Turist Rehberliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Turist Rehberliği bölümünde, 2 yıllık önlisans eğitimi verilmektedir.
Turizm Rehberliği bölümü turizm ile ilgili eğitimler arasında önemli bir yerde bulunmaktadır. Turizm Rehberliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Tur Rehberi maaş beklentisi aylık ortalama 21.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 27.200 TL arasında değişmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Türkiye'de resmi olarak turist rehberi olma yolunda adayların, 2 veya 4 yıllık turizm rehberliği bölümünü tamamlamaları gerekmektedir. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen kokart belgesi ile adaylar, bölgesel veya ulusal rehber olarak görev yapabilirler.
Turizm Rehberliği Bölümünden gerekli koşulları sağlayarak mezun olan öğrenciler; YDS'den (Yabancı Dil Sınavı) en az 75 puan veya TUREB'in yapmış olduğu yabancı dil sınavından geçerli puan almış, 45 günlük (ülkesel) veya 8 günlük (bölgesel) yurtiçi uygulama gezisini tamamlamış iseler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ...
yer alan Konaklama şletmeciliği Öğretmenliği ve Seyahat şletmeciliği Tu- rizm Rehberliği Öğretmenliği programlarıdır. Bu programlardan mezun olan- lar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerine öğretmen olarak atanabil- dikleri gibi sektörde de istihdam edilmektedirler.
Seyahat firmaları, turizm alanları, havayolları şirketleri, bireysel acenta, dış ticaret yapan firmalar ve tur operatörlüğü gibi iş imkanları bulunmaktadır. Turistik alanlarda, otellerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı alanlarda iş bulabilir ve tercüme bürolarında da ek iş yapabilirler.
“DGS TERCİHLERİMDE İSTEDİĞİM PROGRAMI (BÖLÜMÜ) SEÇEBİLİR MİYİM”? Sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK'ün belirlenmiş olduğu bölümleri tercih edebilirsiniz.
DGS ile yerleşen öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmaktadır. DGS öğrencileri sadece ilgili yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin ön lisans alanı ile tercih edebileceği yerler ve DGS Puanı dikkate alınarak uygulama yapılmaktadır.
DGS, ÖSYM'nin yaptığı sınavlar arasında kolay denebilecek bir sınavdır.
Turist Rehberliği mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlerin döviz işlerini, haberleşmelerini, sağlık belgelerini gibi önemli konularda yardımcı olur.
Programdan mezun olan öğrenciler, gerekli koşulları sağladıktan sonra profesyonel turist rehberliği ruhsatnamelerini almaya hak kazanırlar. Profesyonel turist rehberleri bir kuruluşa (A, B, C grubu seyahat acenteleri, tur operatörler) bağlı olarak veya serbest çalışabilirler.
Turist rehberleri, kimlik kartlarında belirtilen yabancı dil veya dillerden başka bir dilde rehberlik yapamazlar.
29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir.
Turizm İşletmeciliği (Fakülte) (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Bu programda, tarih, kültür, sanat, doğa, gastronomi gibi konularda turistlere bilgi vermek için gerekli olan bilgiler öğretilir.Turizm Rehberliği mezunları, turistik yerlerde, müzelerde, tarihi mekanlarda, doğal alanlarda, kültürel etkinliklerde ve diğer turistik yerlerde profesyonel rehber olarak çalışabilirler.
Rehber olmak için üniversitelerin Turizm Rehberliği bölümünden mezun olmak gerekir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı kurslardan eğitim aldıktan sonra kurs sonunda hem sözlü hem de yazılı sınavdan geçerek de rehber olmak mümkündür.
Öğrenciler Turist Rehberliği Programı için- belirtilen şartlara uyan işletmelerde otuz (30) iş günü staj yaparak mezun olmaktadır. Bu koşulları sağlayan öğrenciler 'Turist Rehberliği önlisans Diploması' derecesi alır.
turist rehberi olabilmek için en az 21 yaşında olmak, üniversite mezunu olmak ve İzlandaca dilinde yeterliliğe sahip olmak olan temel üç şartı sağlaması zorunludur. Rehberlik kurslarının eğitim süresi bir yıl olup 26 haftalık programlarda toplamda 444 saat eğitim verilmektedir.
Bu mesleği icra eden insanlar, bir günde 15-16 saat çalışmak zorunda kalabilmektedirler (Köroğlu, 2011: 257).
Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümünden mezun olan kişiler belgelerini ülkesele çevirmek için kalan bölgelerin de turlarına çıkarak ruhsatnamelerine tüm bölgeleri yazdırıp ülkesel rehber olabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri