Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
AÖF CD geçer harf notudur. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
DC: 50 – 59 puana denk gelmektedir. Bu harf notunu alan kişi koşullu başarılı* sayılmaktadır. DD: 40 – 49 puana denk gelmektedir. Bu harf notunu alan kişi koşullu başarılı sayılmaktadır.
CD notu son derece kritik hatta başarısız olarak değerlendirilen bir nottur. Öğrenci bu notu aldığında o dersten kalmış sayılır. Kurtarma sınavlarında da bu notu alan bir öğrenci bir sonraki sene aynı dersi tekrar alabilme sorunu yaşayabilir.
AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
CD,DC,DD harf notu olan öğrenciler, koşullu dersi geçmiş sayılır. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.
DD harf notu ile öğrenci büte girebilir. Çünkü bütünleme sınavı ara ve vize sınavlarında başarısız olan öğrencilere tanınan bir geçme hakkıdır. Bu sınavlarda öğrencilerin ortalamalarını yükseltmeleri beklenir. DD alan bir öğrenci de ortalamayı yükseltebilmek için bütünleme sınavına girme hakkına sahip olabilir.
2) değerlendirebilirsiniz. Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez. Ancak mezuniyet ortalamasını tutturamadıysanız bu derslerinizi tekrar almalı ve harf notlarınızı yükselterek mezuniyet için gerekli olan mezuniyet puanına erişmeniz gerekmektedir.
a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
CC Kaç Puan? CC harf notunun rakamsal olarak karşılığı 65-74 puana denk gelir. Bu puanı alan öğrenciler sınavına girdikleri o dersten geçer not almış kabul edilir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
DC ile Geçmek İçin Ortalama Kaç Olmalı? DC notunun rakamsal puan değeri 58 ile 64 arasındadır. Dersten geçme katsayısı ise 1,50'dir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri