmış embriyo transferi ile. Bu nedenle sağlıklı bebek dünyaya getirip anomalili bir bebek dünyaya getirme durumuna engel olması mümkün.
c) Bu işlemin, gerek anne babanın, gerek doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla, tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur.
Günümüzde aşılama fiyatları ortalama olarak 4.000 TL – 8.000 TL arasında değişmektedir. Genellikle tek tip ilaçlar kullanılır ancak yardımcı doğum tedavilerinde maliyeti belirleyen faktör büyük ölçüde hormon ilaçlarının tedarik edilmesi ile ilgilidir. İui, tüp bebek tedavisine göre daha uygun fiyatlar sunar.
Öncelikle çiftlerin evli olması, kadının yumurta sayısının ve erkeğin sperm sayısının olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan çiftlerde tüp bebek tedavisi yapılabilmektedir.
Kadın adetinin 3. gününde yapılan hormon testleri ve ultrasonografide görülen yumurtalık kapasitesi yumurtalık fonksiyonlarının uygun olduğunu gösterir ise 45 yaşına kadar tüp bebek işlemi uygulanabilmektedir.
İlk tüp bebek tutmadığında en yaygın neden embriyonun (ların) rahim duvarına tutunup yerleşmeden önce büyümelerinin durdurmasıdır.
Tüp bebek tedavilerinde SGK dan yararlanabilmek için;
Her iki eşten birinin En az 5 yıllık SGK'lı olmak ve en az 900 gün prim gün sayısına sahip olmak, Gebe kalmaya engel herhangi bir hastalığa sahip olmamak, Heyet Raporu almak gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri